Vi visste att Sonys nästa handhållna enhet skulle bli en slags partnerhårdvara till Playstation 5 men nu när Project Q äntligen har smygvisats känner jag mig mer besviken och missnöjd än jag hade räknat med.

Detta är en krönika av Mikael Schwartz. Här presenterar han sin personliga åsikt.

Tidigare i år fick vi veta att Sony förbereder en ny handhållen enhet. Detta blir företagets första äventyr in på den handhållna spelmarknaden sedan 2011 års PS Vita som företaget mer eller mindre glömde bort strax efter lansering.

Förväntningarna började i alla fall stiga och tanken på en ny handhållen spelkonsol med samma coola gimmicks som Vita erbjöd fick mig att minnas glädjen jag kände första gången jag startade upp mitt PS Vita. Förväntningarna sjönk dock ganska kort därpå när det stod klart att den handhållna enheten skulle bli en partnerhårdvara till Playstation 5. Då jag inte äger ett PS5 var det alltså svårt att hålla hypen uppe. Dock inte helt omöjligt.

Nu har Sony i alla smygvisat enheten som går under kodnamnet Project Q. Trots mina låga förväntningar kan jag ärligt säga att jag ändå är besviken och nästan lite arg på Sony för hur absolut skittråkig enheten är.

Enheten är mycket väl en partnerenhet till Playstation 5. Så pass så att den nästan borde vara fysiskt fastkedjad vid spelkonsolen. Project Q är mer eller mindre en DualSense-handkontroll Sony har kapat på mitten och sen tryckt dit en åtta tums full HD-skärm mellan halvorna. Den är skapt för att spela PS5-spel över Remote Play. Enheten har dock endast Wifi så du kommer inte kunna använda den utanför hemmet. I värsta fall kommer du inte ens kunna använda den i vissa delar INUTI hemmet om ditt Wifi är lite halvdant.

Gimmick-mässigt har Project Q samma haptiska axelknappar som DualSense-kontrollen. Inte så konstigt kanske då Sony ser ut att ha gått bananas med en vinkelslip och en burk lim. Hela enheten känns bara onödig och det enda användningstillfället jag kan se är om du verkligen måste spela PS5-spel i sängen men din TV och spelkonsol står i vardagsrummet och inte sovrummet.

Nä, en helt vanligt 1 080p-skärm med 60 Hz och tillhörande handkontroll är mycket mindre än vad jag förväntade mig och jag avskyr Project Q. Sony kanske avtäcker några skithäftiga funktioner hos enheten när man delar med sig av mer information. Än så länge kan jag bara säga: Sony, jag är inte arg. Bara besviken. Nästan lite arg, dock.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid