När EVGA fortfarande producerade grafikkort var det överklockaren Kingpin som låg bakom de flesta av företagets mest extrema modeller. Nu har överklockaren ingått samarbete med en annan tillverkare som önskar ta EVGA:s plats.

Snart är det två år sedan företaget EVGA valde att säga upp sitt samarbete med Nvidia och lämna grafikkortsmarknaden helt och hållet. Detta efter att EVGA kände att Nvidia behandlat företaget respektlöst och undanhållit information som prissättning och lanseringsdatum för Geforce RTX 40-serien.

När EVGA väl tillverkade grafikkort hade man ett hemligt vapen för det absolut toppsegmentet. Vapnet var deras samarbete med extremöverklockaren Vince “Kingpin” Lucido. Efter EVGA:s farväl till grafikkort stod det dock inte helt klart vad Kingpin skulle hitta på. Nu har det bekräftats att han ingått samarbete med tillverkaren PNY.

Kingpin ska även ha pratat med andra tillverkare som Galax och Asus. Dessa företag har däremot redan en uppsättning skickliga överklockare och Kingpin kände att det skulle bli lite väl många åsikter och tjatigt. MSI var å andra sidan inte ens intresserade av att utveckla grafikkort för brutal överklockning. Deras förlust, eller nåt.

Exakt vad Vince och PNY hittar på när Nvidias RTX 50-serie lanseras vet vi inte ännu. Det är i alla fall kul att se honom hitta några nya lekkamrater.