Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet och medan världen kippar efter andan lanserar svenska datorbutiken Webhallen en egen överlevnadskampanj.

Att Donald Trump som amerikans president kommer att förändra en hel del även globalt i världen verkar de flesta vara överrens om. Det mest oroväckande är troligtvis att ingen egentligen vet vad som kommer att hända. Världsekonomin har redan reagerat kraftigit på nyheten om Trumps framgångar och dollarkursen har redan hamnat i en berg-o-dalbana.

webhallensurvival
Webhallens apokalypskampanj spinner vidare på våra farhågor för Donal Trump som amerikansk president

Svenska datorbutiken Webhallen satsar i kölvattnet av Trumps framgångar på en ironiserande marknadsföringskampanj med namnet ”Apocalypse 2017: Survival Guide”. Kampanjgrafiken består av amerikanska ikoner som hamburgare, örnar, Hulk Hogan och en skrikande Donald Trump. Knutet till kampanjen är ett 30-tal amerikanska och apokalyptiska produkter. Exempelvis ett 10-pack Twinkies, Fallout 4, Rapp i Käften och Mad Max-filmerna. Marknadsföringskampanjen som bevisligen varit vältajmad är enligt marknadschefen Anton Nilsson mest ett sätt att lätta upp stämningen.

– Först och främst så respekterar vi det amerikanska folket och deras beslut till 100%. Vi vill bara skoja till det och lätta upp en annars ganska tryckt stämning, säger Anton Nilsson till NordicHardware.

Twinkies är grundstommen i en bra apokalypsdiet
Twinkies är grundstommen i en bra apokalypsdiet

 

Omöjligt att förutspå konsekvenserna

Även om man har glimten i ögat finns det en uns allvar i situationen även för teknikbranschen. Den amerikanska dollarna har varit skyhög i upprinnelsen till valet med höjda teknikpriser som följd. Första indikationerna efter valet är en försvagad dollar men det är enligt Anton omöjligt att redan förutspå vad och hur Trumps presidentskap kan påverka marknaden.

Anton Nilsson, marknadschef på Webhallen
Anton Nilsson, marknadschef på Webhallen

– En viss protektionistisk inställning kan förstås försvåra internationella handelsavtal. Om det blir så eller vad det får för följder är på tok för tidigt att sia om. Ur ett mer kortsiktigt perspektiv kan valresultatet försvaga eller förstärka den amerikanska dollarn. Vilket i sin tur skulle öka eller minska svenska företags köpkraft i många avseenden. Prognoser före valet spekulerade i en försvagad dollar men nu direkt efter valet ser det ut att finnas tecken på en stärkt valuta istället. Men summa sumarum så är det alldeles för tidigt att avgöra, avslutar Anton.

Att Donal Trump som president kommer att påverka världsekonomin och i förlängningen även teknikbranschen är redan bevisat. Om det blir långvariga eller märkbara effekter återstår att se men med nyktra ögon lär inte världen gå under i första taget. Själv ser samtidigt undertecknad, med viss ironi, fram emot att fly in i svenska Massives kommande Survival-läge i apokalyptiska The Division och hoppas att verkligheten inte trumfar fiktionen.

Donald Trump som president
Vad är dina tankar och åsikter om USA:s nya president?

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

4
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
BogeyAnders BerlingerAnton KarmehedLoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Att Trump vann har åtminstone fått mig att skratta hela dagen få se om jag skrattar när jag ska betala för ett kommande GTX 1080Ti också

Anders Berlinger
Gäst
Anders Berlinger

Jag skulle precis till Webhallen i Täby C och handla 2x 1080 graffekort samt ett nytt chassi 🙂 Tur jag läste detta innan så jag kan beställa från inet istället. Får vänta 2 dagar men det är det värt för att bojkotta sådana här idiotiska påfund.

Bogey
Medlem
Bogey

LOl Vilka pappskallar.