Vi kikar närmare på Acers monstruösa Predator Orion 9000

En redig pjäs med massvis av kraft.

3

På IFA 2017 stannar vi till och tar oss en titt på Acer Predator Orion 9000, en färdigbyggd speldator som inte spar på krutet varken i det externa eller interna.

Färdigbyggda datorer är ingenting nytt, men den senaste skapelsen från Acer gör faktiskt ett intryck hos oss när vi spanade in den under årets upplaga av IFA-mässan.

Datorns chassi är specialtillverkat och den konfigurationen som visades upp på mässan var utrustad med en 18-kärnig Intel Core i9-7980XE processor och dubbla AMD Radeon RX Vega grafikkort.
För den som är sugen på en annan uppsättning grafikkort så kommer systemet även att finnas tillgängligt med hela fyra stycken RX Vega grafikkort eller med dubbla Nvidia Geforce GTX 1080 Ti.

När det gäller minne så har X299 moderkortet plats för åtta stycken minnesmoduler med ett stöd för totalt 128 gigabyte (GB) RAM minne samt tre stycken M.2 SSD-platser.

Systemets monsterprocessor hålls sval av ett slutet vattenkylningssystem och tillräckligt med fläktar monterade i chassit för att hålla resterande komponenter svala.

Acer Predator Orion 9000 kommer att börja säljas senare under hösten, prislappen börjar på runt 2 000 dollar, cirka 20 000 svenska kronor för basmodellen. Exakt vad för prislapp som toppmodellen med den 18-kärniga Intel-processorn och maxad grafikkortsuppsättning kommer att få vet vi i dagens läge inte.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
6 Årtal sedan

Kul med en dator som drar över två kilowatt… inte!
Hur ser nätaggregat och moderkort ut för att driva fyra grafikkort á ~440W?

JB
JB
6 Årtal sedan
Reply to  Olle P

Två aggregat kanske? Liksom med OLED-TV för 200.000, så är denna dator för folk som har lite (gott om) pengar. /jb
PS – Har testat – Det går att köra Vega64 på en “lägre växel”, man tappar lite i prestanda, men kortet drar betydligt mindre ström och är tystare. Bildkvaliteten är extremt bra (krav: en riktigt bra skärm!), kortet har ju 64 ROPS!

JB
JB
6 Årtal sedan
Reply to  JB

För den som är på jakt efter en Freesyncskärm, så kan den tabell med monitorer som visas här: http://www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/technologies-gaming/freesync kanske vara till hjälp.

Tips till er med Freesyncskärm – och inte känner till följande, kolla i tabellen på högsta RANGE-värdet för er skärm, ställ in det värdet i “Frame Rate Target Control” (slider i Radeon Settings), så slipper det bearbetas frames som ändå inte kommer att visas. Om det är ett kraftigt grafikkort och skärmen har ett lågt värde (<75) så kan detta sänka belastningen avsevärt. /jb