March 6, 2002
Jag håller på med cidertillvärknig. har en 20 liter stark cider pågång.
Litet recept:
15 liter äppeljuice från pallade äpplen i villaområden 😀
5 liter vatten
5 kg socker
starkvinsjäst utblandat i honungsvatten, ca 30 grader.
Blanda och låt stå i 4 veckor i dunk med vattenlås. Ha sedan i klarningsmedel och tappa upp allt utom bottensatsen i petflaskor.
Nu har du ca 20 liter 20%:ig god fruktig cider som du blir dyngrak på assnabbt.
February 12, 2002
Baracuttra wrote: Jag håller på med cidertillvärknig. har en 20 liter stark cider pågång.
Litet recept:
15 liter äppeljuice från pallade äpplen i villaområden 😀
5 liter vatten
5 kg socker
starkvinsjäst utblandat i honungsvatten, ca 30 grader.Blanda och låt stå i 4 veckor i dunk med vattenlås. Ha sedan i klarningsmedel och tappa upp allt utom bottensatsen i petflaskor.
Nu har du ca 20 liter 20%:ig god fruktig cider som du blir dyngrak på assnabbt.
20%igt? Inte dåligt! vad har du testat med?
Hur gott är det? Går få ner eller går att smutta? 🙄
3 Guest(s)