I ett pressmeddelande utannonserar Creative två nya trådlösa headset, Sound Blaster Evo Zx och Evo ZxR. Båda modellerna är trådlösa och bland annat bestyckade med Bluetooth, NFC för parkoppling och dubbla mikrofoner för aktiv brusreducering.

Creative har inte ont om erfarenhet inom digitalt ljud och har genom åren erbjudit en lång rad av bland annat ljudkretsar, mediaspelare, hörlurar och såklart headset. De nya modellerna Sound Blaster Evo Zx och ZxR är primärt riktade mot mobila användare och komprimerat ljud, och kan anslutas både med Bluetooth, 3,5-millimeterskontakt och USB.

“The Sound Blaster EVO Series represents the next step in the evolution of the headset. Before this, headsets were designed to play any audio as it is, regardless of its quality. The Sound Blaster EVO Series, however, intelligently enhances audio in real-time.” – Low Long Chye, Creative

Sound Blaster Evo är tänka att aktivt förbättra det komprimerade ljud som används över exempelvis Bluetooth med A2DP och för att åstadkomma detta har man integrerat ljudprocessorn SB-Axx1 direkt i lurarna. Man har även inkluderat en hel del mjukvarufunktioner som kan kontrolleras med hjälp av mobilapplikationen Sound Blaster Central till Android och Ios eller med Sound Blaster Evo Control Panel till Windows eller Mac OSX.

EvpApps

Mjukvarufunktionerna finns i mer repektive mindre nyttofulla varianter, exempelvis SBX Surround för virtuellt surroundljud, SBX Crystalizer som återställer musikens “toppar” och “dalar” som kan plattas ut vid komprimering, SBX Dialog Plus som förstärker röster i film och musik eller SBX Bass som helt enkelt finslipar basfrekvenserna. Bland de lite mindre allmännyttiga hittar vi CrystalVoice FX som “förvränger röster till olika karaktärer eller accenter”.

I och med att det är headset det rör sig om så har båda modellerna inbyggd mikrofon med stöd för högkvalitativa röstsamtal över mobiltelefoni eller IP-telefoni. Evo ZxR använder sig av 50 millimeters drivelement och kan använda sina dubbla mikrofoner till aktiv brusreducering medan lillebror Zx använder 40 millimeters drivelement och får klara sig utan brusreduceringen.

evooverview

Gemensamt för båda modellerna är NFC-stöd, så att de kan parkopplas genom att föras samman med exempelvis en NFC-utrustad smartphone. Båda har också en specificerad batteritid på 8 timmar vid musikspelande, och batterierna kan laddas via mikro-USB som också kan användas för anslutning till en dator.

Båda modellerna ska börja säljas i juli i Singapore för att sedan spridas vidare. Evo ZxR kommer med en prislapp på 299,99 dollar och den lite sparsammare Evo Zx kommer kosta 229,99 dollar. När modellerna anländer i Sverige och till vilket pris är ännu osäkert.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments