Enermax visar världens minsta 1200W-nätaggregat på Computex 2017

Även entusiastaggregat med inbyggd wattmätare

1

Vi kikar in Enermax Max Tytan, ett nätaggregat som låter dig hålla koll på din strömförbrukning och vi spanar även in världens minsta 1 200 W-nätagg.

Enermax visade under Computex 2017 en del intressanta produkter, bland annat nätaggregatet Max Tytan som har en display på sin baksida som låter användaren hålla koll hur på den exakta strömförbrukningen i systemet. Enermax visade även upp ett nätaggregat vid namn Platimax DF, detta nätaggregat är världens minsta nätaggregat med en maximal kraft på 1 200 watt.

Enermax Max Tytan

Enermax Max Tytan har en inbyggd display på baksidan som visar hur många watt som datorn för närvarande drar från väggen. Funktionen är dock något opraktisk för en dator monterad i ett chassi. Snarare riktas den mot användare som kör med öppna testbänkar där man har lite bättre sikt över alla komponenterna.

Enermax Platimax DF

Platimax DF är ett nätaggregat med en längd på endast 16 centimeter som trots det har en maximal effekt på hela 1 200 watt. Detta gör enligt Enermax nätaggregatet till det minsta i världens minsta modell med en kapacitet norr om 1 000 watt.

Båda aggregaten kommer med så kallad DFR-teknik som är patenterad av Enermax. DFR låter användare att helt enkelt ändra det håll som nätaggregatets fläkt roterar åt en kort stund för att lösgöra och blåsa ut damm.

Prismässigt få hamnar Max Tytan med 1 050 Watt på 300 dollar, eller cirka 3 000 kronor och den kraftfullare modellen med 1 250 Watt får en prislapp på 350 dollar, eller cirka 3 500 kronor.

Platimax DF kommer att bära en prislapp på runt 250 till 300 dollar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
7 Årtal sedan

Har en 1080W Enermax PSU i min nu rätt stengamla “nehalem” i7 920-burk. Det var (såvitt jag vet) den första nätdelen med stöd för intel haswell, som kom först 5 år senare typ. 😉 Den var också en av de första nätdelarna som stödde 80+ standarden för energieffektivitet.