Under DreamHack Winter 2011 passade vi på att ta oss en pratstund med Intels Patrick Bliemer som under en timmes lång intervju berättade om företagets arbete med nya tillverkningstekniker, netbookmarknadens framtid (eller brist på) och Intels krympande PC-fokus.

Patrick Bliemer tillsattes i sin nya tjänst som chef för Intels verksamhet i norra Europa inklusive Benelux den första april i år. Innan detta var han försäljningschef för bärbart och handhåller i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika).

Patrick Bliemer påbörjade sin karriär hos Intel under 1996 som Field Sales Engineer för kanalverksamheten i Benelux-regionen (Belgien, Nederländerna och Luxemburg). Sedan dess har han haft flera betydelsefulla roller inom marknadsföring i München, Swindon och på Intels huvudkontor i Santa Clara, USA. Under 2008 fick han tjänsten som försäljningschef över bärbart och handhållet i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika), där han under sin tid uppnådde stark tillväxt för Intel.

Den första april 2011 fick han sin nya tjänst som chef för Intels verksamhet i norra Europa, inklusive Benelux som är hans nuvarande position inom företaget. Som chef i norra Europa är det en man som håller i många trådar och har stor insikt i Intels verksamhet och framtida planer. I den här artikelintervjun har vi slagit ihop tidigare nyheter, men även lagt till fler citat som vi tidigare inte kunde få plats med i en vanligt nyhet. Följ med på det bästa ur vår en timmas långa intervju med Patrick Bliemer på Dreamhack Winter 2011!

För er som läst våra tidigare nyhetsartiklar om intervjun så är sida 7 ”Netbooks tappar relevans på marknaden” ett helt nytt avsnitt. Men vi har även lagt till citat om saker vi tidigare inte fick med i de ordinarie nyheterna, för att ge våra läsare ett mervärde i att läsa igenom hela artikeln.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag tror han har helt rätt i att inte försöka jämföra MacBook Air med Ultrabooks. Det är nog i första hand PC användare som kommer att göra den jämförelsen. De som idag funderar på att köra MAC eller redan kör MAC, tittar inte bara på den för att den är tunn och smidig. Att köpa en MAC är en helt annan sak än att köpa en PC. En Mac är också en ”status” grej, eller ett koncept. Du får mer än bara en dator, du får en ingång till Apples värld, på gott o ont. De som idag sitter på… Läs hela »