Huvudlagret på markplan och en större insikt om Webhallen

Efter att vi varit på nedervåningen och skämtat om Webhallens snygga nätverk var det dags att röra sig mot huvudlagret i butiken, som man ser in till när man står framme vid kassan.

Linkoping_22

Inne på lagret där vi ser ut till butiken.

Linkoping_23

Ett helt virr-varv av produkter i sortimentet från Webhallen.

Linkoping_24

Linkoping_25

Diverse tillbehör till olika typer av smartphones och hörlurar. 

Linkoping_26

 Mellan hyllorna skymtas mycket som känns igen av redaktionen. Något nytt av de nydesignade tröjorna för trogna Webhallen kunder som finns att köpa på hemsidan eller i butik.

Linkoping_27

Linkoping_28

En välsorterad hylla med olika typer av mjukvara och spel.

Linkoping_29

Datorkomponenter, bärbara datorer, PlayStation 3 basenhet med Crysis 2 inkluderat med mera.

Linkoping_30

Lös hårdvara men för det mesta kablar och den viktiga kringutrustningen som krävs för en dator.

Linkoping_31

Corsair Vengeance 4 GB, 8 GB och 16 GB kit.

Linkoping_32

Det råder ingen brist på minnen hos Webhallen där Corsair står för den större delen av utbudet.

Linkoping_33

 Även Kingston fick plats på hyllan.

Linkoping_34

 UBS-minne och minnskort står Kingston för men även lite från Corsair.

Webhallen har ett väldigt stort fokus på spel och gaming rent allmänt vilket syns i deras utbud. Det som står ut med Webhallen som butik är att man ofta har nattöppet vid lansering av nya spel och att man försöker bjuda in spelutvecklare för att prata om det nya spelet. Det här gäller mest deras butik i Stockholm fast nattöppet är någonting man har i alla städer samtidigt när det väl gäller. Man försöker också att anordna turneringar i samband med dessa events. Då man gör detta är det passande att göra det till en stadskamp när man ändå har alla butiker öppna, någonting som verkligen blivit populärt på senare tid. Det här är någonting man kommer fortsätta med även i Linköping som blir deras sjätte butik.

När vi frågade varför man valde att öppna en butik i Linköping fick vi svaret; ”Varför inte?”, och att Linköping är en stor stad med väldigt teknikinriktade invånare. Än så länge har Webhallen bara fått bra feedback om deras nya satsning i Linköping vilket syntes på premiärdagen där vi fick stå i kö över 80 minuter för att komma in.

Vi fick även veta att Linköping bara är början då man har fler butiker planerade. Vi fick inte veta var butikerna kommer ligga eller när vi kan förvänta oss att de öppnar, men de kommer placeras geografiskt på så sätt att de kan nå åt till ännu fler kunder än idag. Så Webhallen ska gå ifrån att inte bara vara en stor nätbutik utan fysiska butiker ska vi få se mera av i framtiden.

Efter detta frågade vi vad våran guide egentligen har för titel i företaget och efter diskussion kom vi fram till att det svenska ”Expansionsansvarig” lät mycket mer intressant än personens långa och tråkiga engelska titel.

Linkoping_35

Så vi tackar Peter Ecimovic, Expansionsansvarig på Webhallen för att han tog sig tid att visa oss runt i deras nya butik! Han ska nu på Söndag tillbaka till Webhallen på Sveavägen i Stockholm där han har sin ordinarie tjänst.

Förutom en ny butik fick vi reda på under besöket att man har ännu fler på gång. Fysiska butiker har börjat bli lite av en bristvara på senare år då näthandeln fortsatt att öka. Men med Webhallen som håller samma pris i butik som på nätet önskar vi dem lycka till!

Innehåll

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
PoontusFarrisenJacob Hugosson-Tjalve-Viking1962 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Han sa inte var dom kommer bygga nya butiker? troligen inte i Västervik, men kan vara kul om det kommer nån i närheten eller närmare än linköping

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Västervik ligger ju rätt nära Linköping, så det är nog inte så troligt. Jag skulle tro att det blir de större städerna man tittar på föst. Där man inte redan har en butik givetvis 🙂
Som tur är så har jag gångavstånd till butiken i Sunbyberg 😉

Kimo Linder-Fattah
Medlem
Kimo Linder-Fattah

Öppna en i Karlshamn tack >< Bra bilder med lille Jacob!

Poontus
Medlem
Poontus

tack för rundturen.
jag också bor relativt nära din u Sundbyberg / Solna 6.7km / 13 minuter med bil (enligt Google)
jag lyckades dock hinna in när jag åkte 5 minuter innan stängning en gång (brände järnet så att säga) 8)