Netgear Orbi är ett komplett Wifi-system för ditt hem som utlovar både enkel installation och lång räckvidd. Vi testar konceptet i livesändning.

OBS! Livesändningen startar kl 12.30 den 1:e december och går att följa från Youtube här nedan.

När Netgear presenterade sin nya Wifi-lösning Orbi var det fokus på design och användarvänlighet. Systemet består av en router samt en dedikerad satellitenhet för att utöka din räckvidd. Båda enheterna har ett Mac-inspirerat formspråk med en monolitliknande vit och mjuk design. Fundamentalt olikt den traditionellt aggressiva design Netgear satsar på i sina konsumentinriktade routerlösningar.

Ett trådlöst nätverk som bara fungerar?

Tanken med Orbi är enligt Netgear att skapa ett trådlöst nätverk där du med stilrena enheter kan få en optimal placering och bättre räckvidd. Systemet ska även vara enkelt att handskas med, simpel installation och enkelt att koppla upp sig mot. Router och satellit bryggar nätverket med en trådlös koppling och ska använda sig av samma SSID. Allt för att datorer och andra mobila wifi-produkter automatiskt ska koppla upp sig mot den enhet i hemmet som ger starkast signal.

Plasten ska brytas!
Plasten ska brytas!

Orbi är inte först med tanken på att skapa ett Wifi-system vars främsta uppgift är att ”bara fungera”. Företaget är dock förhållandevis unika i att även försöka satsa på en kraftfullare routerlösning. I jämförelse med klassiska Wifi-extenders eller andra mesh-liknande wifi-produkter som Eero har Orbi en dedikerad kommunikationskanal mellan huvudenheten och den matchande satelliten. Det dedikerade 5 gigahertz-bandet borgar i teorin för hög hastighet även för enheter uppkopplade mot satellitenhetens wifi.

Vi firar fiber med Netgear Orbi-livetest

På redaktionen beslutade vi oss för att fira kontorets nya fiberlösning med en livesänd uppackning och test av Netgears wifi-system. Målsättningen är att utan tidigare erfarenhet av Netgear Orbi packa upp Wifi-systemet samt installera det. Även koppla in och para den extra satellitenheten för att se hur enkel installationen av ett systemet verkligen är.

Liveinstallation av Netgear Orbi
Liveinstallation och diskussioner om meshnätverk går att följa på Youtube under torsdagen den 1:e december

Prislappen för Orbi ligger på dryga 5 000 kronor och förväntningarna är högt ställda. Livesändningen kommer inte att vara en fullfjädrad test och köpanalys men bokstavligt talat våra första intryck och upplevelser av Orbi.

Följ med i vår livesändning under torsdagen för att se om Netgear Orbi lever upp till sin marknadsföring. Samt givetvis bidra och följa vår diskussion kring mesh-baserade nätverkssystem som Orbi med Anton och Carl under livesändningen.

Följ NordicHardware på Youtube för att få en notis när livesändningen startar. Vi ses i morgon!

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
pege63Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Medlem
pege63

comment image

Inte den snabbaste routern men med bäst täckning och samma SSID så man kan röra sig fritt och ha kontakt med SAT utan att logga in på nytt. Är för den som vill ha ett nätverk utan att veta så mycket om nätverk.

pege63
Medlem
pege63

The new firmware, V1.4.0.16, has fixed the router ignoring the setting of ”20/40MHz. coexistence”, as well as adding guest networks and other fixes:

New Features and Enhancements:

Guest WiFi network.
WiFi signal broadcast scheduling.
Add-on Orbi satellite installation flow in GUI.
Wireless region support for Japan.
Internet speed test via Ookla SpeedTest.
Improves band steering.
Bug Fixes:

Fixes connectivity issue with Xbox and iOS devices.
Fixes some security issues.
Fixes Orbi online firmware upgrade issue.
Fixes Orbi satellite’s manual firmware update issue.
Fixes GUI display issues in Attached Devices and Access Control pages.
Download Link:

RBR50 – http://www.downloads.netgear.com/files/GDC/RBK50/RBR50-V1.4.0.16.zip

RBS50 – http://www.downloads.netgear.com/files/GDC/RBK50/RBS50-V1.4.0.16.zip