October 21, 2005
"Skär bort alla hinnor så att bara det rena köttet återstår. Receptet är räknat på 1 kg mellangärde och kan omräknas om köttmängden väger mer.
1 kg mellangärde, 1/2 kg sidfläsk av det fetare slaget utan svål (kan också ingå kalvhjärta). Vatten så att köttet täcks, 1 msk salt, 4 lagerblad, kryddpepparkorn, svartpepparkorn samt några kryddnejlikor. Koka köttet färdigt. Tag bort kryddorna med en hålslev, koka ner spadet till halva mängden och under tiden mal köttet 3 gånger i köttkvarn.
Tillsätt i spadet 1 1/2 dl korngryn som kokas mjuka. Blanda i malet kött. Koka upp under omröring och låt puttra lätt. Hacka 2 st gul lök som brynes tillsammans med vitpeppar, svartpeppar och lite salt. Tillsätt i pölsan samt 1 msk kalvfond. För tjock och kryddig tillsätt mer vatten eller vid behov mer kryddor.
Servera med en grönsallad, stekta ägg, rödbetor, mandelpotatis och en kall öl. "
And That's the way the cookie crumbles
September 20, 2001
Egentligen, så varför är det äckligare att äta hjärta/lunga/lever än att äta muskel?
Same shit egentligen, lika nasty att käka muskel som inälva!
Och hur många meter tarm har man inte stoppat i sig?
Tarm används till korvskinn!
Nog för att jag har slaktat och styckat och ätit, men det är trevligare att köpa köttet i butiken, så man slipper se att det har levt...
1 Guest(s)