Ännu en uppsättning Alder Lake-relaterade testresultat har läckt ut och denna gång är det Core i5-12600K som står i fokus. Här ska Intels kommande medelklassprocessor ha klått Ryzen 5 5600X ordentligt i Ashes of the Singularity.

Ännu en dag, ännu en läcka relaterad till Intels kommande processorarkitektur Alder Lake. Denna gång är det speltiteln Ashes of the Singularity där processorn Core i5-12600K har testats. Enligt testerna kan Intel komma att ha en rejäl utmanare till AMD:s Ryzen 5 5600X.

Tillsammans med ett Geforce RTX 3080 ska processorn ha skrapat fram en slutpoäng på 10 800 med speltitelns Crazy_1080p-förinställda grafiknivå. Detta är cirka tio procent högre än föregångaren Core i5-11600K lyckas med och betydligt högre än Ryzen 5 5600X som lägger sig på 8 100.

Värt att påpeka är hur flera av testresultaten som listats skiljer sig rejält från andra. Detta kan bero på att spelet inte nödvändigtvis har full kompatibilitet med hybridarkitekturen Alder Lake. Således rekommenderas en extra stor nypa salt tillsammans med prestandasiffrorna.

Intels Alder Lake-arkitektur och Core i5-12600K förväntas dyka upp någon gång framåt slutet av året. Av de relativt många testsiffror för olika enheter baserade på arkitekturen som läckt ut verkar det som att Intels kommande enheter kan bli imponerande sett till spelprestanda. Förhoppningsvis är väntan snart över och Alder Lake blir tillgängligt för teknikintresserade att lägga vantarna på lagom till julhandeln.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments