hur kokar man ris|Page 2|Allt mellan himmel och jord|Forum|Nordichardware

Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
hur kokar man ris
Coore
Member
Medlem
Forum Posts: 6002
Member Since:
January 4, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
404045
September 2, 2003 - 8:54 pm
sp_Permalink sp_Print

hmmm... fan va kul och ta sig in på ett företag som tillvekrar tex ris.. ändra lite på förpackningen...
"kocka upp vattnet, tillsätt salt och svavelsyra, lägg sedan i riskornen ett och ett"

Jerry
Member
Medlem
Forum Posts: 4381
Member Since:
June 18, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
404052
September 2, 2003 - 9:05 pm
sp_Permalink sp_Print

Riskokare är för okunniga. Man får bättre resultat i en kastrull.

Koka upp riset, dra sedan ned värmen. Fös ihop risklumpen i en hög i mitten av kastrullen. Då undviker du att lika mycket ris eventuellt blir brännt när det börjar närma sig torrkokning. Du ska koka till vattnet är borta, inte hälla ut något, annars blir riset för klibbigt och vattnigt.

Det var mer svar på inlägget om riskokare, inte din fråga om salt. Jag tror inte det har så stor betydelse när du häller i det.

Avatar
heimdal
Member
Medlem
Forum Posts: 2779
Member Since:
September 13, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
404059
September 2, 2003 - 9:18 pm
sp_Permalink sp_Print

Hauk wrote: [quote=heimdal][quote=Peter@20ghz]köp en riskokare, kör dubbla mängden vatten mot ris, kokaren slår av när riset är klart. blir alltid perfekt resultat oavsett rissort.
[quote=kottetrance](flyttade hemifrån när jag var 17 ..har lärt mig den hårda vägen) laugh

Är gift med en asiat, har lärt mig den rätta vägen 🙂

köpa en riskokare.. hehe.. hmm.. en kines?

hahaha heimdal så skön!!

att nämna riskokare, å "e gift med en asiat" i samma mening, gör sjuka saker med min hjärna

Avatar
boogey
Member
Medlem
Forum Posts: 3901
Member Since:
June 20, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
404061
September 2, 2003 - 9:19 pm
sp_Permalink sp_Print

ni missar hela tiden en viktig del av riskokningen...

när man kokat bort vattnet tar man av locket och ställer bort kastrullen från plattan...
sedan ska det stå runt 5 min så innan man äter det...

blir klibbigt och vattnigt även vid detta steg om man glömmer bort det...

Avatar
Deadleg
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 475
Member Since:
July 9, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
404101
September 2, 2003 - 10:46 pm
sp_Permalink sp_Print

Coore wrote: hmmm... fan va kul och ta sig in på ett företag som tillvekrar tex ris.. ändra lite på förpackningen...
"kocka upp vattnet, tillsätt salt och svavelsyra, lägg sedan i riskornen ett och ett"

det låter som en helkväll...... 🙂

christian.
Mina inlägg skrivs i binär kod
Medlem
Forum Posts: 134
Member Since:
November 28, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
404108
September 2, 2003 - 11:03 pm
sp_Permalink sp_Print

jävlar..
finns många olika skolor när det gäller det här med ris ser jag nu.
och jag som hade tänkt göra ris imorgon... 🙄

Avatar
heimdal
Member
Medlem
Forum Posts: 2779
Member Since:
September 13, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
404130
September 3, 2003 - 5:31 am
sp_Permalink sp_Print

christian. wrote: j**lar..
finns många olika skolor när det gäller det här med ris ser jag nu.
och jag som hade tänkt göra ris imorgon... 🙄

varför ris när det finns pulvermos å makaroner

Peter@20ghz
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1920
Member Since:
April 10, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
404137
September 3, 2003 - 6:27 am
sp_Permalink sp_Print

Och inte vilket ris som helst utan klito*** :bgrin:

Fredrik Håkansson
Member
Medlem
Forum Posts: 8296
Member Since:
August 20, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
404138
September 3, 2003 - 6:29 am
sp_Permalink sp_Print

Peter@20ghz wrote: Och inte vilket ris som helst utan klito*** :bgrin:

Hmmm... kan man köpa det i affären??? 😛

Peter@20ghz
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1920
Member Since:
April 10, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
404141
September 3, 2003 - 6:36 am
sp_Permalink sp_Print

Tror säkert att du kan hitta nån plastig variant på typ http://www.site6.se eller liknande affärer.

Avatar
heimdal
Member
Medlem
Forum Posts: 2779
Member Since:
September 13, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
404143
September 3, 2003 - 6:38 am
sp_Permalink sp_Print

Peter@20ghz wrote: Tror säkert att du kan hitta nån plastig variant på typ http://www.site6.se eller liknande affärer.

jassådu peter..
det säger du

Fredrik Håkansson
Member
Medlem
Forum Posts: 8296
Member Since:
August 20, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
404153
September 3, 2003 - 6:59 am
sp_Permalink sp_Print

heimdal wrote: [quote=Peter@20ghz]Tror säkert att du kan hitta nån plastig variant på typ http://www.site6.se eller liknande affärer.

jassådu peter..
det säger du

lol

Mestadelen av pengarna går till ris förmodar jag 😉

Vampis
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1344
Member Since:
December 4, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
404167
September 3, 2003 - 7:23 am
sp_Permalink sp_Print

Peter@20ghz wrote: köp en riskokare, kör dubbla mängden vatten mot ris, kokaren slår av när riset är klart. blir alltid perfekt resultat oavsett rissort.
[quote=kottetrance](flyttade hemifrån när jag var 17 ..har lärt mig den hårda vägen) laugh

Är gift med en asiat, har lärt mig den rätta vägen 🙂

Ska fan också köpa en riskokare, jag å frugan har funderat på det länge, någon speciell du rekomenderar?

Peter@20ghz
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1920
Member Since:
April 10, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
404174
September 3, 2003 - 7:34 am
sp_Permalink sp_Print

Njaee.. hehehe vet inte ens vad för märke det är på våran 🙂 tror att det är en Miele eller så. Detta överlåter jag år frugan, jag anser att dom som äter ris mest lär veta bäst hur det tillagas, och inte en enda asiatisk familj jag har besökt är utan dessa kokare. dom ligger väl runt 350:- och uppåt för dom som är nått att ha vill säga.
Sen finns det ju en variant som är lite mer 1337 det är dessa nätkorgar i trä som man sänker sen i en kastrull med kokande vatten. alltså nätskålen skall inte va i vattnet utan ovanför så att det som ligger i korgen ångas. Dessa korgar är även ypperligga för dim-sum och dumplings.

CoLiC
Member
Medlem
Forum Posts: 3697
Member Since:
January 17, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
404185
September 3, 2003 - 8:53 am
sp_Permalink sp_Print

Jag vill fortfarande ha en asiat brud...

Fredrik Håkansson
Member
Medlem
Forum Posts: 8296
Member Since:
August 20, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
404190
September 3, 2003 - 9:04 am
sp_Permalink sp_Print

CoLiC wrote: Jag vill fortfarande ha en asiat brud...

Jag gav dig ju e innan 😉

nivaman
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1496
Member Since:
March 1, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
404259
September 3, 2003 - 11:51 am
sp_Permalink sp_Print

jag hade aldrig gissat att en tråd "hur kokar man ris" får sååå många svar... 🙂

caged
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1576
Member Since:
July 8, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
404262
September 3, 2003 - 11:59 am
sp_Permalink sp_Print

Ris är som allt annat här i världen en konst. Allt går att utveckla, riskokning, överklockning, biltillverkning, gaming, och speciellt sånt som innefattar klito***... =)

Keffing
Member
Medlem
Forum Posts: 5118
Member Since:
August 16, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
404269
September 3, 2003 - 12:03 pm
sp_Permalink sp_Print

Hauk wrote: [quote=heimdal][quote=Peter@20ghz]köp en riskokare, kör dubbla mängden vatten mot ris, kokaren slår av när riset är klart. blir alltid perfekt resultat oavsett rissort.
[quote=kottetrance](flyttade hemifrån när jag var 17 ..har lärt mig den hårda vägen) laugh

Är gift med en asiat, har lärt mig den rätta vägen 🙂

köpa en riskokare.. hehe.. hmm.. en kines?

hahaha heimdal så skön!!

ja tror att han menar att man ska _köpa_ en kines

desdecado
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 700
Member Since:
July 14, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
404382
September 3, 2003 - 2:22 pm
sp_Permalink sp_Print

Fick gasspis i min nya lya....var fan inte kul att koka ris på den...går ju inte direkt att justera värmen på en gaslåga, endast "diametern" på "gasringen"...typ... =/

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 1030
Currently Online:
Guest(s) 259
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Andreas Galistel: 16287
Jonas Klar: 15897
ilg@dd: 10810
Nyhet: 10607
Mind: 10550
Ctrl: 10355
Gueno: 9881
Guest: 9344
Snorch: 8881
Callister: 8468
Newest Members:
PetrbonFU PetrbonFU
Karine Bembry
Dolores Mcdaniels
Anibal McLeish
Francisca Alt
Alfie Everhart
Lester Huitt
Orlando Jorgensen
Mikki Lundgren
Dakota Kozlowski
Forum Stats:
Groups: 11
Forums: 59
Topics: 146630
Posts: 1300967

 

Member Stats:
Guest Posters: 2
Members: 79425
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL