Det dröjde inte länge efter Analyst Day, som blev AMD:s avstamp där de släppte nya produktplaner för media, analytiker och deras partners innan en detaljerad produktkarta dök upp. Det kommande halvåret kommer AMD att förnya hela sitt utbud processorer.

Under årets andra kvartal kommer man börja rulla ut de första APU:erna (processor med inbyggd grafik) med kodnamnet Trinity, som ersätter deras Llano-processorer. Trinity kommer först i fyra olika modeller A10-5800/5700 och A8-5600/5500, där samtliga utrustas med fyra processorkärnor “Piledriver”. Det som skiljer är grafiken där A10-5800/5700 utrustas med HD 7660D, medan A8-5600/5500 får nöja sig med HD 7560D. Troligtvis handlar det om ett avstängt grafikkluster, samt lägre klockfrekvenser i det sistnämnda.

Brazos får sin ersättare i form av Brazos 2.0. Skillnaderna här är marginella mot vad som erbjuds idag, då det handlar om ökade klockfrekvenser, högre klockfrekvenser i turbo-läge, samt en ny och strömsnålare strömbrygga med inbyggt stöd för USB 3.0.

Under årets tredje kvartal kommer Trinity-modellerna A6-5400 och A4-5300. Gissningsvis är A6-5400 en fyrkärnig modell med dess HD 7540D-grafik mycket lik den i A8-serien, dock med något lägre klockfrekvenser. A4-5300 kommer däremot med enbart två kärnor, och med ett lägre antal Radeon-kärnor i dess grafikdel HD 7480D. Något E2-segment blir det inte för Trinity, utan det kommer domineras av Brazos 2.0-plattformen framöver.

AMD_2012_Don

Vad vi även hittar under samma period är Vishera, den krets som ska ersätta Bulldozer som används i dagens FX-serie. Även Vishera kommer med Piledriver-kärnor som bygger på Bulldozer-arkitekturen, och AMD planerar släppa tre processorer vid lansering: FX-4320, FX-6300 och FX-8350 med fyra, sex respektive åtta kärnor. Förbättringarna ska komma i form av lägre strömförbrukning, högre klockfrekvenser och högre prestanda vid samma klockfrekvens. AMD har mycket att ta igen sedan lanseringen av FX-8150 som blev allt annat än en succé, och hur pass mycket bättre Vishera faktiskt kommer bli låter vi vara osagt.

Ett spännande andra kvartal, 2012

Det ser ut som att vi har mycket att se fram emot under årets andra kvartal. Förutom Trinity och Brazos 2.0, har vi Intels första processorarkitektur på 22nm, Ivy Bridge den 8:e april, och troligtvis även NVIDIA grafikarkitektur på 28nm, Kepler att vänta oss. Vi på NHW.se planerar att täcka samtliga lanseringar på både det stationära och mobila segmentet.

Källa: Donanimhaber


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
9 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
flopper
12 Årtal sedan

Brazos är en succe.
samt enklare att uppdatera en succé och leverera i tid än att göra som de gjort varit sena.

prolle spelar ingen roll idag, skillnaden i användning är lika i praktiken.

vore kul om NH skulle göra blindtest mellan ett amd och ett intel. 🙂

fackamato
12 Årtal sedan

AMD E2-1800 för framtida XBMC-uppgraderingen från min gamla ION 1 kanske? Det skulle nog bli riktigt nice, samt trevligt med AMD i huset för det var längesen 😀

Andreas G
12 Årtal sedan

[quote name=”fackamato”]AMD E2-1800 för framtida XBMC-uppgraderingen från min gamla ION 1 kanske? Det skulle nog bli riktigt nice, samt trevligt med AMD i huset för det var längesen :D[/quote]

Kör Brazos idag. med XvbA är det helt underbart 🙂

fackamato
12 Årtal sedan

[quote name=”Delph1″]Kör Brazos idag. med XvbA är det helt underbart :-)[/quote]

Kör du XBMC Live, eller Windows?

Andreas G
12 Årtal sedan

[quote name=”fackamato”][quote name=”Delph1″]Kör Brazos idag. med XvbA är det helt underbart :-)[/quote]

Kör du XBMC Live, eller Windows?[/quote]

Linux Mint med XBMC ovanpå.

fackamato
12 Årtal sedan

[quote name=”Delph1″][quote name=”fackamato”][quote name=”Delph1″]Kör Brazos idag. med XvbA är det helt underbart :-)[/quote]

Kör du XBMC Live, eller Windows?[/quote]

Linux Mint med XBMC ovanpå.[/quote]

Very nice! Då har jag fått bekräftat att det fungerar fint med XBMC :>

Kör du BluRay-spelare också, fungerar det? Kan tänka mig att kryptering osv blir svårt?

Andreas G
12 Årtal sedan

Har blu-ray-spelare, men använder den inte direkt. XBMC stödjer ju inte det egentligen.

http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=67420

Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Ser bra ut detta.

Tempel
12 Årtal sedan

Skall bli kul att se dom nya Brazosapuerna. E1-1200 kan ju bli riktigt intressant. Men det lutar väl åt en E2-1800 ändå 😀