Grilltråden|Page 2|Allt mellan himmel och jord|Forum|Nordichardware

Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
Grilltråden
Callister
Member
Medlem
Forum Posts: 8468
Member Since:
July 27, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
1135038
May 5, 2007 - 7:20 pm
sp_Permalink sp_Print

Oxfile, fläskfile, ryggbiff och rostbiff ibland.

Vitlöksbröd och en riktigt god sallad till.

Fast allt funkar ju att grilla ...
Slå på stort: Ta en fet korv och linda runt med bacon, blir rätt intressant. 🙂 Förslagsvis Chorizo ..

Avatar
Snorch
Member
Medlem
Forum Posts: 8881
Member Since:
March 14, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1135040
May 5, 2007 - 7:37 pm
sp_Permalink sp_Print

Bjornstrom wrote: [quote=Templar-]Helgrillad marinerad fläskfilé föredrar jag...
Men det viktigaste är att det är en riktig grill med grillkol, inga såna där gasolgrillar...

Briketter is teh shit.. Jo sånna där Hollywood grillar som är 5 meter långa och 10 meter breda, feta fanskap med gasol är bara bullshit.. Man ska köra dom där gamla jävlarna från okq8 som kostar 199:- hehe

Och än värre är det när folk använder gasolgrillar med stekplatta så köttet inte alls har någon kontakt med "elden" och får inte den där goda smaken då heller..
Nej riktig grillkol med lite riktig ved ska det vara, inte ens briketter duger.. 🙂

Bjornstrom
Member
Medlem
Forum Posts: 3485
Member Since:
December 17, 2005
sp_UserOfflineSmall Offline
1135041
May 5, 2007 - 7:37 pm
sp_Permalink sp_Print

Callister wrote:
Slå på stort: Ta en fet korv och linda runt med bacon, blir rätt intressant. 🙂 Förslagsvis Chorizo ..

Och vips gick du upp 25 kilo embarassed

Avatar
ilg@dd
Ljungaverk
Member
Medlem
Forum Posts: 10810
Member Since:
August 31, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1135042
May 5, 2007 - 7:43 pm
sp_Permalink sp_Print

Callister wrote: Oxfile, fläskfile, ryggbiff och rostbiff ibland.

Vitlöksbröd och en riktigt god sallad till.

Fast allt funkar ju att grilla ...
Slå på stort: Ta en fet korv och linda runt med bacon, blir rätt intressant. 🙂 Förslagsvis Chorizo ..

Provade och blev helfrälst på nån DansKKK korv med ost i ifjol.. Kommer inte ihåg namnet på den sorten nu, men smaken är typ som den där ostkorven dom säljer på shellmackarna. Fast storlek frukostkorv ungefär.

ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD

Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz

Avatar
csm101
Member
Medlem
Forum Posts: 2672
Member Since:
August 11, 2005
sp_UserOfflineSmall Offline
1135043
May 5, 2007 - 7:55 pm
sp_Permalink sp_Print

Har ni tips på nån marinad som är enkel o fixa ihop o som blir riktigt bra?

Json_81
Member
Medlem
Forum Posts: 7561
Member Since:
November 22, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1135044
May 5, 2007 - 7:58 pm
sp_Permalink sp_Print

När man har grilla som ursäkt för att dricka öl brukar det tyvärr bli färdigmarinerat kött från Ica + deras potatissallad.

Annars gillar jag grillspett med fläskfile, svamp, paprika, tomat och lök.
Med hemmagjord marinad gjord på lite olivolja, soya och lite kryddor som känns lämpliga för dagen. Till detta potatisgratäng eller hemmagjord potatissallad.

Fisk är gott o grilla, men blir alldeles för sällan.

Apropå supandet får jag säga att grillning utan öl känns helt tokigt.
Även om man inte super till är det en perfekt dryck till grillat.

Avatar
ilg@dd
Ljungaverk
Member
Medlem
Forum Posts: 10810
Member Since:
August 31, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1135045
May 5, 2007 - 8:03 pm
sp_Permalink sp_Print

csm101 wrote: Har ni tips på nån marinad som är enkel o fixa ihop o som blir riktigt bra?

Inget exakt recept..
Men jag brukar ta typ en skaplig skvätt Caj P's grillolja, en matsked honung och en skvätt sån där citron i plastmodell och en nypa salt..
Bara att röra runt tills allt löst sej, sen in med både kött och marinad i en hopknuten påse över natten..
Hacka gärna lite håligheter i köttet också med gaffel eller annat smalt vasst, så smaken drar in bättre, alternativt banka ut det lite om det är kött lämpat för det..
File' brukar jag skiva innan jag marinerar det, blir mer smak av marinaden då. Hel gillar jag inte att grilla den, då ungssteker jag den hellre.

ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD

Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz

Avatar
csm101
Member
Medlem
Forum Posts: 2672
Member Since:
August 11, 2005
sp_UserOfflineSmall Offline
1135051
May 5, 2007 - 8:14 pm
sp_Permalink sp_Print

Det där lät gott ilgadd, får prova det nån gång.

