Apocalypse Now såg dagens ljus för snart 40 år sedan. Nu vill Francis Ford Coppola berätta sin klassiska historia igen. I formen av ett datorspel.

Francis Ford Coppola, mannen bakom tidlösa filmer så som Rumble Fish och Gudfadern-trilogin vill nu uppdatera sin klassiska film Apocalypse Now för en ny generation. Detta vill han åstadkomma genom att göra ett spel med samma premiss som han gräsrotsfinansierar via Kickstarter.

Filmen som släpptes 1979 tar plats under Vietnamkriget. Benjamin Willard skickas på ett topphemligt uppdrag in i Kambodja för att eliminera överste Kurtz som har blivit galen och numera styr sin egen armé med gudalik auktoritet.

Det är samma historia som Francis Ford Coppola vill berätta i sitt datorspel. Dock ska hans studio försöka få en RPG-twist på det hela och låta spelaren själv göra val som sedan kan komma att gynna spelaren eller försvåra uppdraget.

“It’s like Fallout: New Vegas on acid in the middle of the Vietnam War.”

Vill ge spelet samma känsla som filmen

Studion är väldigt noga med att påpeka att man inte vill göra ett klassiskt fps-spel likt Battlefield eller Call of Duty-serien. Coppola vill få spelet lika hemskt och mentalt störande som filmen var.

Till sin hjälp har Coppola satt ihop ett team av veteraner från spelbranschen. Med personer som jobbat på bland annat Fallout: New Vegas, Far Cry och Wasteland 2.

Coppola gräsrotsfinansierar för kreativ frihet

Enligt Coppola och studion så är den största anledning till att man valt gräsrotsfinansiering för projektet att man vill ha så mycket kreativ kontroll som möjligt. Under inspelningen av filmen var Coppola tvungen att vända sig till andra källor än Hollywood för att få den budget som filmen krävde. En jobbig process, men detta resulterade då i en av världens mest kända krigsfilmer någonsin.

Det är med samma attityd som spelet utvecklas. Man ber konsumenterna själva om ekonomisk hjälp för utveckling av spelet och ska på så sätt förhoppningsvis göra ett spel som är så likt filmen som möjligt.

Francis Ford Coppola söker 900 000 dollar för att finansiera projektet. Vid skrivande stund så är det cirka 1 700 personer som har backat spelet via deras Kickstarter och cirka 96 000 dollar har hittills samlats ihop med 28 dagar kvar på deras Kickstarter-kampanj.

Om spelet nu lyckas bli finansierat så förväntas det bli tillgängligt i oktober 2020. Alltså cirka 3 och ett halvt år fram i tiden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
9 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments