July 13, 2002
Jag rekommenderar STARKT Att ni alla genast tar och läser Jan Guillos böcker om Arn Magnusson!!! Håller själv på och läser dem för 3:e ! ggn på ett år nu och de äger fett =)
Böckerna heter: "Vägen till Jerusalem", "Tempelriddaren" och "Riket vid vägens slut". Sen finns det en fjärde bok som handlar om tiden efter Arn den heter logskt nog "Arvet efter Arn"
Dessa böcker äger stark och måste :bok:* av alla! Även av DIG !!! (*fyndigt värre)
För er som är lite "off" så handlar de om Arn Magnussons liv, hur han blev tempelriddare (den tidens NAVY SEAL typ ) mm. Den är verklighets baserad (inte helt men...), alla kungar och påvar osv. har verkligen funnits.
Dessa böcker är dessutom väldigt allmänbildande om hur korstågen gick till, varför de krista förlorade jerusalem t.ex.(Om du inte är religös nu så blir man automatiskt det medens man läser, as konstigt)
Det kanske inte låter så spännande men det är det !!! De finns på pocket för typ 50 kr styck och är väl värt priset !
Annars kan jag också rekommendera alla böcker av David (och Leight) Eddings och Terry Brocks, dessa är dock fantasy.
Skrev en recension nån ggn av "Vägen till Jerusalem", (MVG ) men har tappat bort den...
ps: Vet att det kanske inte är lika skoj som att pilla med en dator, men alla måste ta en paus nån ggn =)
January 3, 2001
Humm är du helt från vettet ? 🙂
Sitta och läsa skönlittererära böcker ? Nej du det är totalt slöseri med tid.
Skall man läsa nåt så får det va fackböcker. Eller i alla fall nåt åt det hållet. Skulle starkt rekomendera att man istället spenderar sin tid med att läsa datorböcker, manualer och annat kul istället för nåt hopdiktat tjafs. Varför inte börja med lite gratisböcker ?
Testa http://www.oreilly.com/openbook/
Givetvis måste allt man läser, läsas på skärmen 🙂
December 26, 2001
Lord of the rings måste man läsa och då på engelsk. Böckerna är lite sega ibland men de stackare som enbart har tänkt de filmerna just för att böckerna är ibland lite sega går miste om något stort! The wheel of time ska oxå läsas på engelsk de 9 böckerna(snart 10) är lite tjocka 700-800 sidor men en bok tar inte mer än en vecka.. Om man läser lite aktivt går de väl på 3-4 dar. Edding skriver kanske inga litterära mästerverk men man kan ligga och skratta i timmar när man läser honom. Har inte läst hans böcker på engelsk för jag läste dom när jag var ca 13 (den åldern de är skrivna för) hade kanske inte världens bästa engelska då 😛 . Ska kanske läsa om dom på engelska nångång.... Kvar finns sagan om paksinarion (felstavat) härliga böcker. Robin hobb (en tjej 😀 ) har skrivit ”Mördarens lärling” och nu håller nu på med Magins skepp. Mördarens lärling är de mest deprimerande böcker jag har läst men fortfarande värda att läsa. Tror jag ska läsa Magins skepp på engelska när serien är färdigskriven. Sedan finns ju mindre bra men böcker men som fortfarande går att läsa om man har torka tex Magikerns saga. Det var en snabb genom gång av svensk och engelsk fantasy .
Ska kanske läsa Vägen till Jerusalem mm sen när jag får tid. Vet dock inte hur allmän bildande de är med tanke på hur många fel Guillo har lyckas får med om bara svär och svärds konst:
http://www.algonet.se/~enda/guillou.htm
Men även den bästa kan ha fel ibland så det blir kanske Arn nångång nångång....
Edit: Fixade länken.
February 10, 2001
phantom wrote: jag rekommenderar en liftares guide till galaxen
Bara en som kan kalla sig riktig geek =)
Men men annars tycker jag Kod Boken av Simon Singh (inte skönlitteratur dock vetenskap) E rätt ok att läsa. Vem kan motstå spännande info om hur man skriver osynliga meddelande och så hehe.
July 13, 2002
Voodoozzz wrote: Lord of the rings måste man läsa och då på engelsk. Böckerna är lite sega ibland men de stackare som enbart har tänkt de filmerna just för att böckerna är ibland lite sega går miste om något stort! The wheel of time ska oxå läsas på engelsk de 10 böckerna(snart 11) är lite tjocka 700-800 sidor men en bok tar inte mer än en vecka.. Om man läser lite aktivt går de väl på 3-4 dar. Edding skriver kanske inga litterära mästerverk men man kan ligga och skratta i timmar när man läser honom. Har inte läst hans böcker på engelsk för jag läste dom när jag var ca 13 (den åldern de är skrivna för) hade kanske inte världens bästa engelska då 😛 . Ska kanske läsa om dom på engelska nångång.... Kvar finns sagan om paksinarion (felstavat) härliga böcker. Robin hobb (en tjej 😀 ) har skrivit ”Mördarens lärling” och nu håller nu på med Magins skepp. Mördarens lärling är de mest deprimerande böcker jag har läst men fortfarande värda att läsa. Tror jag ska läsa Magins skepp på engelska när serien är färdigskriven. Sedan finns ju mindre bra men böcker men som fortfarande går att läsa om man har torka tex Magikerns saga. Det var en snabb genom gång av svensk och engelsk fantasy .
Ska kanske läsa Vägen till Jerusalem mm sen när jag får tid. Vet dock inte hur allmän bildande de är med tanke på hur många fel Guillo har lyckas får med om bara svär och svärds konst:
http://www.algonet.se/~enda/swords.htm
Men även den bästa kan ha fel ibland så det blir kanske Arn nångång nångång....
Vad menar du att ahn har fel någonstans då ??? Av det jag hört så ska det han beskriver i böckerna stämma, han har ju själv tom. låtit tillverka arns svärd, som han beskriver i boken, av en engelsk vapen smed.
December 26, 2001
Länken räckte visst inte ända fram 🙁 ...här är det: http://www.algonet.se/~enda/guillou.htm
1 Guest(s)