Nyligen har det dykt upp rapporter om Acers kommande bärbara speldator – ett monster ur Predator-serien som sägs bli först på marknaden med välvd skärm.

Acer vill pressa gränserna för vad som går att trycka in i ett bärbart format, och det med en kommande bärbar speldator som kommer utrustad med en välvd skärm på 21 tum, dubbla grafikkort och upp till fyra stycken SSD-diskar.

73e15fbd-8e0a-452c-8e1e-255a8a25822f

Att en laptop kommer med en välvd skärm är såklart den stora nyheten i sammanhanget, och skärmen i fråga syns inte i sin helhet på någon av de kryptiska bilder som släppts. Acer hävdar att deras ingenjörer lyckats specialforma datorns chassi för att tillåta en böjd skärm – exakt hur det kommer se ut i praktiken är fortfarande oklart.

Den specifika hårdvaruinformation som hittills finns att tillgå är:

  • 21-tums AUO välvd skärm
  • Dubbla diskreta grafikkretsar
  • Upp till fyra SSD-enheter
  • Mekaniskt tangentbord
  • 5+ fläktar
  • Dubbla 330 W nätdelar

Specifikationslitan är väl tilltagen, men konkurrensen är också tuff i toppsegmentet för bärbara speldatorer, där Acer slåss mot Asus och MSI om tronen. Även Asus har en ny laptop på gång med en 18-tumsskärm och dubbla grafikkort från Nvidias nya 10-serie.

MSI har sin nya GT83VR 6RF Titan SLI med en snabb i7 processor och dubbla GTX 1080. Det verkar blåsa upp till storm på laptopmarknaden och det är inte konstigt att Acer förbereder detta monster med tanke på vad konkurrenterna verkar koka ihop.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Carl Holmberg
Editor
7 Årtal sedan

Stämmer, den informationen släpptes nu under dagen – finns även en nyhet på NHW med de nya bilderna uppe på NHW nu!