REPORTAGE  Världens största LAN hölls under en lång helg i Jönköping, Elmia som blivit känt globalt för att vara en möteplats för spelentusiaster såväl som datorentusiaster. NordicHardware åkte dit över en dag för att få en översikt av eventet, men passade även på att träffa fåtalet tillverkare som fanns på plats med sina produkter.

Dreamhack är världens största LAN-party (Local Area Network) som grundades för närmare 17 år sedan, och har nu växt till sig och slagit rekord efter rekord med antalet besökare. Nu hölls Dreamhack Summer vilket är lågsäsong för datorerna men besökare från hela Sverige och vissa andra språkgrupper vi inte kunde tyda hade hittat dit.

Det var en regnig dag när NordicHardware var där vilket rättfärdigade att vi höll oss inomhus denna dag…

DH_1

3 killar med sovsäckar tågar in i huvudsalen redo för att inte lämna sin dator ens en sekund.

DH_2

DH_3

Telia som huvudsponsor, med mottot “Latency kills the game”.

 DH_4

 Var det någon som sa LAN?

DH_5

 DH_6

 DH_7

Med Jolt Cola ute ur leken var Coca Cola stolt sponsor av Dreamhack, något som syntes bland de flesta av besökarna!

DH_8

Love it, hate it, Pimp my PC hade vart i farten vid nästan varje dator.

DH_9

Plötsligt när vi precis börjat göra oss varma efter ovädret utomhus hördes ett högt dån genom salen och den efterlängtade titeln Battlefield 3 visades upp på skärmarna vid scenen där en eldstrid pågick.

DH_10

 Upp på scen kommer en representant från Sveriges stolthelt i spelindustrin; DICE och säger att man tidigare visat upp Battlefield 3 bakom stängda dörrar för de med speciell inbjudan och för de som förbeställde spelet men nu skulle man fram till klockan 14:00 öppna dörrarna för alla något som följdes av ett jubel bland besökarna på plats.

DH_11

 DH_12

Besökare i alla åldrar, Dreamhack är inte bara för småbarn.

 DH_13DH_14

Avslappningsrum där man kunde spela flera olika konsolspel, vi såg även gamla goda klassiker från Segas senaste konsol Dreamcast.

DH_15

DH_16

En god natts sömn framför datorn?

DH_18

Billys Pan Pizza var på plats som sponsor under Dreamhack, snabb och enkel mat när man sitter nätterna i ända framför datorn.

DH_19

Efter snabb huvudräkning kom vi fram till att ett flak 33cl Coca Cola gav mest socker, koffein och vakna timmar för pengarna.

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Viking1962
13 Årtal sedan

Bildkvaliteten var blandad såg jag en del var lite väl suddiga, var det när du fått i dig lite för mycket :D. Personligen skulle jag inte sätta en fot på såna där LAN. Har hört att folk snor saker från andra användare. Har du inte blandat ihop bilderna lite Jacob? När jag klickar på en bild som ska förstoras så kommer det upp en annan bild istället. Kolla de två sista bilderna så får du se

POE
POE
13 Årtal sedan

urk, blir irriterad när jag ser överpriserna på allt i kiosken