Idag åt jag pölsa.|Page 2|Allt mellan himmel och jord|Forum|Nordichardware

Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
Idag åt jag pölsa.
Avatar
Marre
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1255
Member Since:
December 16, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1005827
January 20, 2006 - 8:25 pm
sp_Permalink sp_Print

Pölsa e tokgott! ...men man skall inte läsa innehållsförteckningen!

badbolll
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 404
Member Since:
December 28, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1005832
January 20, 2006 - 8:30 pm
sp_Permalink sp_Print

Det får mig att tänka på bullens varmkorv..

"Nötlunga, Nöthjärta" osv.. Låter inte allt för trevligt 🙂
Men gott är det!

Moscow
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 264
Member Since:
October 21, 2005
sp_UserOfflineSmall Offline
1005843
January 20, 2006 - 8:55 pm
sp_Permalink sp_Print

"Skär bort alla hinnor så att bara det rena köttet återstår. Receptet är räknat på 1 kg mellangärde och kan omräknas om köttmängden väger mer.

1 kg mellangärde, 1/2 kg sidfläsk av det fetare slaget utan svål (kan också ingå kalvhjärta). Vatten så att köttet täcks, 1 msk salt, 4 lagerblad, kryddpepparkorn, svartpepparkorn samt några kryddnejlikor. Koka köttet färdigt. Tag bort kryddorna med en hålslev, koka ner spadet till halva mängden och under tiden mal köttet 3 gånger i köttkvarn.

Tillsätt i spadet 1 1/2 dl korngryn som kokas mjuka. Blanda i malet kött. Koka upp under omröring och låt puttra lätt. Hacka 2 st gul lök som brynes tillsammans med vitpeppar, svartpeppar och lite salt. Tillsätt i pölsan samt 1 msk kalvfond. För tjock och kryddig tillsätt mer vatten eller vid behov mer kryddor.

Servera med en grönsallad, stekta ägg, rödbetor, mandelpotatis och en kall öl. "

And That's the way the cookie crumbles

Hub
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 816
Member Since:
September 20, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1005845
January 20, 2006 - 8:56 pm
sp_Permalink sp_Print

Egentligen, så varför är det äckligare att äta hjärta/lunga/lever än att äta muskel?
Same shit egentligen, lika nasty att käka muskel som inälva!
Och hur många meter tarm har man inte stoppat i sig?
Tarm används till korvskinn!

Nog för att jag har slaktat och styckat och ätit, men det är trevligare att köpa köttet i butiken, så man slipper se att det har levt...

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 1030
Currently Online:
Guest(s) 43
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Andreas Galistel: 16287
Jonas Klar: 15897
ilg@dd: 10810
Nyhet: 10607
Mind: 10550
Ctrl: 10355
Gueno: 9881
Guest: 9344
Snorch: 8881
Callister: 8468
Newest Members:
PetrbonFU PetrbonFU
Karine Bembry
Dolores Mcdaniels
Anibal McLeish
Francisca Alt
Alfie Everhart
Lester Huitt
Orlando Jorgensen
Mikki Lundgren
Dakota Kozlowski
Forum Stats:
Groups: 11
Forums: 59
Topics: 146630
Posts: 1300967

 

Member Stats:
Guest Posters: 2
Members: 79425
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL