Bärbara datorer med 15,6-tums skärm är närmast betraktade som klumpiga i dagens breda utbud av netbooks och ultraportabla modeller. Acer arbetar nu på en ny bärbar dator som tar det hela till nya nivår genom att trycka in två stycken 15,6-tums bildskärmar under skalet, drivna av en pigg 2,67 GHz Core i5 CPU.

Tanken är att datorn ska ha en vanlig huvudbildskärm samtidigt som den nedre skärmen ersätter tangentbord och musplattan med ett interaktivt gränssnitt baserat på pekteknik. På de bilder som dykt upp av konceptet ser vi hur den nedre bildskärmen bland annat imiterar ett vanligt tangentbord, men även hur man kan få upp andra navigeringsverktyg och menyer på skärmen.

photo-1

Båda bildskärmarna ska stödja touch-teknik och exakt vilka användningsområden man kan vänta sig är ännu oklart. Men användare ska enligt uppgifter kunna välja fritt mellan vilken bildskärm som ska vara den primära. Acer väntas lansera datorn under hösten 2011 med Windows 7, men något spikat datum eller för den delen prislapp är ännu inte fastställt.

photo-2

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments