D-Link ger sig på meshnätverk med nya produktserien Covr

D-Link satsar på prisvärda meshnätverk med Covr

0

Meshnätverk är det nya heta. Nu ger sig företaget D-Link in i leken med expanderbara nätverk med sin nya produktserie kallad Covr.

D-Link hakar på trenden med meshnätverk med sin nya produktserie Covr. Det hetaste inom hemnätverk idag är möjligheten att utöka styrkan och räckvidden av ditt Wifi med hjälp av Wifi-hotspots som kopplas samman med din router för att ge en starkare och större täckning av ditt Wifi hemma.

Nyligen testade vi nya Netgear Orbi, en annan lösning inom meshnätverk. En imponerande men dyr lösning på Wifi-problem i hemmet. D-Link Covr siktar på att fylla samma funktion som Orbi, dock med en cirka 2 000 kronor lägre prislapp än Orbi.

D-Link Covr är mer lik en traditionell routerlösning

D-Link Covr baspaketet innehåller en förhållandevis traditionell AC2600 router samt då en “utökningsenhet” med AC1300 som kopplas ihop med denna router.

Utökningsmodulen i sig fungerar som en light-version av en vanlig router. Den kommer utrustad med två stycken LAN-portar, en på- och av-knapp samt en uppsättning lampor som indikerar om allting fungerar som det ska eller inte.

Kommunikationen mellan utökningsmodulen och routern fungerar inte exakt som de flesta andra meshnätverk. Utökningsmodulerna och routern kommunicerar inte med varandra i en slinga. Utan med Covr så kommunicerar varje utökningsenhet individuellt med basenheten. Detta kan dock komma att uppdateras i framtida mjukvara.

D-Link Covr kommer att landa på en prislapp på ungefär 3 000 kronor för baspaketet. Även om det inte är den mest kraftfulla eller avancerade lösningen inom meshnätverk så är det å andra sidan en attraktiv prislapp för något som fortfarande håller på att bli mainstream.

Andra nyheter från CES 2017

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments