För första gången i Prestanda-SMs treåriga historia fick vi under 2004 års mästerskap en ny mästare i 3Dmark-kategorin. Vi haffade Peter ’Incido’ Nilsson ,som kammade hem förstaplatsen, direkt efter mästerskapet för en pratstund.

Vi har redan presenterat en första inledande intervju med Prestanda-SM profilen Jimmie Knutas alias Stinger och nu är det dags för ännu en intervju från 2004 års mästerskap.
Som vi avslöjade i förra reportaget är det vinnaren i 3Dmark2001-kategorin som ställts mot väggen denna gång och när krutröken skingrade sig på natten till den 30 december var det Peter Nilsson alias Incido som stod högst upp på resultatlistan.

Han registrerade inte bara det högsta resultatet under tävlingen utan var även första svensk att ta sig över 40 000 poäng i 3Dmark2001, något som inte gjorde bedriften sämre.

Att vinna Prestanda-SM är långt ifrån en enkel uppgift, något vi kan fråga alla övriga deltagare som inte nådde fram detta och de tidigare åren. 2004 års mästerskap var det tredje i rad och konkurrensen var i vanlig ordning av yttersta kaliber.
Vi ställde oss frågan vad som krävs för att roffa åt sig förstaplatsen i en så hård tävling och självklart hur det känns att vara svenskmästare i datorprestanda.
Resultatet av den oförberedda intervju som gjorde med Incido direkt efter mästerskapets avslut är vad vi kommer presentera här i detta reportage.

Annons

Precis som vår intervju med Jimmie Knutas var vår intervju med Peter Nilsson en oförberedd och improviserad sådan direkt efter mästerskapets avslut. Med andra ord har vi tagit vinnaren något oförberedd vilket dock gör intervjun om möjligt ännu intressantare och helt klart mycket ärlig. Att vi hört rykten om ett visst sippande på segerchampagnen innan intervjun gör det inte sämre.

NordicHardwares jury:
Det var rätt tät strid i slutet, var du orolig att någon skulle springa förbi?

Peter Nilsson (Incido):
Skämtar du? Jag har varit nervös i 2 veckor i stort sett då det var då jag gjorde min benchning. Det mesta har handlat om vad Stinger pysslar med 🙂

NordicHardwares jury:
Det kan jag förstå, han har ju varit lite av en legend redan med sina två sm-titlar.
När kände du för första gången att du kanske skulle vinna över Stinger och de andra i tävlingen i slutändan?

Annons

Peter Nilsson (Incido):
30 minuter innan midnatt när han sa till mig personligen att han pajat sin 2:a cpu. Först då började jag ana. I övrigt så måste jag säga att jag inte oroade mig så mkt för de andra.

NordicHardwares jury:
Du sa innan att du gjorde din benchning för två veckor sedan men du laddade upp flera resultat under tävlingens gång, framförallt under sista timmen. Varför valde du att inte lägga upp det bästa resultatet på en gång?
Var det för att kunna kontra motståndarnas resultat när de la upp sina resultat eller hur resonerade du?
Eller var det mest för att få ett psykologiskt övertag? eller ville du helt enkelt visa var skåpet ska stå?

Peter Nilsson (Incido):
Det var helt o hållet för att hålla undan för de som kunde bencha under tiden ikväll. Genom att chocka med tyngre resultat helt enkelt.
Mitt näst bästa resultat hade ju Kinc faktiskt tagit 🙂

Annons

NordicHardwares jury:
Kinc tog en andraplats i slutminuterna och klev över 40 000-gränsen, började du tvivla på vinsten då?

Peter Nilsson (Incido):
Nej, inte med den bakgrundsinformation jag hade då så hade han fortfarande luftkylning på grafikkortet. Men jag blev VÄLDIGT överraskad måste jag säga. Det är en stark bedrift!

NordicHardwares jury:
Vad var det för maskin du ställde upp med?
Och vad hade den för kylning?

Peter Nilsson (Incido):
Det är en Amd FX-55:a på ett MSI K8N Neo2-Platinum 54G (snacka om kasst namn) moderkort med mina hederliga Mushkin Black BH-5:or i minnesplatserna.
De hade hjälp av ett gammalt X800Pro Vivo från i somras dessutom varit dött vid ett tillfälle men en kompis (Mozart) lödde nytt liv i den (wohoo). Dessutom så hade jag en OCZ Booster för att minnena skulle orka med.
Både cpu och gfx kyldes av ett par suveräna kolsyre-is kopparrör ifrån Håkan (Hj07)… i övrigt så hade jag en ”liten” 40cm fläkt som blåste över moderkortet…

NordicHardwares jury:
Om du ser på hur du planerat och förberett dig för detta årets SM, känner du att du har kommit på flera ideer och knep som du kunde gjort bättre, eller få användning för vid nästkommande SM och med det kunnat förbättra ditt resultat?

Annons

Peter Nilsson (Incido):
Absolut ja, jag hade inte nått topphastigheten när jag var färdig för SM (vissa saker gick sönder). Jag har fler idéer på G.

NordicHardwares jury:
Tror du att du kommer att ställa upp i SM 2005?

Peter Nilsson (Incido):
Ja, nästan 100% säker på det om vissa förutsättningar ändras.

NordicHardwares jury:
Vilka förutsättningar syftar du då på?

Peter Nilsson (Incido):
Själva benchmarken är för gammal. Den är inte tillverkad för hårdvaran vi använder. Det är mkt tur inblandad om man får en bra körning. Jag ser hellre att man använder t.ex. 3DMark03 eller 05 för grafiken och att man mäter cpu-prestanda med något helt annat eventuellt. Som 2 delar för ett gemensamt resultat.

Dessutom hade jag inte haft något emot att tävla på en gemensam plats för ”finalen” typ, dvs att alla försöker på samma tidpunkt och plats. Skulle kunna bli riktigt festligt om jag får säga det själv.

Annons

Slutligen vill säga stort Grattis till Peter och tacka honom för sin medverkan i denna ”vinnarintervju”. Vi hoppas få se mer av Peter under nästa mästerskap och vem vet, vi kanske t.o.m. följer hans råd om testmjukvaran.
Innan vi knyter ihop säcken för Prestanda-SM 2004 ska vi se vad vinnaren i procentuell överklockning Robert Kihlberg alias Crotale har att säga om sin insats och sitt nya svenska rekord. Så håll ögonen öppna!

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid