Två gånger om året annordnar HP ett stort event för sina största kunder och partners, HP Discover. Tanken med eventet är att visa upp nya tekniker och trender inom alla de områden som HP arbetar inom. Nordichardware var på plats för att se hur HP ser på framtiden för företag och konsumenter.

Vi känner alla till att HP är en väldigt stor tillverkare av PC datorer, skrivare och mängd andra konsumentprodukter. Förra året så hade man cirka 16 procent av den totala PC-försäljningen i världen, vilket också gör HP till värdens största PC-tillverkare. Förutom just persondatorer så är HP också väldigt stora på servermarknaden där man faktiskt också är världens största tillverkare. Trots detta så har HP haft det lite jobbigt under några år. Detta på grund av en stadigt sjunkande försäljningskurva för PC-datorer över hela världen. Man trodde att lanseringen av Windows 8 skulle ge PC-marknaden ny fart, men så har det inte blivit.

En värld i förändring

Sättet som vi använder och arbetar med teknik är i ständig förändring. De senaste åren så har vi gått från att läsa elektroniska tidningar på vår laptop, till att läsa den i telefonen eller surfplattan på väg till jobbet. På precis samma sätt så sker det en förändring hos många företag. Många företag väljer att virtualisera sina servrar. Andra väljer att helt enkelt hyra virtuella servrar som ligger skydda i ett bergrum någonstans. Även om det fortfarande finns både behov och plats för den klassiska servern och den klassiska PC:n så är det inte lika självklart i alla företag som det var för bara några år sedan. Folk är mer mobila än tidigare och folk konsumerar mer information än tidigare.

Annons

Precis som hela marknaden så genomgår även HP en stor förändring. 2011 så valde man en ny VD i Meg Whitman. Meg har sedan hon valdes till CEO gjorde flera förändringar till företagets riktning och strategi. En av de största förändringarna som hon gjort är att lägga mer krut på HP:s utvecklingsavdelning (HP Research & Development). En annan stor förändring är at hon skiftat tillbaka fokusen på just PC marknaden. Detta är något som hon en del kritik för då många anser att PC:n är på väg att dö ut.

HP Discover 2013 i Las Vegas USA

las_vegasHP Discover 2013 gick av stapeln på ”The Venetian Hotel & Resort” i Las vegas.

Som enda svenska media så fick vi på Nordichardware möjligheten att vara med på HP Discovery 2013. Syftat med besöket från vår sida var framförallt att ta tempen på HP och på PC-marknaden i det stora hela. Vad händer egentligen med HP just nu och vad kan vi förvänta oss i framtiden?

Tidigare så hade HP flera olika event varje år. Dessa event, likt de som många andra företag håller, var till för att visa upp nya teknologier och nya produkter för omvärlden och sina partners. 2011 så bestämde man sig då för att slå ihop tre olika event till ett stort. HP Software Universe, HP Technology forum and HP Technology@Work blev tillsammans HP Discover. Event hålls två gånger om året. Ett i USA och ett i Europa. Under eventet så finns det över 1 000 olika seminarier, presentationer, praktiska labbar och produktlanseringar. De allra flesta är mest inriktade mot stora företag och organisationer. Här följer en sammanfattning av vad som hände på årets upplaga av HP Discovery i Las Vegas.

Annons
Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Henrik Berntsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henrik Berntsson
Admin

Intressant reportage 🙂 Alltid roligt att få lite extra inblick i hur de stora företagen fungerar