Valves plattform Steam är omåttligt populär. Det finns knep för en mer strömlinjeformad upplevelse på Steam. Det går till exempel att öppna produktsidor i egna fönster och sortera spel i biblioteket efter storleksordning. Visste du att Steam har en inbyggd musikspelare?

Det känns som att spelplattformen Steam sätter nytt personbästa för antalet aktiva användare online eller antalet användare som spelar spel samtidigt varannan vecka. Att plattformen är otroligt populär innebär dock inte att alla användare nyttjar de tillgängliga funktionerna och egenskaperna till fullo. Låt oss gå igenom ett par knep!

Steam har en egen musikspelare

Steam har en inbyggd musikspelare. Denna låter dig lyssna på soundtracket från de spel du för närvarande har installerade på din dator. Förutsatt att spelutvecklarna gjort detta möjligt för just sitt spel det vill säga. Denna funktion är inte svårare att hitta än att klicka på ”Visa” i Steams övre vänstra hörn. Efter att du klickat där väljer du helt enkelt ”Musikspelare” och sedan vidare till att bläddra bland musik.

Sedan är det bara att välja den eller de låtar du vill lyssna på. Nu behöver du helt enkelt inte ha ett spel igång i bakgrunden för att njuta av dess soundtrack.

Öppna produktsidor i nya fönster

Steams butik må innehålla ett otroligt antal speltitlar och mjukvaror men butiken är inte alltid snabb. Istället för att använda vänsterklick för att öppna en produktsida, vänta på att den laddar klart och sedan gå tillbaka till butiken för mötas av ännu mer laddningstid, går det att göra det hela lite smidigare.

Genom att hålla in ”Ctrl” och vänsterklicka eller klicka med mushjulet på produktbilder, öppnar du den önskade produktsidan i ett nytt fönster.

Organisera mera

När spelsamlingen börjar växa kan det bli lite rörigt att hålla koll på alla dina ägda speltitlar. Ett tips är att i ”Bibliotek”-fliken klicka in på ”Dina samlingar” och sätta ihop egna spelsamlingar för lägga dina favoritspel under samma flik. Ha till exempel alla ägda titlar ur en specifik spelserie samlade på en plats, istället för den traditionella listan över ägda spel som riskerar att bli lång.

Under knappen för dina samlingar finns det även två knappar för sortering av ditt spelbibliotek. Här kan du välja att sortera din spellista efter vilket spel du spelade senast. Du kan annars välja att endast installerade spel ska visas i listan över tillgängliga titlar.

Det finns ännu fler alternativ när det kommer till vilken typ av sortering du vill applicera på dina produkter. När du ser din lista över ägda spel och mjukvaror kan du trycka på ”Alla” för att sedan få möjligheten att sortera programmen efter olika kriterier. Till exempel alfabetisk ordning, efter storlek, vilket spel du spenderat flest timmar i eller vilket spel som fått bäst betyg på antingen Steam eller Metacritic.

Speldatorn i ett rum, spelandet i ett annat

Om du har tröttnat på att sitta vid din designerade spelstation för att avnjuta dina Steam-produkter finns det andra möjligheter. Med plattformens ”Remote Play Anywhere” är det möjligt att låta din PC stå för hästkrafterna och sedan använda en smartphone, surfplatta eller en annan PC för att spela spelen. Förutsatt att du har en tillräckligt snabb och stabil uppkoppling, kan funktionen till och med användas när du inte är hemma.

Låt dina vänner ta del av dina spelköp

På tal om Remote Play finns det även ”Remote Play Together”. Denna funktion låter dig bjuda in vänner att delta i dina spelsessioner, även om vännerna i fråga inte äger det spel du spelar. Detta innebär att du strömmar spelet till dina vänner och att de kan vara med och kontrollera vad som händer.

Du kan välja att låta alla deltagare styra spelet med sina respektive kontrolldon och det är möjligt att dela kontrollen över ditt tangentbord och datormus. Funktionen går även att använda för att avnjuta spel med flerspelarlägen, tillsammans med vänner som inte äger titeln.

Glöm inte säkerheten

Här kommer den obligatoriska påminnelsen om att du bör se till att ditt Steam-konto är så säkert som möjligt. Komplexa lösenord är en bra start men inget lösenord kommer att vara helt omöjligt att knäcka. Det kanske inte ens är ditt lösenord till plattformen utan lösenordet till din mejladress som hamnar på villovägar. Att ha tvåstegsautentisering aktiverat kan inte annat än rekommenderas varmt.

Tvåstegsautentisering innebär att du kopplar en enhet till ditt konto som fungerar som en extra försvarslinje om någon skulle få tag på ditt lösenord. Detta kan vara ytterligare en mejladress eller ditt telefonnummer. För att komma igång med lösningen är det bara att gå till Valves sida för tvåstegsautentisering och följa instruktionerna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid