September 16, 2002
Idag provade jag äntligen att göra mig en korvstroganoff, det blev förhinder i måndags. Tjejen vill ha stänger så då fick det bli pizza!
Anyhow, jag vill börja med att nämna att jag aldrig tidigare lagat någonting med sås eller så, förutom brunsås med sånt där pulver. Så det är alltså första gången jag gör något i den här stilen.
Ok, jag hade korv och tomatpurre, så jag behövde "röd mjölk" och något att stjocka till allt med, jag fick tipset om Maizenaredning så jag köpte ett paket mörk sådan. (Finns ljus och mörk så jag hade i alla fall 50% chans att välja rätt, jag har ingen aning om vilken jag borde tagit.)
Så jag tärnar min korv (tyvärr bara 9 bitar per skiva, man borde göra fler men jag orkade inte) och blev genast lite fundersam på hur mycket korv man egentligen borde ta, så jag använde 3/4 ring.
[Image Can Not Be Found]
[Image Can Not Be Found]
När jag väl har det i stekpannan kom jag ju genast på en sak.
Jag hade ingen aning om hur man faktiskt GÖR stroganoff. 😕 Första frågan var ju om man skulle ha låg eller hög värme men det fick jag hjälp med på MSN direkt, som tur var.
Nästa problem var jag inte heller egentligen visste hur man faktiskt gör sås. Borde jag ha något mer än korv däri från början t.ex? Jag listade i alla fall ut att jag bör bryna korven lite innan jag gör något annat. I'm just that good.
Sås = Blöt
Alltså så borde mjölken göra såsen och jag hällde i så mycket som jag ville att det skulle bli sås, so far, so good.
Dessutom geggade jag genast i en del tomatpurre, fast det förblev vitt, istället för rosa eller liknande, det tycker jag fortfarande är konstigt, men men.
[Image Can Not Be Found]
Nästa problem är ju vad tusan man ska ha i för smaken? Jag menar, jag vill ju inte att det ska smaka tomatpurre. Och nu ska ni veta, jag är väldigt dålig på kryddor och liknande och har absolut inget sinne för vad de smakar. Den enda kryddan jag kan är curry så jag använde mig av den. Även salt, för salt verkar man ska i allting. Jag var även sugen på att hälla i soya, för det är gott men jag blev osäker på om man brukar göra det, då den inte brukar vara så mörk. (Så, brukar man det?) Jag lät i alla fall bli.
[Image Can Not Be Found]
Efter det började det faktiskt likna en sås, fast det var blått och löst som tusan... Eller snarare, som mjölk. Jag antog att det var här maizenredningen kom bra till hands, så jag spridde över lite (eller mycket, jag vet inte vad som är vad när det gäller sånt där, jag har aldrig använt eller sett det användas)
[Image Can Not Be Found]
Därefter hädde jag på lite mer curry för jag tyckte det såg för just ut...Fastän jag blev ännu mer sugen på soyan vid det här tillfället.
[Image Can Not Be Found]
Jag fick dessutom använda (vad som måste vara) en jäkla massa mer redning för att märka av något resultat. Jag tycker jag hällde på mer och mer hela tiden! (Det visade sig senare att det faktiskt stod på paketet att man skulle vänta med att använda det tills vätskan kokade men hur tusan skulle jag veta det innan jag ätit?!)
Till slut bestämde jag mig i alla fall för att den var färdig, efter att smakat lite på såsen.
[Image Can Not Be Found]
[Image Can Not Be Found]
Ooops, missed one! Hoover Damn!
[Image Can Not Be Found] Det räckte och blev över. Lycka! Nu har jag mat ett par ggr. till! <3 [Image Can Not Be Found] Hoover Damn, it was tasty!
Så, där har ni det. Jag har faktiskt lyckats göra en stroganoff som dessutom smakade väldigt gott! Jag är övertygad om att det är tack vare att jag tärnade korven!
Några förslag på hur man kan Deluxa till den, nästa gång med kryddor or whatnot?
Edit:
För er som suktar efter mer:
http://gallery.kizozik.com/thu.....p?album=39
November 5, 2001
Chilisauce, tomatpure, lök, peppar, smör, grädde osv kan vara ett bra alternativ. Jag föredrar att bryna korven och sedan hälla över den i en gryta där jag blandar allt.
Du behöver nödvändigtvis inte använda maizena men det är enklast. Har du grädde och smör i reder det sig iaf. Annars kan du ju alltid blanda mjöl och vatten och röra ner. Soya förhöjer smaken så det är inte helt fel heller.
Egentligen kan du ha i nästan vad som helst bara det blir gott. Är ju som pyttipanna.
February 16, 2004
Coocking with Kezo.
Slutresultaten är inte så tokigt fast du inte verkar veta vad du håller på med.
Nån som sett "Matlagning med knarkarna (vad de nu heter)" (Om namnet ens är i närheten.)
Det är också matlagning de vet inte vad de gör men sista bilden som visas är endå bra.
Men på det stora hela, jag gör ungefär på ett likadant sätt. Man chansar, sen äter man.
September 16, 2002
Pojo wrote: Coocking with Kezo.
Slutresultaten är inte så tokigt fast du inte verkar veta vad du håller på med.
Nån som sett "Matlagning med knarkarna (vad de nu heter)" (Om namnet ens är i närheten.)
Det är också matlagning de vet inte vad de gör men sista bilden som visas är endå bra.
Men på det stora hela, jag gör ungefär på ett likadant sätt. Man chansar, sen äter man.
Jag tar det som en stor komplimang, trots att jag blev jämförd med pundare. 😀
Sardaukar wrote: Om ni verkligen läser receptet så förstår ni varför det är tärningar 🙂
Precis! 😀
February 15, 2005
Tindy wrote: Curry i korvstroganoff?
WTF?
Ursäkta mig men det kan inte vara helt korrekt att kalla din maträtt för Korv Sroganoff.
Arny wrote: Chilisauce, tomatpure, lök, peppar, smör, grädde
Borde inte vara svårt att söka på internet efter receptet!
Nu låter jag väldigt negativ och det är inte meningen, huvudsaken är ju att du tyckte det var gott. Jag skulle inte kunna äta den av två anledningar: curry och tärningar.
81 mot 5, det finns bara ett sätt att göra Stroganoff på! :blink:
1 Guest(s)