Era godaste/nyttigaste recept|Allt mellan himmel och jord|Forum|Nordichardware

Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
Era godaste/nyttigaste recept
Callister
Member
Medlem
Forum Posts: 8468
Member Since:
July 27, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
1
October 20, 2005 - 9:28 am
sp_Permalink sp_Print

Inspiration ifrån första dejttråden.
Lägg recept på något ni tycker om, om det är extra nyttigt eller extra lätt, något bra för er 😉

Min fina nyttiga makrill

100g pasta okokt vikt
Makrillfilé i tomatsås en burk, 80 gram
1 tsk senap
1 msk keso naturell
Cayenne peppar

Koka pastan.
Medans så blandar du pepparen med makrillen, mosa runt lite. Sen i med pastan när den e klar, i med keso o senap, blanda runt, o njut!

Ubernyttig snabbfrukost
Lätt kesella 250 gram
4 korkar fun light, jordgubb funkar bra

Blanda runt! Ät!! Blir en krämig yoghurt som är nyttig som tusan, kesellan innehåller 32 g protein, 8.8 g kolhydrat och 2.5 g fett.

Tacogratängen inte så nyttig kanske

500g köttfärs
tacomix
tacosås 1 stor burk
3 dl gräddfil
nachochips
cheddarost, 200-250 gram

Stekt färsen o blanda i tacomixen, lägg det sedan i en ungsform, lägg först ner hälften, sen hälften av tacosåsen, sen över med massa chips, massa ost på chipsen, sen ett lager till med samma. In i ugnen på 200 grader runt 20-30 min.

Servera med tomater, rödlök och gräddfil, MUMMA!

T0FFE
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 454
Member Since:
January 14, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
966407
October 20, 2005 - 9:31 am
sp_Permalink sp_Print

Den här tråden innehåller några roliga recept
https://www.nordichardware.se/.....ght=kokbok

Mind
Member
Medlem
Forum Posts: 10550
Member Since:
June 28, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
966441
October 20, 2005 - 10:29 am
sp_Permalink sp_Print

Callister, jag gillar det faktum att det är så mkt protein i kesellan men jag är osäker på smaken, har inte ätit det på många år.

Har du några fler smarriga recept som innehåller mkt kött istället ?

Edit, mer kesella tips : http://www.kolozzeum.com/koloz.....-7627.html
Första träffen på google med "kesellan" why am i not suprised.

Garfzez
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 779
Member Since:
August 21, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
966518
October 20, 2005 - 1:38 pm
sp_Permalink sp_Print

Tag en st oxfilé. Bryn den hastigt i panna.
Gnid sen in den i vitlök, salt och grovmalen svartpeppar.

Tag ett gäng bakpotatis, baka dem.
Dela dem sen på hälfen, gröp ur dem försiktigt.
Blanda ihop potatisen med vällagrad ost, vitlök, salt, peppar, smör och en klick cremé fraich. Smeta tillbaka dem i skalen igen.
Peta in oxfilén i ugnen och baka den tills den är ca 45 grader i mitten.
tror det är något sådant..
Sätt då in potatisen i ugnen.
När oxfilén är 60 grader i mitten tar du ut den, och rullar in den i folie. Låt den vila i några minuter.

Någonstanns där emellan gör du en Balsamvinägersås.

Sjukt god.
Det finns mer detaljerade recept på http://www.matguiden.se

Följ bara recepten till punkt och pricka, så lovar jag dig att du får en smakupplevelse som är bortom denna värld.

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 1030
Currently Online:
Guest(s) 291
Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)
Top Posters:
Andreas Galistel: 16287
Jonas Klar: 15897
ilg@dd: 10810
Nyhet: 10607
Mind: 10550
Ctrl: 10355
Gueno: 9881
Guest: 9344
Snorch: 8881
Callister: 8468
Newest Members:
PetrbonFU PetrbonFU
Karine Bembry
Dolores Mcdaniels
Anibal McLeish
Francisca Alt
Alfie Everhart
Lester Huitt
Orlando Jorgensen
Mikki Lundgren
Dakota Kozlowski
Forum Stats:
Groups: 11
Forums: 59
Topics: 146630
Posts: 1300967

 

Member Stats:
Guest Posters: 2
Members: 79425
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL