Inbrott i NordicHardwares testlabb – Officiellt uttalande och video

Produktinformation och serienummer för eftersökning av stulna produkter finns i artikeln

18

Under lördagskvällen blev ett 80-tal processorer, grafikkort och moderkort stulna under ett inbrott på NordicHardwares testlabb, såhär kan du hjälpa redaktionen.

NordicHardware samarbetar idag med polisen för att lokalisera personer involverade i ett inbrott mot redaktionens testlabb i Malmö. Ett 80-tal produkter i form av moderkort, grafikkort och processorer blev stulna under lördagskvällen. Många av dessa referensexemplar och ingenjörsexemplar med unika serienummer som går att spåra.

För att förklara vad inbrottet innebär för redaktionen och er läsare publicerar vi idag en video som förklarar vad som hänt. Vi berättar även vilka produkter som vi hittills identifierat som stulna, inventeringen fortlöper, med flera unika serienummer som går att användas för att spåra produkter till salu på olika köp och sälj forum.

Redaktionen vill inte se personliga uthängningar i offentliga forum men tar tacksamt emot tips och information på vår mail redaktionen(@)nordichardware.se samt i vårt kontaktformulär.

Häng inte ut ”misstänkta” i offentliga forum

– Vårt mål är givetvis att försöka få tillbaka de produkter som blivit stulna men det finns ingen som tjänar på att läsare och konsumenter agerar offentlig lynchmobb. Ser ni annonser som stämmer in på de produkter vi listat i artikeln så skicka gärna ett tips till oss på redaktionen men häng inte ut potentiellt misstänkta/oskyldiga i offentliga forum, det orsakar potentiellt bara mer skada, säger chefredaktör Anton Karmehed.

Vi kommer att uppdatera löpande om förloppet och vid publiceringstillfället undersöks flera redan inkomna ledtrådar av polis. Dela gärna denna artikel så att andra datorkomponentsköpare inte blir lurade av de ansvariga. Tack för er förståelse och hjälp!

PS. Vi ber er att ha överseende med videoreportagets kvalité, fokus har varit att få ut information omgående mellan diskussioner med polisen och undersökningar.

18
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
6 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
free robuxn0entyJB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Fy vad surt 🙁 Är Surfa också drabbade?

Morkul
Medlem
Morkul

Kan inte annat än att hålla med!

Att få tag på exemplar av de lite äldre äldre prylarna kommer inte vara lätt. Hoppas att alla mår bra i alla fall.

Anton Karmehed
Admin

Alla är fysiskt oskadda Morkul, tack för omtanken! Men det är såklart tungt just nu, men vi har varit med om mycket bakslag genom åren och vi ger oss inte så lätt! 🙂

JB
Medlem
JB

Såg på SWEC att ni drabbats av ett inbrott. Råd: Sk*t i de ”äldre …”, det är nytt som gäller, se det som ofrivillig städning – att starta upp fresh;) Stöldgodset lär förmodligen vara på väg österut/lär ni förmodligen aldrig återse (agera utifrån det), den rutten tar mycket av det som stjäls i Sverige idag.

Tillfällig återkomst/jb

Bewise
Medlem
Bewise

Jävla vridigt. Hoppas det går bra för er!

Lars Brodin
Gäst
Lars Brodin

Tråkigt att höra. Gillar din/eran sida och det ni gör, Upp med hakan och låt inte idioter få er att hänga läpp! =)

Anton Karmehed
Admin

Tack för stödet Lars! Det är såna här ”enkla” men värdefulla kommentarer som gör att vi aldrig ger oss och kämpar vidare. Vi är snart tillbaka i full force! 🙂

spambot
Gäst
spambot

Finns det speciella CPUer eller GPUer ni letar efter? T.ex. så har man ju samlat på sig en hel del genom dagarna. Behöver ni replace-ent eller bara få tag på någon cpu eller gpu så bara säg till vilka så kan nog community fixa!

Anton Karmehed
Admin

Detta är något vi diskuterat som hastigast internt Spambot och inte alls omöjligt att vi kikar på något sådant sen. Vi hoppas kunna få tag i grejer från partners eller tom av stöldgodset men det återstår att se. Tack iaf för tipset och andemeningen, det värmer! 🙂

spambot
Gäst
spambot

Behöver ni CPU eller GPU till test så lägg upp det offentligt så kan nog communityt se vad de har i garderoberna!

Liselotte
Gäst
Liselotte

Ursäkta min tidigare kommentar. Hade varit inne på humorsidor innan och missuppfattade. Hoppas ni kommer till rätta med detta med hjälp av polisens hjälp. Kanske skulle lagt in buggar. Som sagt, hoppas det kommmer tillrätta och ursäkta igen för min misstolkning.
Liselotte

Anton Karmehed
Admin

hej Liselotte, jag har nog missat ditt första inlägg så ingen skada skedd. Tack för att du tog dig tid att rätta och ge ditt stöd! 🙂

Mikael Sivermo
Medlem

Det här var inte alls roligt att se Anton – som tidigare skribent, och teknikentusiast, så blir man förfärad. Jag vet hur hårt ni kämpat för att komma dit ni är; allt stöd till er.

Hör av dig om det är något specifikt jag kan hjälpa till med, och/eller om ett stärkande glas och skitsnack för er på redaktionen önskas 🙂

Medlem
Jonas Nordström

Väldigt trist för er. Men hoppas ni repar nytt mod och kämpar på!

Medlem

Bustråkigt att höra. 🙁 Hoppas att allt ordnar sig för er så snart som möjligt.

Medlem

Sånt här ska inte hända! Fanskapet/en rent ut sagt som gjort detta får vi hoppad att dem drabbas av karma och får det surt! Anton Karmehed det är starkt att du klarar av att göra en video som detta när ditt livs passion blir träffat så hårt! Du är verkligen en riktig ledare för för det svenska kommunityt och en förebild som entripenör.

Hoppas ni alla på NH repar er fort och tar den hjälpen och stöd man kan få!

n0enty
Gäst

gick igenom listan, har en processor som är av samma typ dock är det min snabbaste cpu, 2 år gammal och köpt på blocket. alla grafikkort var på tok för nya, har ett gforce 265 eller 285 kommer inte ihåg men det var knappt bätte än mit inbyggda intel hd 530.

free robux
Gäst

hey guys if you want more and more free robux then try my link to get lots of free robux