ASUS ARES kommer att bli ett grafikkort utöver det vanliga. Även om de två Cypress GPU:erna, det egenutvecklade kretskortet och dess 4 Gigabyte GDDR5-minne är imponerande är det som kanske mest särskiljer kortet mot sina konkurrenter dess kylare. undertecknad som haft möjlighet att känna på kortet slogs direkt av tyngden.

 

Kortet väger närmare 3,5 kilo och just utvecklingen av kylaren är det som tagit både mest tid och resurser om vi ska tro ASUS själva. De kort vi tidigare sett bilder på har använt sig av en äldre modell av kylaren, vi har nu fått tag på exklusiva bilder av den kylare vi kommer att få se på kortet när det väl dyker upp i butiker. Övriga bilder som synts av kortets kylare har varit tidiga prototyper, även dem som ASUS nu visat upp innan Computex. Detta är alltså retailkylaren som inte fångats på bild tidigare.

alt

Kylaren är av heltäckande design och alla värmealstrande komponenter ska vara i kontakt med kylprofilen. Grafikkretsarna får varsitt stort kopparblock.

alt

Fläkten är av större modell och mäter 105mm och ska enligt ASUS egna mätningar ge 600% bättre luftflöde kontra ljudnivå. Med andra ord ska luftflödet vara enormt mycket högre samtidigt som ljudnivån är lägre än referenskylaren på Radeon HD 5970 (120 CFM vid 37dB vs. 18 CFM och 44,5dB på HD 5970. enligt ASUS uppgifter).

alt

Fläkten blåser luft över de två kopparblocken och de mindre flänsarna på aluminiumprofilen. Kopparflänsen vi ser här ovan sitter i kontakt med strömförsörjningen på kortet för att hålla den väl kyld.

alt

alt

Kåpan håller luftflödet rätt och ger kortet sin estetiska design.

alt

Kylarens heltäckande design sträcker sig även till baksidan av kortet där man spänt fast denna rejäla aluminiumplatta.

alt

Även här är alla värmealstrande komponenter, primärt minneskretsarna, i kontakt med kylaren.

alt

De två bastanta kopparblocken har vardera 4 heatpipes och här hittar vi den största anledningen till kortets kraftiga övervikt. Men ska vi tro ASUS egna uppgifter gör det också resultat på kylarens effektivitet.

{youtube width=”560″ height=”340″}hVzSRNiLVPI{/youtube}
Senast vi stötte på ASUS ARES under CeBIT 2010

ASUS ARES har ännu inte fått vare sig prislapp eller lanseringsdatum spikat, men vi lär återkomma med detta.

 

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments