Inet väljer ett ganska ovanligt sätt att försöka rida ut stormen på datormarknaden – expansion. Under helgen öppnade datorbutiken sin första fysiska butik i Skåne, men ser redan framåt. Vi kikade in i den nya Malmö-butiken under premiärdagen och fick en pratsstund med vd Erik Wickman.

Inet startade sin verksamhet år 2000 i Göteborg och har idag runt 50 anställda med en omsättning på drygt 400 miljoner kronor, fördelat över fem butiker och nätförsäljning. Inet expanderade redan förra året när man öppnade sin första butik i Stockholm på Hötorget och trots ett erkänt tufft läge på datormarknaden fortsätter Inet sin expansion och ger sig nu in på den skånska myllan där för övrigt NordicHardware varit verksamma sedan just slutet på år 2000.

Vi passade på att kika in i butiken under premiärdagen, lördagen den 3 november, och lyckades frigöra företagets vd Erik Wickman från en hektisk arbetshelg för att svara på lite frågor kring Inets satsning och framtidsplaner.

Inet öppnar i helgen sin första butik i Skåne och blir företagets femte butik i Sverige. Hur kom det sig att valet föll på just Malmö och Gustav adolfs torg?

– Vi har under en längre period haft ögonen på Skåne, och efter vår etablering i Stockholm för drygt ett år sedan var Malmö ett naturligt nästa steg.

Hur länge har Inets planer på expansion funnits och vad är anledningen till att det sker just nu?

– Vi har de senaste åren haft fokus på att bygga upp en effektiv och kraftfull ”motor” i företaget med väl fungerande logistik, kundtjänst och service. Nu när allt är på plats kan vi expandera i snabbare takt.

Vi har sett att köerna ringlat långa hela lördagen utanför butiken, hur känner ni att starten på nya butiken gått hittills?

– Det kan sammanfattas med två ord, ”Tack Malmö!” helt fantastisk premiär, vi hade fyllt på ordentligt med kampanjvaror och hade otroligt många och trevliga kunder inne och handlade.

IMG_7176

Vi vet att Inet anställt personal som tidigare jobbat på JME Data i Malmö, hur har tankegångarna gått efter att JME gick i konkurrs tidigare i år, vad är Inets största styrka när man nu etablerar sig i Malmö. Finns det några särskilda problem ni är beredda på att tampas med?

– JME hade väldigt gott rykte i Skåne och hade precis som vi fokus på att ge kundservice i världsklass, att vi har delar av tidigare JME-personalen är en stor fördel på en för oss ny marknad. Vi hjälper gamla kunder till JME med garantiärenden så gott det går vilket kostar en del pengar men vi hoppas kunna räkna hem det genom att återfå trogna kunder.

onderÖnder Tumayer axlar rollen som butikschef i Inets nya Malmöbutik.

Har ni några kortsiktiga planer på ytterligare expansion i Sverige. Och/eller har ni ögonen på nån speciell region för framtiden?

– Vi smider redan planer för nästa butik, men inget är spikat ännu som vi kan gå ut med.

Vilka konsumenter är idag er huvudsakliga målgrupp och varför?

– Entusiaster och deras vänner! Ett av våra kärnvärden är kunskap, våra medarbetare är otroligt kompetenta, lägg där till att vi är lyhörda och pålitliga något som entusiaster värdesätter och gör att de rekommenderar oss för sina vänner.

Datorbranschen är generellt i en lite tyngre period där många tillverkare blöder och får kämpa hårdare än på länge. Hur är det för svenska datorbutiker och Inet specifikt, märker ni att marknaden är tuffare idag och vad gör ni i så fall för att hålla uppe ert moment?

– Det är otroligt tufft med en fruktansvärd och osund prispress, vi försöker hitta vår egen väg och satsa på kundservice istället för att försöka vara billigast på allt, vi tror på vårt koncept och har en sund ekonomi och att även datorbranschen kommer fortsätta mogna med uppköp, konkurser och konsolideringar.

IMG_7165Inet lockade med kampanjpriser under öppningshelgen.

Det är nu lite mer än en vecka sedan lanseringen av Windows 8. Har ni sett ett uppsving i försäljning av färdiga datorsystem/bärbar datorer i samband med det nya operativsystemet?

– Ingen dramatisk ökning, men det finns många intressanta produkter med touch på väg in, så vi tror det kommer ta fart till årsskiftet.

Slutligen, vad tror Inet blir den hetaste dator-julklappen år 2012?

– En Taurus speldator!

Vi på NordicHardware ser fram emot att följa Inets satsningar framöver och vill avsluta med att tacka Erik Wickman som tog sig tid för att svara på våra frågor.

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Anton KarmehedKalle173Mean Machine_Spike Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Calle2003

Köade i över tre timmar men det var det värt! 🙂

_Spike
Medlem
_Spike

Jag hoppas de kommer hit till Norrbotten, helst Luleå någon gång. 🙂

Medlem
Calle2003

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Calle2003″]Köade i över tre timmar men det var det värt! :-)[/quote]Vad blev det för något? 🙂Var nära att köpa en skrivare till kontoret men hade inte bil och idag var de slut. Så man får skylla sig själv att man var lite seg.. :P[/quote]Man fick ju köpa max tre kampanjvaror annars skulle det blivit mer, men faktiskt var bara en av varorna till mig. [list][*]Extern hårddisk (till mig).[/list][list][*]Samsung NP300E5A (till flickvännen, hon är ingen gamer men ville ha en bärbar dator med snabb CPU och stor skärm).[/list][list][*]Datorskärm (till flickvännens storasyster).[/list]Totalt sett så sparade man 3000 kr jämfört… Läs hela »

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

En annan kom därifrån med tre nätagg och en Samsung 830 128GB. Improvisation med nya polare man raggade fram i köerna, de köpte var sitt nätagg åt mig, eftersom de inte skulle fylla ut sina tre produkter var. 🙂

Medlem
Calle2003

[quote name=”Mean Machine”]En annan kom därifrån med tre nätagg och en Samsung 830 128GB. Improvisation med nya polare man raggade fram i köerna, de köpte var sitt nätagg åt mig, eftersom de inte skulle fylla ut sina tre produkter var. :)[/quote]
Träffade också två trevliga killar i kön som man kunde prata med annars skulle det var skittråkigt att stå över tre timmar! 😛 Ska du köra alla tre aggen i en dator? 😮

Kalle173
Gäst
Kalle173

Messerschmidtvarning men……
”ger sig nu in på den skånska möllan”=ger sig nu in på den skånska väderkvarnen?!
Kanske marknaden?myllan?….