När vi igår skrev om Acers kommande bärbara flaggskeppsdator så räknade vi med att få se någonting extremt. Predator 21X visar sig leverera med råge.

IFA-mässan i Berlin har precis gått av stapeln, och Acer visar upp sitt antågande bäarbara spelflaggskepp. Acer Predator 21X är en bjässe till dator med en välvd skärm på hela 21 tum, och dubbla GTX 1080 i SLI.

Datorn kommer att komma utrustad med en processor från Intels nya Kaby Lake-familj. Med tanke på den extrema prestandan som Acer siktar på så lär dock Predator 21X inte att finnas tillgänglig förrän någon gång i början av 2017 då Intel lanserar de kraftigaste Kaby Lake-processorerna för bärbara datorer tillsammans med deras stationära motsvarigheter.

För att hålla denna monstrositet från att sätta eld på ditt hem så har Acer utrustat den med fem stycken fläktar samt en drös värmerör. Tre av fem fläktar i datorn är ultratunna och av designen som Acer kallar för “Aeroblade”.

acer_predator_21_x_2

 

Paradnumret är dock den 21 tum stora, och välvda, IPS-skärmen som kommer med en upplösning på 2 560 x 1 080 och Nvidia G-Sync. Som om det inte vore nog så är skärmen även utrustad med Tobii ögonstyrning som öppnar upp för en hel del coola möjligheter i spel och program som stödjer det.

Predator 21 X_03_575px

Acer Predator 21X kommer även med ett mekaniskt tangentbord med Cherry MX brytare. Datorns sifferplatta har dock inte mekaniska brytare, men istället så kan den vändas på och bli en pekplatta.

acer_predator_21_x_1

Utöver allt detta så har Acer lyckats få plats med minst två stycken USB Typ-A och en USB Typ-C kontakt. Dubbla Displayport och en HDMI kontakt. Även en 2T2R 802.11ac + Bluetooth Wi-Fi modul, en GbE-port samt två stycken 3,5 mm-kontakter för ljud in och ut.

Allt som allt är det här bland det svulstigaste vi har sett i en modern speldator, och medan Acer inte har delat med sig av datorns exakta mått eller vikt så är det här knappast en maskin du tar med dig för att slösurfa på tåget. Exakt vad den kommer kosta är även det höjt i dunkel i nuläget, men räkna förmodligen med en ordentlig röd siffra på kontoutdraget.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Rråland
Rråland
7 Årtal sedan

Vad skall man ha den till då om man inte kan ta den med sig?