Moderkortstillverkaren ASUS har visat upp en intressant lösning för de Mini-ITX konsumenter som inte riktigt hittat det där optimala chassit för sitt nya system. ASUS idé är nämligen att skeppa sina Mini-ITX moderkort i en moderkortskartong som även kan extraknäcka som chassi, detta med plats för optisk enhet, hårddisk samt ventilationshål.

Mini-ITX chassit faller väl in under sparsmakad design och ska enligt tillverkaren ha en livslängd på åtminstone ett år. Vilket skulle ge konsumenter möjlighet att få igång sitt system omgående i väntan på att man hittar ett mer permanent hem för sitt system. 

En riktigt fyndig idé som om än inte helt unik skulle kunna vara både smidig och miljövänlig där packeteringsmaterialet kommer väl till användning. De nya kartongerna ska börja användas under juni månad för åtminstone en av sina Mini-ITX moderkort.

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Lord_Kvadd
13 Årtal sedan

Awesome! Hade passat mig perfekt 🙂

Martin L
13 Årtal sedan

Eeek! Det här var i och för sig en häftig och bra idé rent konceptuellt, men det ser bara ut att vara vanlig papp vilket gör implementationen kass. Det saknas ESD- och EMC-skydd vilket (även fast man kanske inte kan tro det) är väldigt viktigt!

Snorch
13 Årtal sedan

Nja det är inte så viktigt. När väl kortet sitter där är ESD ett mindre problem, själva hanterandet där större delen inte använder några skydd är ett mycket större problem. EMC är egentligen inte heller något problem, det finns massvis med chassin av plast, plexiglas osv och det fungerar. Den största källan till EMI, nätagget, är fortfarande inkapslad i ett plåtchassi.