En profil kan vara den perfekta introduktionen för att fånga nya tittares intresse. Såhär gör du profilen till en förlängning av dig själv och din kanal.

Din streamingprofil kan ge dina potentiella tittare en bild av vad de kommer att få i form av underhållning och varför de ska titta på dig. Här kan du välja lite olika sätt att göra din profil intressant. Vi ska i detta avsnitt titta på lite olika profiler och se hur profilen kan sättas upp.

Vi kommer att använda oss av två grundregler. Den första är att din profil på något sätt behöver sticka ut från mängden. Den andra, som är den viktigaste, är att profilen ska spegla din personlighet. Profilen ska passa den typ av streaming du erbjuder dina tittare.

Missa inte de tidigare delarna i Streamingskolan:

Vad är en profil?

När vi pratar om Twitch så kan du dela upp profilen i tre delar. Då bortser vi helt från menyraden till vänster samt chatten till höger då dessa inte hör till själva profilen.

Profilens övre del består av en stor reklamskylt för dig som ligger överst. Reklamskylten vi pratar om är det som användarna möts av allra först när de besöker din profil. Banner, cover photo, sidhuvudsbild är andra namn som kanske känns bekanta. Under denna bild ser vi även vår profilbild samt några länkar till profilens videoklipp samt följare. Du hittar även en knapp för att följa eller prenumerera på denna profils kanal.

Mittendelen av profilen består av själva videofönstret där dina streams visas när du sänder något. Här kan du även välja en statisk bild som syns när du inte streamar. Under videofönstret kan du även välja att visa en titel för din stream samt vilket spel du streamar. Det går även att se antalet tittare samt totala antalet visningar. Förutom det kan du även dela streamen på sociala medier.

Den nedre delens innehåll styr du över. Här har du chansen att få fram din personlighet genom din profil. Du kan lägga exempelvis text, bilder och länkar.

Vad ska jag visa i min profil?

Innan du skapar din profil bör du ha funderat lite på vad du vill förmedla med din profil. Det första du bör göra är att titta på så många andra profiler som möjligt. Vi kommer titta på några olika alternativ och gå igenom dem.

Nordichardware

 

http://twitch.tv/nordichardware hittar vi vår egen profil. Den här ger en bra grund att stå på när det kommer till hur en profil ska se ut du hittar ett genomgående tema med både bakgrunder och färger.

De paneler som är generella och som mer eller mindre är standard är till exempel. Följ oss/mig där sociala medier länkas för att dina tittare ska kunna följa dig på fler plattformar. Panelen regler är till för att du ska ha möjlighet att sätta upp regler så att du kan hantera de eventuella problem som kan dyka upp i chatten.

Du kommer även att få många frågor om din utrustning och det kan därför vara en god idé att ha en separat panel om detta för att lätt kunna hänvisa hit vid eventuella frågor

Övriga paneler vi använder är mer upp till dig som streamer om du vill använda eller inte. Vår profilsida är som tidigare nämnts en bra grund som inte svävar ut mer än nödvändigt. Det kan vara en bra början då den inte skrämmer iväg någon.

YZNB

 

Även på http://twitch.tv/YZNB ser vi ett genomgående tema men här ser vi en profil som är helt panelbaserad och endast innehåller klickbara paneler. Det här ger ett rent och snyggt utseende. Det viktiga här är att använda fler paneler så att sidan ändå fylls ut.

En annan viktig sak att tänka på är att då du inte använder dig av förtydligande text så måste själva panelerna tala för sig själva. Det måste vara tydliga budskap vilket YZNB visar bra exempel på.

Dansgaming

Sista exemplet hittar vi på denna gång är http://twitch.tv/dansgaming. Här har vi en av de större profilerna och även här ser vi ett genomgående tema som följer samma färgmall. Här satsas det då mer på text än stora och tydliga paneler vilket ställer högre krav på tydlighet. För många potentiella tittare kan denna profil kännas både rörig och svår att läsa av. För Dansgaming är det här inget större problem på grund av att den tittarbas han redan har men för en relativt okänd streamer kan denna profil vara avskräckande.

Nästa vecka

Nu har vi tittat på lite olika stilar för sin Twitch-profil och nästa vecka fortsätter vi att titta på hur du bygger upp din profil i Twitch. Det innebär att om en vecka bör du ha funderat lite på vad du vill visa genom din profil. Vi kommer att gå igenom hur och var du gör vad för att få profilen så som du vill ha den.

Missa inte heller vår kommande öppning av Streaminguiden där streamingskolan matchas med tester på streamingutrustning, tävlingar och andra spännande event.


NordicHardwares Streamingskola presenteras i samarbete med MSI, Counter Strike: Global Offensive Sverige, League of Legends Sverige  och Swerigs Gaming.

MSI-Logos

Alla hittills publicerade delar i Streamingskolan

Är det något specifikt du vill att vi tar upp i Streamingskolan?
Berätta för oss vad just du vill veta mer om när det gäller att streama.
Topp 6 Videoredigeringsprodukter på Prisjakt

Rubrik

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid