Corsairs LED-bestyckade minnen ger ditt datorbygge extra “bling”

0

Lysdioder byggs in i en växande skara datorkomponenter, och nu vill även Corsair utöka sitt LED-sortiment med Link-kompatibla, belysta DDR4-minnen.

På plats hos Corsair på Computex 2016 kikar vi närmare på två nya minnesserier från den amerikanska komponenttillverkaren. I båda fallen bygger man vidare på existerande varumärken, Vengeance respektive Dominator Platinum, men utsmyckar modulerna med uppdaterade värmespridare för de som vill utsmycka insidan av sin dator.

Vengeance LED

Den billigare av de två serierna heter Vengenace LED, som får en helt ny värmespridardesign med inbyggda blå eller röda lysdioder. Dessa kan sedan styras i Corsairs mjukvara Link för att ställa in olika belysningsmönster, exempelvis om du vill ha ett fast sken, ett blinkande eller behålla dioderna avstängda.

Vengeance LED kommer säljas med frekvenser mellan 2 400 och 4 300 megahertz, och i kit upp till 64 gigabyte.

Dominator Platinum Special Edition

Den dyrare serien är en uppdaterad version av Dominator Platinum, Special Edition, som redan i tidigare versioner har kunnat kompletteras med LED-belysta värmespridare. I den nya versionen, som får en frekvens på 3 200 megahertz, får minnena en ny design på värmespridarens sidor, och mer avancerad belysning som likt Vengeance LED kan styras i Corsair Link. Dominator Platinum Special Edition kommer i två olika färgteman, Chrome (silver) och Blackout (svart).

Prissättningen på båda serierna är fortfarande oklar, men rimligtvis kommer LED-varianterna få något högre pris än de ordinarie versionerna. Dominator Platinum Special Edition kommer i sin tur endast tillverkas i 500 kit av varje färg, så räkna med behöva vara snabb och gräva djupt i plånboken för att säkra en uppsättning.

Lysdioder i datorn
Hyr mycket är för mycket - om det går att få för mycket? Lämna gärna en kommentar med din åsikt!

computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments