Evga har genom sina tama överklockare k|ngp|n and Tin levererat ett nytt världsrekord för Geforce GTX 1080 när man nu når 2 835 MHz GPU-frekvens.

Galax var de första att på allvar överklocka Geforce GTX 1080 med flytande kväve och live på Computex 2016 nådde tillverkaren över 2,5 gigahertz i boostfrekvens. I en intervju med NordicHardware förklarade överklockaren MAD att han väntade sig frekvenser över 2,8 GHz och förhoppningsvis upp mot 3 GHz när man lyckades bräcka de begränsningar som i dagsläget fanns för spänningar och dylikt.

De första att lösa gåtan med extrem överklockning av Geforce GTX 1080 och Pascal verkar vara Evga-anställda överklockarna k|ngp|n och Tin. Duon har inte bara lekt rövare med kretskortet som används av Nvidias Founder´s Edition-modell av GTX 1080 utan även nått de i särklass högsta frekvenserna vi hittills sett med Nvidia Pascal.EVGA_1080_OC_2835MHzMed hjälp av en osalig mängd fysiska modifikationer på referenskortet och flytande kväve med en GPU-temperatur på -102 grader celsius har man pressat GTX 1080 till galna 2 835 megahertz boostfrekvens.

Medan överklockarna och Evga ännu inte visat upp några färdiga 3dmark-resultat eller andra regelrätta prestandasiffror ska grafikkortet vara stabilt nog för prestandatester. Vilket med en pigg och överklockad 10-kärnig Core i7-6950X CPU bör kunna leverera flera världsrekord även i Futuremarks 3dmark-sviter.

Se även: Intervju: Galax om överklockning av GTX 1080 HoF till 2,5 GHz

De goda nyheterna är att extremöverklockare onekligen verkar hittat nyckeln till att nå nya frekvensrekord med Nvidias GP104 GPU. Nu är det bara att luta sig tillbaka och följa racet mot den magiska drömgränsen om 3,0 gigahertz.

Geforce GTX 1080 på Prisjakt.se

Rubrik

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
spelgubbe
8 Årtal sedan

Spelar det här någon roll för oss utan flytande kväve då?

spelgubbe
8 Årtal sedan
Reply to  spelgubbe

Verkar som att jag fått lite minuspoäng… Jag menar inte att devaluera artikeln eller arbetet bakom dessa frekvenser, tvärtemot gillar jag dessa artiklar och vad man kan åstadkomma med dagens teknik.