Nvidia har redan slagit sig på bröstet för överklockningspotentialen hos GTX 1080. Nu visar läckta prestandatester hur man vid 2,1 GHz pulvriserar Titan X.

Geforce GTX 1080 ska nå över 2,1 gigahertz med sin standardkylare och det vid fullt komfortabla temperaturer. Det är något Nvidia demonstrerat redan i ett tidigt skede av tillkännagivandet för sina nya prestandagrafikkort.

I vågsvallet efter de första läckta 3Dmark-resultaten kommer nu även överklockade prestandaresultat från Geforce GTX 1080 och med en turbofrekvens på 2 114 megahertz levererar grafikkortet hela 57 procent högre prestanda än 10 000-kronors kortet GTX Titan X.NVIDIA-GeForce-GTX-1080-Overclocking-3DMark-PerformanceGrafikkortet levererar hela 24 procent bättre prestanda än sina egna standardfrekvenser där turbofrekvensen spikas till 1 733 megaghertz. Vilket visar att det finns god marginal för både partnertillverkare och entusiaster att pressa mer prestanda ur Nvidias GP104 GPU.

Nvidia släpper medieembargot för Geforce GTX 1080 den 17:e maj och den första “Founders Edition”-modellen av grafikkortet börjar säljas i butiker den 27:e maj med en prislapp på motsvarande drygt 7 000 kronor inklusive moms. I juni släpper partnertillverkare sina egna modeller av GTX 1080 med en prislapp på motsvarande 6 000 kronor inklusive moms.

Överklockning
Brukar du överklocka ditt grafikkort?
Topp 4 grafikkort på Prisjakt.se

Rubrik

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
8 Årtal sedan

Jag tror nog att jag snällt få langa upp mina slantar. Luftkylt och 57% snabbare än Titan.
Det måste svida hårt för Titan-ägarna att få se sig så rejält slagna. visst nu är det kort från två olika generationer men över 50% ökning med vanlig enkel överklockning är mer än vad kan kunde drömma om.

Morkul
8 Årtal sedan
Reply to  McKinley

Va? Har man nyligen köpt sig titankort kan jag hålla med om ditt resonemang. Köpte man sitt kort för över ett år sedan så har man haft ett av de väste korten på marknaden under tiden så då förstår jag inte alls ditt argument. Problemet har varit att Titan kortet varit det enda kortet på marknaden som klarat av att driva högre upplösningar så för många har det varit den enda lösningen.

Henko
Henko
8 Årtal sedan

Nvidias PR-maskineri så till igen…
Vi får se om det här är glädjesiffor eller ej när kortet väl lanseras.