Epic Games lovar högre och stadigare antal bildrutor per sekund i Fortnite efter spelets senaste uppdatering som lägger till stöd för Microsofts gränssnitt DirectX 12.

Den som spelar det populära battle royale-spelet Fortnite har fram till nu tvingats använda det enda gränssnitt spelet haft stöd för: DirectX 11. Dock kommer spelets senaste uppdatering, version 11.20, med det officiella stödet för det nyare gränssnittet DirectX 12 som Epic Games lovade var på väg tidigare i år.

Enligt Epic Games ska spelare som väljer att nyttja det nya gränssnittet kunna förvänta sig högre och stadigare antal bildrutor per sekund. Detta då DirectX 12 är mer effektivt när det kommer till att ta vara på den kraft datorers processorer har att erbjuda.

Epic Games planerar även att i framtiden implementera ytterligare funktioner som det nya gränssnittet har att erbjuda. Riktigt när detta kommer att inträffa är däremot oklart i skrivande stund.

Uppdatering 11.20 för Fortnite har lanserats och den som vill ge sig på att testa hur eller om det nya gränssnittet påverkar spelprestandan på ett märkbart vis kan starta spelet och söka i dess inställningar för att hitta valet att aktivera användandet av DirectX 12.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments