Acer sparkade igång årets IFA-mässa med att avtäcka ett nytt headset för Windows-baserad virtuell verklighet kallat OJO 500 som kommer med en rad uppdateringar jämfört med sin föregångare.

Acers nya headset för virtuell verklighet (VR) kallat OJO 500 visas för första gången upp under årets IFA-mässa. Acer har här valt att gå med en slags halvmodulär design som låter användare byta mellan mjuka eller hårda band för att fästa headsetet på huvudet. Det tillåter även att linserna inuti anordningen att plockas ut på ett enkelt sätt för rengöring.

Användare kan nu också lyfta på själva visiret för att kunna se vad som försiggår omkring en.

Headsetet kommer även med inbyggda hörlurar samt en inbyggd mikrofon. Acer kallar hörlursdesignen för en “sound pipe”-design som transporterar ljudet från headsetets högtalare rakt in i användarens öron.

LCD

De två 2,89 tum stora LCD-bildpanelerna som OJO 500 har utrustats med har en upplösning på 2 880 x 1 440 pixlar. Uppdateringsfrekvensen ligger på 90 hertz (Hz) och synfältet på 100 grader. Användare ska även kunna ställa in avståndet mellan de två skärmarna för att bättre matcha avståndet mellan användarens ögon.

Headsetet ska skeppas tillsammans med två handkontroller. Det nyttjar även “inside out”-spårning, så inga sensorer behöver sättas upp runtom i rummet där det används. OJO 500 kopplas till valfri Windows 10-baserad dator med hjälp av en HDMI 2.0 och en USB 3.0-kontakt i slutet av en fyra meter lång kabel.

Acer förväntar sig börja skeppa headsetet i november. Prislappen hamnar på 399 dollar i USA och 499 euro, cirka 5 300 svenska kronor innan skatt i EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika).

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Morkul
5 Årtal sedan

Vill inte vara gnällig men…. Vilken jävla rubriksättning! För att ta ASUS egna rubrik: Acer Introduces the Acer OJO 500 Windows Mixed Reality Headset Söker man sedan på andra engelskspråkiga medier framkommer samma “Mixed Reality Headset” och ni får det till “förstärkt verklighet” Blir lite väl fel då produkter som Magic Leap One som verkligen är förstärkt verklighet men inte har någonting gemensamt med OJO 500 och liknande produkter. Edit: Såg att rubriken var ändrad nu vet inte om det var på grund av mig eller om jag var lite för snabb. Vilket fall så är den nya rubriken mycket… Läs hela »

Morkul
5 Årtal sedan

Okay, det var extremt snabbt jobbat må jag säga. Skicka Inlägg -> Hämta kaffe -> gå tillbaka till startsidan och det är uppdaterat.

Bra jobbat!!

Edit: För er som är förvirrad över AR, VR och MR, detta inkluderar även mig ibland 🙂 Så har Forbes gjort en riktigt bra definitions guide: https://www.forbes.com/sites/quora/2018/02/02/the-difference-between-virtual-reality-augmented-reality-and-mixed-reality/#5762512d07ca