Kizo's foodlog - 14/12/2005|Page 2|Allt mellan himmel och jord|Forum|Nordichardware

Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
Kizo's foodlog - 14/12/2005
Fredrik Håkansson
Member
Medlem
Forum Posts: 8296
Member Since:
August 20, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
991559
December 14, 2005 - 11:37 pm
sp_Permalink sp_Print

Korv Stroganoff

4 port

300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

sv_ea
Siktar mot toppen
Medlem
Forum Posts: 82
Member Since:
February 15, 2005
sp_UserOfflineSmall Offline
991563
December 14, 2005 - 11:43 pm
sp_Permalink sp_Print

Google

Lessen men den bjöd du på :blink:

Kizo
Member
Medlem
Forum Posts: 5235
Member Since:
September 16, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
991565
December 14, 2005 - 11:50 pm
sp_Permalink sp_Print

DiDi wrote: Korv Stroganoff

4 port

300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Jag gillar inte lök och salt hade jag. 🙂

Quarzi
Member
Medlem
Forum Posts: 2716
Member Since:
January 14, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
991577
December 15, 2005 - 12:26 am
sp_Permalink sp_Print

DiDi wrote: Korv Stroganoff

4 port

300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

4 port? låter mer som en lunch för mig :bgrin:

Kizo
Member
Medlem
Forum Posts: 5235
Member Since:
September 16, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
991578
December 15, 2005 - 12:30 am
sp_Permalink sp_Print

Quarzi wrote: [quote=DiDi]Korv Stroganoff

4 port

300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

4 port? låter mer som en lunch för mig :bgrin:

Hur mycket väger en korvring? (Min tog slut så jag har slängt omslaget.)

Sardaukar
Member
Medlem
Forum Posts: 4818
Member Since:
December 5, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
991580
December 15, 2005 - 12:40 am
sp_Permalink sp_Print

Kizo wrote: [quote=Quarzi][quote=DiDi]Korv Stroganoff

4 port

300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

4 port? låter mer som en lunch för mig :bgrin:

Hur mycket väger en korvring? (Min tog slut så jag har slängt omslaget.)

800g står det på min 🙂

Kizo
Member
Medlem
Forum Posts: 5235
Member Since:
September 16, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
991581
December 15, 2005 - 12:48 am
sp_Permalink sp_Print

Sardaukar wrote: [quote=Kizo][quote=Quarzi][quote=DiDi]Korv Stroganoff

4 port

300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

4 port? låter mer som en lunch för mig :bgrin:

Hur mycket väger en korvring? (Min tog slut så jag har slängt omslaget.)

800g står det på min 🙂

Ja, det kan nog stämma. Då är det där verkligen inte 4 portitioner! 2 väldigt små kan jag gå med på eller en stor men det är då inte fyra st!

max_4
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1101
Member Since:
December 22, 2000
sp_UserOfflineSmall Offline
991599
December 15, 2005 - 2:53 am
sp_Permalink sp_Print

*dubbelpost*

max_4
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1101
Member Since:
December 22, 2000
sp_UserOfflineSmall Offline
991600
December 15, 2005 - 2:54 am
sp_Permalink sp_Print

Ser lite udda ut :cy:

OMG! har snart varit medlem i 5 år 🙂

Json_81
Member
Medlem
Forum Posts: 7561
Member Since:
November 22, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
991610
December 15, 2005 - 7:24 am
sp_Permalink sp_Print

Fördelen med matlagning är att så länge man häller i saker i grytan som man tycker är gott och inte blandar sött, salt o surt för tokigt blir det alltid bra (förutsatt att man dessutom klarar av att inte bränna innehållet).

Kizo, jag tycker du ska ta en sväng förbi din affär o skaffa lite mer kryddor.
Gå lite på känn o testa. O läs på burkarna, står oftast ungefär vad kryddan e bra till.

Dessutom, kokosmjölk ftw!

Avatar
ilg@dd
Ljungaverk
Member
Medlem
Forum Posts: 10810
Member Since:
August 31, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
991630
December 15, 2005 - 10:50 am
sp_Permalink sp_Print

Kizo wrote: [quote=Quarzi][quote=DiDi]Korv Stroganoff

4 port

300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

4 port? låter mer som en lunch för mig :bgrin:

Hur mycket väger en korvring? (Min tog slut så jag har slängt omslaget.)

Brukar ligga på ca: 800gram..

Men curry i korvstroganoff??? 😮
Curry ingår INTE i korvstroganoff..
Måste vara som någon tidigare skrev, en Indisk variant.

ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD

Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz

Quarzi
Member
Medlem
Forum Posts: 2716
Member Since:
January 14, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
991639
December 15, 2005 - 11:36 am
sp_Permalink sp_Print

ilg@dd wrote: [quote=Kizo][quote=Quarzi][quote=DiDi]Korv Stroganoff

4 port

300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

4 port? låter mer som en lunch för mig :bgrin:

Hur mycket väger en korvring? (Min tog slut så jag har slängt omslaget.)

Brukar ligga på ca: 800gram..

Men curry i korvstroganoff??? 😮
Curry ingår INTE i korvstroganoff..
Måste vara som någon tidigare skrev, en Indisk variant.

Curry går att ha i allt 😎
Har curry i det mesta jag. Och vad vore matlagning idag om alla stod och följde recept till 100%?

Avatar
ilg@dd
Ljungaverk
Member
Medlem
Forum Posts: 10810
Member Since:
August 31, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
991642
December 15, 2005 - 11:52 am
sp_Permalink sp_Print

Quarzi wrote: [quote=ilg@dd][quote=Kizo][quote=Quarzi][quote=DiDi]Korv Stroganoff

4 port

300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

4 port? låter mer som en lunch för mig :bgrin:

Hur mycket väger en korvring? (Min tog slut så jag har slängt omslaget.)

Brukar ligga på ca: 800gram..

Men curry i korvstroganoff??? 😮
Curry ingår INTE i korvstroganoff..
Måste vara som någon tidigare skrev, en Indisk variant.

Curry går att ha i allt 😎
Har curry i det mesta jag. Och vad vore matlagning idag om alla stod och följde recept till 100%?

Stroganoff är ju en maträtt enligt recept..Är det curry i så är det helt enkelt inte stroganoff.
Ungefär som Biff ala lindström utan rödbetor eller att byta ut colan i rom och cola till Fanta apelsin, då är det inte en rom och cola längre..

ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD

Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz

Quarzi
Member
Medlem
Forum Posts: 2716
Member Since:
January 14, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
991650
December 15, 2005 - 12:11 pm
sp_Permalink sp_Print

Vad vill du kalla stroganoff med curry i då? eller med lite vitlök kanske, eller varför inte en nypa oregano?

Man kan inte komma på nya namn till en maträtt bara för att man har i någon krydda eller ört som inte tillhör "orginal" receptet. Allt beror på vad man själv gillar för kryddor, gillar man curry så har man väll i det om man vill och det blir en "indisk touch" på det hela men grundreceptet är ju just för stroganoff plus en gnutta curry, inte ska man väll döpa om det hela och säga emot att det inte är stroganoff?

Kizo
Member
Medlem
Forum Posts: 5235
Member Since:
September 16, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
991654
December 15, 2005 - 12:31 pm
sp_Permalink sp_Print

Json_81 wrote: Kizo, jag tycker du ska ta en sväng förbi din affär o skaffa lite mer kryddor.
Gå lite på känn o testa. O läs på burkarna, står oftast ungefär vad kryddan e bra till.

Dessutom, kokosmjölk ftw!

Missförstå mig inte, jag har massor av kryddor! Mor köpte en hel uppsättning av, enligt mig, suspekta saker, så jag skulle ha, det är bara det att majoriteten av dem är t.o.m. oöppnade.

Och angående curryn, det funkade bra!

Avatar
BarateaU
Member
Medlem
Forum Posts: 4597
Member Since:
March 19, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
991663
December 15, 2005 - 1:02 pm
sp_Permalink sp_Print

DiDi wrote: Korv Stroganoff

4 port

300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Heh mattipps på Vivo "Vi-butikerna", käkade det här om dagen och idag som matlåda 🙂

Men använde inte vanlig tomatpuré utan dolmio pastasås "extra kryddig".
Sen grillkrydda, peppar och vad man hittar kastas i pannan.

Avatar
ilg@dd
Ljungaverk
Member
Medlem
Forum Posts: 10810
Member Since:
August 31, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
991667
December 15, 2005 - 1:30 pm
sp_Permalink sp_Print

Quarzi wrote: Vad vill du kalla stroganoff med curry i då? eller med lite vitlök kanske, eller varför inte en nypa oregano?

Man kan inte komma på nya namn till en maträtt bara för att man har i någon krydda eller ört som inte tillhör "orginal" receptet. Allt beror på vad man själv gillar för kryddor, gillar man curry så har man väll i det om man vill och det blir en "indisk touch" på det hela men grundreceptet är ju just för stroganoff plus en gnutta curry, inte ska man väll döpa om det hela och säga emot att det inte är stroganoff?

Eftersom både grädde och lök saknas + att korven inte är skuren i stänger/strimlor i den rätten han tillagat så är det INTE korvstroganoff som sagt..
Skulle jag servera det så skulle "namnet" snarare bli "ungkarlskorv i currysås",
"korv ala Kizo" eller bara korv i sås men definitivt inte korvstroganoff.
Skulle du säga så där åt en riktig oldtime husmor finge du enn örfil.

ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD

Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz

Kizo
Member
Medlem
Forum Posts: 5235
Member Since:
September 16, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
991669
December 15, 2005 - 1:38 pm
sp_Permalink sp_Print

ilg@dd wrote: [quote=Quarzi]Vad vill du kalla stroganoff med curry i då? eller med lite vitlök kanske, eller varför inte en nypa oregano?

Man kan inte komma på nya namn till en maträtt bara för att man har i någon krydda eller ört som inte tillhör "orginal" receptet. Allt beror på vad man själv gillar för kryddor, gillar man curry så har man väll i det om man vill och det blir en "indisk touch" på det hela men grundreceptet är ju just för stroganoff plus en gnutta curry, inte ska man väll döpa om det hela och säga emot att det inte är stroganoff?

Eftersom både grädde och lök saknas + att korven inte är skuren i stänger/strimlor i den rätten han tillagat så är det INTE korvstroganoff som sagt..
Skulle jag servera det så skulle "namnet" snarare bli "ungkarlskorv i currysås",
"korv ala Kizo" eller bara korv i sås men definitivt inte korvstroganoff.
Skulle du säga så där åt en riktig oldtime husmor finge du enn örfil.

Ungkarlskorv i Currysås... I like it! 😛 Men jag hade ju röd mjölk, det är ju nästan lika fett som grädde, så det är ett bra substitut.
Vad definerar "Stroganoff" då? 😮

Avatar
ilg@dd
Ljungaverk
Member
Medlem
Forum Posts: 10810
Member Since:
August 31, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
991673
December 15, 2005 - 2:02 pm
sp_Permalink sp_Print

Kizo wrote: [quote=ilg@dd][quote=Quarzi]Vad vill du kalla stroganoff med curry i då? eller med lite vitlök kanske, eller varför inte en nypa oregano?

Man kan inte komma på nya namn till en maträtt bara för att man har i någon krydda eller ört som inte tillhör "orginal" receptet. Allt beror på vad man själv gillar för kryddor, gillar man curry så har man väll i det om man vill och det blir en "indisk touch" på det hela men grundreceptet är ju just för stroganoff plus en gnutta curry, inte ska man väll döpa om det hela och säga emot att det inte är stroganoff?

Eftersom både grädde och lök saknas + att korven inte är skuren i stänger/strimlor i den rätten han tillagat så är det INTE korvstroganoff som sagt..
Skulle jag servera det så skulle "namnet" snarare bli "ungkarlskorv i currysås",
"korv ala Kizo" eller bara korv i sås men definitivt inte korvstroganoff.
Skulle du säga så där åt en riktig oldtime husmor finge du enn örfil.

Ungkarlskorv i Currysås... I like it! 😛 Men jag hade ju röd mjölk, det är ju nästan lika fett som grädde, så det är ett bra substitut.
Vad definerar "Stroganoff" då? 😮

Hmm, (röd mjölk=3% fett, grädde=40% fett) nästan lika fett?? laugh

Korvstroganoff skall göras med de klassiska ingredienserna för att vara just korvstroganoff.
Har dessvärre inget exakt recept, men ska försöka ta ur minnet ungefär hur jag gör.(Jag höftar ofta och "tager vad jag haver" hemma)
1 korvring (800gram) skuren i strimlor/stavar. 😉
1 halvstor gul lök skuren i strimlor. (Tips: Skalas lättare om man delar den på mitten först)
3 dl grädde (Riktig grädde, inte syntetisk matlagningsgrädde, huga)
4-5 matskedar tomatpure.
Lite senap (Stark)
Salt och svartpeppar.
Ev lite mjölk.

Börja med att fräsa på löken i margarin/smör i stor högkantad stekpanna, gourmetpanna eller en gryta.(Fördel gjutjärn)
Pytsa i korven och bryn på den en liten stund.
I med grädde, tomatpure och lite senap (Nån starkare kraftigare sort, ICA's grovkorniga starka och Graveleijs är bra)1-2 matskedar räcker.
Salta och peppra efter smak.
Låt småputtra en 5-10 minuter så smaken kommer fram bättre.
Blir konsistensen för tjock så skvätt i lite mjölk för att tunna ut.

Serveras med kokt ris eller kokt potatis.

ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD

Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz

Kizo
Member
Medlem
Forum Posts: 5235
Member Since:
September 16, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
991675
December 15, 2005 - 2:08 pm
sp_Permalink sp_Print

ilg@dd wrote: Serveras med kokt ris eller kokt potatis.

Ris, absolut men potatis?! Jag har aldrig i mitt liv sett den kombinationen.

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 1030
Currently Online:
Guest(s) 431
Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)
Top Posters:
Andreas Galistel: 16287
Jonas Klar: 15897
ilg@dd: 10810
Nyhet: 10607
Mind: 10550
Ctrl: 10355
Gueno: 9881
Guest: 9344
Snorch: 8881
Callister: 8468
Newest Members:
PetrbonFU PetrbonFU
Karine Bembry
Dolores Mcdaniels
Anibal McLeish
Francisca Alt
Alfie Everhart
Lester Huitt
Orlando Jorgensen
Mikki Lundgren
Dakota Kozlowski
Forum Stats:
Groups: 11
Forums: 59
Topics: 146630
Posts: 1300967

 

Member Stats:
Guest Posters: 2
Members: 79425
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL