Testresultat: Robocopy

Robocopy är ett annat test som vi kört länge och här fokuserar vi på en enhets sekventiella prestanda. Vi har totalt sju stycken olika Robocopy-test. Två använder sig av stora ISO filer, två av medelstora MP3/FLAC-filer och två använder sig av små filer som är allt ifrån HTML-filer till DLL-filer.

I första testet så tar vi testfilerna från large- och medium-testerna, och bara gör en kopia på dem. På det sättet får den testade enheten både läsa och skriva samtidigt. I nästkommande sex tester så testar vi läs- och skrivprestanda separat från varandra.

Båda enheterna är förhållandevis lika här. Vi ser dock att NX500 har en fördel med skrivning av stora filer och det beror på att KC1000 blir för varm på slutet och klockar ner sig själv en aning. Det syns dock inte i de andra testerna. Med mindre filer så tappar båda enheterna mot de närmaste konkurrenterna och tävlar snarare med de TLC-baserade PCIe-enheterna. Med större filer så presterar Phison E7 bättre och då lyckas enheterna gå både Adata SX8000 och Intel 750.

Annons
Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Glaring_MistakeGustav Gager Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Phison S10 har BCH ECC och som i Trion 150 används med 15nm 2D TLC NAND så det är redan någonting som har gjorts. Om SmartECC så säger Phison detta: ”SmartECC™ ECC Correction Scheme implements multiple levels of ECC correction to not only provide the basic ECC engine capability that NAND flash requires, but also extends the NAND durability with the additional of the RAID ECC Parity on the latest SSD controller offering. Multi-Level ECC scheme can be summarized as follows: Level 1 – Read Retry Level 2 – Standard BCH ECC Parity in page spare area Level 3 –… Läs hela »