Unika grafikkortslösningar är vardagsmat för komponentjätten ASUS och nu har det dykt upp information om en ny modell med dubbla GeForce GTX 480 grafikkretsar. Med både Mars (dubbla GTX 285) och Ares (dubbla HD 5870) på meritlistan ser vi fram emot nästa best.

ASUS har valt att bygga sitt dubbel-GPU grafikkort på NVIDIAs fullfjädrade GF100 GPU, samma modell man hittar i GeForce GTX 480, världens snabbaste singel-GPU grafikkort.

Varje GPU har 480 CUDA-kärnor och kommer med en minnesbuffert på 1 536 MB vardera, för en total minnesmängd av 3 072 MB. Varje GPU arbetar med ett 384-bit minnesgränssnitt och kopplas samman med en NF200 bryggkrets i en intern SLI-konfiguration.

asus-mars-2-large

Likt ASUS Ares är grafikkortet inte bara långt utan även väldigt högt och här ryms även fyra strömfaser med rejäl bestyckning, sex MOSFETs per fas. Kortet har hela tre stycken 8-pins PCIe strömkontakter vilket betyder att kortet kan dra enorma mängder ström om så behövs.

Grafikkortet har även en SLI-brygga för dem som känner sig manade att koppla in kortet i en Quad-SLI konfiguration men vi skulle tippa på att en sådan lösning skulle kosta en bra bit över 20 000 kronor inklusive moms för bara grafikkorten.

ASUS har inte gett någon detaljerad information om sitt kommande monsterkort. Men med tanke på hur lång tid det tog att få ut Ares i handeln skulle vi inte hoppas på en allt för snar lansering. Man måste även hitta en lösning för att kyla två stycken GF100 GPUer vilket man knappast gör i en handvändning.

asus-mars-3-large

Källa: Bit-tech


Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Henrik Berntsson
Admin
13 Årtal sedan

ska bli intressant att se hur de lyckas med strömförbrukningen med tanke på framgångarna med 460. men det blir väl en mindre spis man kan koka ägg på

Kamikazepilot
13 Årtal sedan

lika ointressant som deras ARES kort.