Avatar
Caso
Member
Medlem
Forum Posts: 3507
Member Since:
October 22, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
1135063
May 5, 2007 - 9:05 pm
sp_Permalink sp_Print

Att grilla kyckling som blivit förbehandlat ett par dagar innan är gott.
Det man kan göra är att fylla en gryta med vatten, tillsätta salt, vinäger, peppar, citronjuice. Du sätter in dina kycklingbitar i grytan och lägger på ett lock. Efter 1-2 dagar kan du grilla kycklingen. Bättre kommer du inte smaka!

Mer som är gott att grilla är tomat och lök, speciellt det sistnämnda. Lök blir sött efter att det grillats ordentligt. Sätt hela löken direkt på kolet med hela skall och allt. Vänta cirkus 30 min, ät och njut. Både löken ensam eller tillsammans med din kyckling ;).

Cabal
Siktar mot toppen
Medlem
Forum Posts: 67
Member Since:
August 6, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline
1135091
May 6, 2007 - 12:55 am
sp_Permalink sp_Print

Tyvärr brukar det bli en flinta åt mig, men när hon med stort H är med blir det även lite kyckling, och min aioli med lite drag, receptet fick man från en kvinna från danmark med restaurant på mallis 🙁

Callister
Member
Medlem
Forum Posts: 8468
Member Since:
July 27, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
1135100
May 6, 2007 - 7:41 am
sp_Permalink sp_Print

ilg@dd wrote: [quote=Callister]Oxfile, fläskfile, ryggbiff och rostbiff ibland.

Vitlöksbröd och en riktigt god sallad till.

Fast allt funkar ju att grilla ...
Slå på stort: Ta en fet korv och linda runt med bacon, blir rätt intressant. 🙂 Förslagsvis Chorizo ..

Provade och blev helfrälst på nån DansKKK korv med ost i ifjol.. Kommer inte ihåg namnet på den sorten nu, men smaken är typ som den där ostkorven dom säljer på shellmackarna. Fast storlek frukostkorv ungefär.

Farsan var in på shell och frågade vilken ostkorv de hade, och de var snälla och sa namnet men jag kommer ej ihåg det heller. 🙂

Avatar
csm101
Member
Medlem
Forum Posts: 2672
Member Since:
August 11, 2005
sp_UserOfflineSmall Offline
1135103
May 6, 2007 - 7:53 am
sp_Permalink sp_Print

CasO wrote: Att grilla kyckling som blivit förbehandlat ett par dagar innan är gott.
Det man kan göra är att fylla en gryta med vatten, tillsätta salt, vinäger, peppar, citronjuice. Du sätter in dina kycklingbitar i grytan och lägger på ett lock. Efter 1-2 dagar kan du grilla kycklingen. Bättre kommer du inte smaka!

Jojekabab? 🙂

Marcan-
Member
Medlem
Forum Posts: 3747
Member Since:
April 14, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
1135108
May 6, 2007 - 8:02 am
sp_Permalink sp_Print

Föredrar att grilla nötkött. Annars om man inte har nån speciell ork eller tid så brukar det bli en flintastek delat med några polare.

Avatar
ilg@dd
Ljungaverk
Member
Medlem
Forum Posts: 10810
Member Since:
August 31, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1135110
May 6, 2007 - 8:06 am
sp_Permalink sp_Print

Callister wrote: [quote=ilg@dd][quote=Callister]Oxfile, fläskfile, ryggbiff och rostbiff ibland.

Vitlöksbröd och en riktigt god sallad till.

Fast allt funkar ju att grilla ...
Slå på stort: Ta en fet korv och linda runt med bacon, blir rätt intressant. 🙂 Förslagsvis Chorizo ..

Provade och blev helfrälst på nån DansKKK korv med ost i ifjol.. Kommer inte ihåg namnet på den sorten nu, men smaken är typ som den där ostkorven dom säljer på shellmackarna. Fast storlek frukostkorv ungefär.

Farsan var in på shell och frågade vilken ostkorv de hade, och de var snälla och sa namnet men jag kommer ej ihåg det heller. 🙂

Kan det vara "Frankfurter/wurst"??

ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD

Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 1030
Currently Online:
Guest(s) 452
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Andreas Galistel: 16287
Jonas Klar: 15897
ilg@dd: 10810
Nyhet: 10607
Mind: 10550
Ctrl: 10355
Gueno: 9881
Guest: 9344
Snorch: 8881
Callister: 8468
Newest Members:
PetrbonFU PetrbonFU
Karine Bembry
Dolores Mcdaniels
Anibal McLeish
Francisca Alt
Alfie Everhart
Lester Huitt
Orlando Jorgensen
Mikki Lundgren
Dakota Kozlowski
Forum Stats:
Groups: 11
Forums: 59
Topics: 146630
Posts: 1300967

 

Member Stats:
Guest Posters: 2
Members: 79425
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL