June 20, 2002
Att all läsk innehåller färgämnen beror ju på att aromämnena utgör en sån liten del av drycken, resten är vatten och socker.
Så i princip skulle all läsk vara genomskinlig om det inte vore för färgämnena.
Sen råkar jag veta att E120, Karmin (rött färgämne som förövrigt består av torkade och krossade löss) är populärt då det också i viss mån fungerar som konserveringsmedel.
November 27, 2003
Precis som det sagts ovan.
Det hela grundar sig i att vi vill att vår mat ska ha en viss smak med tillhörande färg och konsistens. Om människan av naturen springer på något som smakar på ett sätt, men ser ut som något annat så stöter vi bort det helt enkelt.
Vanligtvis när en ny form av ett nytt livsmedel dyker upp så får det ett namn som påminner som smaken, men ett prefix eller suffix som stämmer med utseendet.
Ex. Yoggis Drick-yoghurt.
En tunnare variant av yohurt som man dricker
//Andreas
1 Guest(s)