Cooler Master spenderar sin sensommar med att fylla ut och uppdatera sitt sortiment med mekaniska tangentbord under Storm-märket. Ett särskilt intressant tillskott är Mech, en modell som belönats med en framsida i aluminium och ett något oortodoxt handlovstöd.

Det nya tangentbordet, CM Storm Mech, kommer enligt Cooler Master tillhöra en ny Aluminium-serie med speltillbehör, och vi kan således räkna med att se fler produkter med liknande stuk framföver. Modellen sticker ut rejält från tillverkarens övriga sortiment, inte minst vad gäller designen.

Mech täcks av en platta av aluminium, tänkt att ge tangentbordet stabilitet och hållbarhet. Plattan är monterad med sju skruvar åtkomliga från framsidan, och kan monteras bort för ersättning eller underhåll av insidan. En annan intressant detalj är att handlovsstödet har en ett krökt handlovsstöd, inte helt olikt det hos Gigabytes flaggskeppsmodell Osmium, som på vänster sida av tangentbordet formar ett bärhandtag för transport.

front

Alla tangenter är mekaniska och kommer finnas med Cherry MX-brytare av varianterna Red, Blue och Brown, men av någon anledning nog lyser de annars mest spelanpassade svarta brytarna med sin frånvaro. Tangenterna är individuellt LED-belysta med tre olika lägen och fem olika nivåer.

Tangentbordet har stöd för både makroprogrammering och profilhantering som allt sker i hårdvaran istället för via en mjukvara till respektive dator. Mech har en inbyggd ARM-processor för vad Cooler Master kallar Quick Fire Engine, som kort och gott hanterar alla sparade profiler och makron på det inbyggda minnet med storleken 128 kilobyte. Fem profiler kan sparas med upp till 15 makron per styck.

angle

Mech har en uppdateringsfrekvens på 1 000 hertz och klarar trots USB-anslutning av upp till 64 simultana knapptryckningar. Som ytterligare finess finns det en inbyggd USB 3.0-hub med två portar samt portar för hörlurar och mikrofon. USB-kabeln är dessutom utbytbar.

Ännu finns varken ett fast lanseringsdatum eller en prislapp för Mech, men det vore rimligt att anta att vi får se det i butik inom de närmsta veckorna.


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments