February 15, 2005
Lessen men den bjöd du på :blink:
September 16, 2002
Quarzi wrote: [quote=DiDi]Korv Stroganoff
4 port
300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
4 port? låter mer som en lunch för mig :bgrin:
Hur mycket väger en korvring? (Min tog slut så jag har slängt omslaget.)
December 5, 2001
Kizo wrote: [quote=Quarzi][quote=DiDi]Korv Stroganoff
4 port
300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
4 port? låter mer som en lunch för mig :bgrin:
Hur mycket väger en korvring? (Min tog slut så jag har slängt omslaget.)
800g står det på min 🙂
September 16, 2002
Sardaukar wrote: [quote=Kizo][quote=Quarzi][quote=DiDi]Korv Stroganoff
4 port
300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
4 port? låter mer som en lunch för mig :bgrin:
Hur mycket väger en korvring? (Min tog slut så jag har slängt omslaget.)
800g står det på min 🙂
Ja, det kan nog stämma. Då är det där verkligen inte 4 portitioner! 2 väldigt små kan jag gå med på eller en stor men det är då inte fyra st!
November 22, 2001
Fördelen med matlagning är att så länge man häller i saker i grytan som man tycker är gott och inte blandar sött, salt o surt för tokigt blir det alltid bra (förutsatt att man dessutom klarar av att inte bränna innehållet).
Kizo, jag tycker du ska ta en sväng förbi din affär o skaffa lite mer kryddor.
Gå lite på känn o testa. O läs på burkarna, står oftast ungefär vad kryddan e bra till.
Dessutom, kokosmjölk ftw!
Kizo wrote: [quote=Quarzi][quote=DiDi]Korv Stroganoff
4 port
300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
4 port? låter mer som en lunch för mig :bgrin:
Hur mycket väger en korvring? (Min tog slut så jag har slängt omslaget.)
Brukar ligga på ca: 800gram..
Men curry i korvstroganoff??? 😮
Curry ingår INTE i korvstroganoff..
Måste vara som någon tidigare skrev, en Indisk variant.
ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD
Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz
January 14, 2002
ilg@dd wrote: [quote=Kizo][quote=Quarzi][quote=DiDi]Korv Stroganoff
4 port
300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
4 port? låter mer som en lunch för mig :bgrin:
Hur mycket väger en korvring? (Min tog slut så jag har slängt omslaget.)
Brukar ligga på ca: 800gram..
Men curry i korvstroganoff??? 😮
Curry ingår INTE i korvstroganoff..
Måste vara som någon tidigare skrev, en Indisk variant.
Curry går att ha i allt 😎
Har curry i det mesta jag. Och vad vore matlagning idag om alla stod och följde recept till 100%?
Quarzi wrote: [quote=ilg@dd][quote=Kizo][quote=Quarzi][quote=DiDi]Korv Stroganoff
4 port
300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
4 port? låter mer som en lunch för mig :bgrin:
Hur mycket väger en korvring? (Min tog slut så jag har slängt omslaget.)
Brukar ligga på ca: 800gram..
Men curry i korvstroganoff??? 😮
Curry ingår INTE i korvstroganoff..
Måste vara som någon tidigare skrev, en Indisk variant.
Curry går att ha i allt 😎
Har curry i det mesta jag. Och vad vore matlagning idag om alla stod och följde recept till 100%?
Stroganoff är ju en maträtt enligt recept..Är det curry i så är det helt enkelt inte stroganoff.
Ungefär som Biff ala lindström utan rödbetor eller att byta ut colan i rom och cola till Fanta apelsin, då är det inte en rom och cola längre..
ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD
Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz
January 14, 2002
Vad vill du kalla stroganoff med curry i då? eller med lite vitlök kanske, eller varför inte en nypa oregano?
Man kan inte komma på nya namn till en maträtt bara för att man har i någon krydda eller ört som inte tillhör "orginal" receptet. Allt beror på vad man själv gillar för kryddor, gillar man curry så har man väll i det om man vill och det blir en "indisk touch" på det hela men grundreceptet är ju just för stroganoff plus en gnutta curry, inte ska man väll döpa om det hela och säga emot att det inte är stroganoff?
September 16, 2002
Json_81 wrote: Kizo, jag tycker du ska ta en sväng förbi din affär o skaffa lite mer kryddor.
Gå lite på känn o testa. O läs på burkarna, står oftast ungefär vad kryddan e bra till.Dessutom, kokosmjölk ftw!
Missförstå mig inte, jag har massor av kryddor! Mor köpte en hel uppsättning av, enligt mig, suspekta saker, så jag skulle ha, det är bara det att majoriteten av dem är t.o.m. oöppnade.
Och angående curryn, det funkade bra!
March 19, 2003
DiDi wrote: Korv Stroganoff
4 port
300 g falukorv
1 msk margarin
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Heh mattipps på Vivo "Vi-butikerna", käkade det här om dagen och idag som matlåda 🙂
Men använde inte vanlig tomatpuré utan dolmio pastasås "extra kryddig".
Sen grillkrydda, peppar och vad man hittar kastas i pannan.
Quarzi wrote: Vad vill du kalla stroganoff med curry i då? eller med lite vitlök kanske, eller varför inte en nypa oregano?
Man kan inte komma på nya namn till en maträtt bara för att man har i någon krydda eller ört som inte tillhör "orginal" receptet. Allt beror på vad man själv gillar för kryddor, gillar man curry så har man väll i det om man vill och det blir en "indisk touch" på det hela men grundreceptet är ju just för stroganoff plus en gnutta curry, inte ska man väll döpa om det hela och säga emot att det inte är stroganoff?
Eftersom både grädde och lök saknas + att korven inte är skuren i stänger/strimlor i den rätten han tillagat så är det INTE korvstroganoff som sagt..
Skulle jag servera det så skulle "namnet" snarare bli "ungkarlskorv i currysås",
"korv ala Kizo" eller bara korv i sås men definitivt inte korvstroganoff.
Skulle du säga så där åt en riktig oldtime husmor finge du enn örfil.
ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD
Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz
September 16, 2002
ilg@dd wrote: [quote=Quarzi]Vad vill du kalla stroganoff med curry i då? eller med lite vitlök kanske, eller varför inte en nypa oregano?
Man kan inte komma på nya namn till en maträtt bara för att man har i någon krydda eller ört som inte tillhör "orginal" receptet. Allt beror på vad man själv gillar för kryddor, gillar man curry så har man väll i det om man vill och det blir en "indisk touch" på det hela men grundreceptet är ju just för stroganoff plus en gnutta curry, inte ska man väll döpa om det hela och säga emot att det inte är stroganoff?
Eftersom både grädde och lök saknas + att korven inte är skuren i stänger/strimlor i den rätten han tillagat så är det INTE korvstroganoff som sagt..
Skulle jag servera det så skulle "namnet" snarare bli "ungkarlskorv i currysås",
"korv ala Kizo" eller bara korv i sås men definitivt inte korvstroganoff.
Skulle du säga så där åt en riktig oldtime husmor finge du enn örfil.
Ungkarlskorv i Currysås... I like it! 😛 Men jag hade ju röd mjölk, det är ju nästan lika fett som grädde, så det är ett bra substitut.
Vad definerar "Stroganoff" då? 😮
Kizo wrote: [quote=ilg@dd][quote=Quarzi]Vad vill du kalla stroganoff med curry i då? eller med lite vitlök kanske, eller varför inte en nypa oregano?
Man kan inte komma på nya namn till en maträtt bara för att man har i någon krydda eller ört som inte tillhör "orginal" receptet. Allt beror på vad man själv gillar för kryddor, gillar man curry så har man väll i det om man vill och det blir en "indisk touch" på det hela men grundreceptet är ju just för stroganoff plus en gnutta curry, inte ska man väll döpa om det hela och säga emot att det inte är stroganoff?
Eftersom både grädde och lök saknas + att korven inte är skuren i stänger/strimlor i den rätten han tillagat så är det INTE korvstroganoff som sagt..
Skulle jag servera det så skulle "namnet" snarare bli "ungkarlskorv i currysås",
"korv ala Kizo" eller bara korv i sås men definitivt inte korvstroganoff.
Skulle du säga så där åt en riktig oldtime husmor finge du enn örfil.
Ungkarlskorv i Currysås... I like it! 😛 Men jag hade ju röd mjölk, det är ju nästan lika fett som grädde, så det är ett bra substitut.
Vad definerar "Stroganoff" då? 😮
Hmm, (röd mjölk=3% fett, grädde=40% fett) nästan lika fett??
Korvstroganoff skall göras med de klassiska ingredienserna för att vara just korvstroganoff.
Har dessvärre inget exakt recept, men ska försöka ta ur minnet ungefär hur jag gör.(Jag höftar ofta och "tager vad jag haver" hemma)
1 korvring (800gram) skuren i strimlor/stavar. 😉
1 halvstor gul lök skuren i strimlor. (Tips: Skalas lättare om man delar den på mitten först)
3 dl grädde (Riktig grädde, inte syntetisk matlagningsgrädde, huga)
4-5 matskedar tomatpure.
Lite senap (Stark)
Salt och svartpeppar.
Ev lite mjölk.
Börja med att fräsa på löken i margarin/smör i stor högkantad stekpanna, gourmetpanna eller en gryta.(Fördel gjutjärn)
Pytsa i korven och bryn på den en liten stund.
I med grädde, tomatpure och lite senap (Nån starkare kraftigare sort, ICA's grovkorniga starka och Graveleijs är bra)1-2 matskedar räcker.
Salta och peppra efter smak.
Låt småputtra en 5-10 minuter så smaken kommer fram bättre.
Blir konsistensen för tjock så skvätt i lite mjölk för att tunna ut.
Serveras med kokt ris eller kokt potatis.
ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD
Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz
2 Guest(s)