Apple har passat på att ge sin populär iPod-familj lite omtanke och presenterat en trio nya modeller. Apple iPod Touch, Nano och Shuffle har alla fått relativt stora nyheter, inte minst Nano med sin multi-touch display samt Touch med sin Apple A4 CPU och Retina-skärm.

Apple iPod Touch bygger som väntat på samma hårdvara som den fjärde generationens iPhone och det betyder alltså en högupplöst retina-skärm (960×640 pixlar) samt en kraftig Apple A4 processorkrets. Men även andra funktioner som gyroskop och stöd för inspelning av HD-video hittas i specifikationslistan. Även om iPod inte är en telefon stödjer Touch Apple FaceTime över WiFi, vilket låter användare videosamtala med andra Touch och iPhone 4-användare. Touch kommer med Apple iOS 4.1 och stödjer Apple Game Center samt 40 timmars uppspelning av musik. Med en lagringskapacitet på 8GB, 32GB eller 64GB börjar priserna på 2 295 kronor inklusive moms.

design_hero20100901

Apple iPod Nano kommer i ett helt nytt format. Apple satsar på en kvadratisk design där hela spelaren täcks av en ny pekskärm med multi-touch teknik. Ny Nano ska vara 46% mindre än sin föregångare och kommer med 24 timmars batteritid. Nano kommer med en integrerad FM-radio och ett integrerat klämfäste. Lagringskapaciteten ligger på 8- eller 16GB. Priserna börjar vid 1 595 kronor och spelaren finns i sex olika färger.

nano

Apple iPod Shuffle är som vanligt sist och minst. Men den populära spelaren använder fortfarande minimalismen till sin fördel. Apple har återigen infört knappar på spelaren och kommer med stöd för spellistor samt 15 timmars batteritid. I fem olika färger och 2GB lagringskapacitet säljs spelaren för 479 kronor inklusive moms.

hero1_20100901

Mer om de nya iPod-modellerna finns att läsa på Apples hemsida.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments