Korvstroganoff: Hur gör ni?|Allt mellan himmel och jord|Forum|Nordichardware

Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
Korvstroganoff: Hur gör ni?
Avatar
Relaxia
Member
Medlem
Forum Posts: 3065
Member Since:
November 5, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
1
August 7, 2005 - 7:22 pm
sp_Permalink sp_Print

Gjorde korvstroganoff idag. Hade inget recept till hands så jag chansade lite, och det blev riktigt bra 😀

Do like this: Skär upp ett gäng korvslantar. Bryn dem i lite fett. Peppra och salta. Häll i ett paket lagalätt. Ha i lite soja, en köttbuljong-tärning och två klickar tomatpuré. Låt det koka ett tag. Späd ut med lite mjölk tills lagom konsistens uppnås. Koka lite till. Servera med ris eller vad du nu vill äta med.

Hur brukar ni göra eran korvstoganoff?
🙂

Spinnjonte
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1407
Member Since:
December 29, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
933088
August 7, 2005 - 7:23 pm
sp_Permalink sp_Print

Jag säger åt morsan: Gör korvstroganoff......det är klart enklast...alternativt så kommer jag på nåt fel på minjobbarkompis dator som jag måste fixa så då får hon bjurra på det....=)

Avatar
Andreas Galistel
Member
Medlem
Forum Posts: 16287
Member Since:
November 27, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
933090
August 7, 2005 - 7:26 pm
sp_Permalink sp_Print

Ringer mamma 😉

//Andreas

Pingen
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1087
Member Since:
March 4, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
933098
August 7, 2005 - 7:34 pm
sp_Permalink sp_Print

Kokar fullkornsris, gör vanlig bechamellesås (stavning?) häller i strimlad/tärnad, ostekt falukorv. Sedan häller jag i allt i en stor kastrull. Är man smart (lat), är detta samma kastrull man kokade riset i. Kryddar därefter med salt, peppar, ketchup och kanske lite grillkrydda och muskot.

Är man inte lika lat som mig så steker man upp falukorven och lite lök innan som man sedan blandar i.

Avatar
dreamweaver
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1220
Member Since:
May 1, 2005
sp_UserOfflineSmall Offline
933106
August 7, 2005 - 7:37 pm
sp_Permalink sp_Print

ICA:s kokbok ftw 🙂

Avatar
Relaxia
Member
Medlem
Forum Posts: 3065
Member Since:
November 5, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
933110
August 7, 2005 - 7:42 pm
sp_Permalink sp_Print

Pingen:
Intressant! Förstog inte vad det var för sås bara.
Själv skulle jag nog föredra den "smarta" lösningen, men min sambo skulle nog tvingat mig att göra det den hårda vägen. 😡

Och ni andra: Inga fulingar här. Det är ju recept vi vill se!!! Tips om att ringa mamma etc. undanbedes 😛

Avatar
ilg@dd
Ljungaverk
Member
Medlem
Forum Posts: 10810
Member Since:
August 31, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
933120
August 7, 2005 - 7:50 pm
sp_Permalink sp_Print

Relaxia wrote: Pingen:
Intressant! Förstog inte vad det var för sås bara.
Själv skulle jag nog föredra den "smarta" lösningen, men min sambo skulle nog tvingat mig att göra det den hårda vägen. 😡

Och ni andra: Inga fulingar här. Det är ju recept vi vill se!!! Tips om att ringa mamma etc. undanbedes 😛

Bechamelle=Vanlig vitsås..Tramsig Fransk benämning bara..
Smält lite margarin, dutta i vetemjöl och vispa det slätt..Späd sedan med mjölk till önskad konsistens..Salta peppra..
Voila..

*Edit*
Ontopic..
Brukar fräsa på lite gullök och strimlad korv..
I med lite tomatpure eller ketchup, gärna lite chilisås och en liten klick stark senap också...(Man tager vad man haver hemma).
I med lite mjölk eller grädde, eller både ock om det finns hemma.
Strör över lite maizenamjöl eller en redning på mjölk och vetemjöl..
Brukar äta det till kokt ris, kokt potatis eller nån pasta..
I stora drag, man tager vad som finns i skåpen för tillfället..

*Edit2*
Naturligtvis skall det kryddas med salt och vitpeppar också.

ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD

Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz

Avatar
Andreas Galistel
Member
Medlem
Forum Posts: 16287
Member Since:
November 27, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
933122
August 7, 2005 - 7:51 pm
sp_Permalink sp_Print

Relaxia wrote: Pingen:
Intressant! Förstog inte vad det var för sås bara.
Själv skulle jag nog föredra den "smarta" lösningen, men min sambo skulle nog tvingat mig att göra det den hårda vägen. 😡

Och ni andra: Inga fulingar här. Det är ju recept vi vill se!!! Tips om att ringa mamma etc. undanbedes 😛

Jaja 😛

Jag gör dock som Pingen annars 😉

//Andreas

Avatar
Relaxia
Member
Medlem
Forum Posts: 3065
Member Since:
November 5, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
933142
August 7, 2005 - 8:03 pm
sp_Permalink sp_Print

Aha! Vitsås 🙂
Muskotnöt och vitpeppar har jag aldrig provat. Ska ha i lite av något nästa gång 🙂

Brukar ta falukorv om det finns tinat. Gjorde det idag bara.

Json_81
Member
Medlem
Forum Posts: 7561
Member Since:
November 22, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
933146
August 7, 2005 - 8:05 pm
sp_Permalink sp_Print

http://www.google.se brukar kunna berätta hur man lagar diverse mat 🙂

Avatar
ilg@dd
Ljungaverk
Member
Medlem
Forum Posts: 10810
Member Since:
August 31, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
933149
August 7, 2005 - 8:07 pm
sp_Permalink sp_Print

Relaxia wrote: Aha! Vitsås 🙂
Muskotnöt och vitpeppar har jag aldrig provat. Ska ha i lite av något nästa gång 🙂

Brukar ta falukorv om det finns tinat. Gjorde det idag bara.

Muskotnöt har jag aldrig provat i det heller..Kanske kan vara något..
Däremot i stuvade makaroner är det ett måste..

ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD

Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz

Avatar
Relaxia
Member
Medlem
Forum Posts: 3065
Member Since:
November 5, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
933150
August 7, 2005 - 8:09 pm
sp_Permalink sp_Print

ilg@dd wrote: [quote=Relaxia]Aha! Vitsås 🙂
Muskotnöt och vitpeppar har jag aldrig provat. Ska ha i lite av något nästa gång 🙂

Brukar ta falukorv om det finns tinat. Gjorde det idag bara.

Muskotnöt har jag aldrig provat i det heller..Kanske kan vara något..
Däremot i stuvade makaroner är det ett måste..

Absolut!
Lixom vitpeppar är ett måste i potatismoset 😀

festisMER
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1991
Member Since:
March 1, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
933152
August 7, 2005 - 8:09 pm
sp_Permalink sp_Print

Brukar käka med pasta till istället för ris. Hur gott som helst.

obelix
Member
Medlem
Forum Posts: 5371
Member Since:
January 12, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
933154
August 7, 2005 - 8:09 pm
sp_Permalink sp_Print

steker korv, har i lite lök.
sedan har jag i lite krossade tomater och cremé fraiche och ev lite vatten så det får puttra till önskad konsistens.

Krydda även efter smak.

Avatar
ilg@dd
Ljungaverk
Member
Medlem
Forum Posts: 10810
Member Since:
August 31, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
933200
August 7, 2005 - 8:40 pm
sp_Permalink sp_Print

Relaxia wrote: [quote=ilg@dd][quote=Relaxia]Aha! Vitsås 🙂
Muskotnöt och vitpeppar har jag aldrig provat. Ska ha i lite av något nästa gång 🙂

Brukar ta falukorv om det finns tinat. Gjorde det idag bara.

Muskotnöt har jag aldrig provat i det heller..Kanske kan vara något..
Däremot i stuvade makaroner är det ett måste..

Absolut!
Lixom vitpeppar är ett måste i potatismoset 😀

Jo, men vitpeppar har man ju till det mesta..
Vitpeppar och salt, sätter piff på allt..
wink

ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD

Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz

nomic
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1347
Member Since:
July 14, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
933228
August 7, 2005 - 9:10 pm
sp_Permalink sp_Print

jag steker hamburgare.

Peter@20ghz
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1920
Member Since:
April 10, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
933234
August 7, 2005 - 9:22 pm
sp_Permalink sp_Print

Falukorv och/eller strimlad biff, chili, senap, gullök, buljong och/eller fond, rötjut och/eller cognac, grädde alt. mjölk med redning
As simple as that.

Fredrik Håkansson
Member
Medlem
Forum Posts: 8296
Member Since:
August 20, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
933728
August 8, 2005 - 4:41 pm
sp_Permalink sp_Print

falukorv+gul lök+vitlöksklyfta+creme fraiche+senap+tomatpuré+vatten

Extatic
Member
Medlem
Forum Posts: 2910
Member Since:
December 15, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
933768
August 8, 2005 - 6:09 pm
sp_Permalink sp_Print

Nomic wrote: jag steker hamburgare.

jag också, är helt kass på att laga mat. Kan enbart göra ägg, hamburgare samt makaroner. wink

Avatar
ilg@dd
Ljungaverk
Member
Medlem
Forum Posts: 10810
Member Since:
August 31, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
933814
August 8, 2005 - 7:31 pm
sp_Permalink sp_Print

Extatic wrote: [quote=Nomic]jag steker hamburgare.

jag också, är helt kass på att laga mat. Kan enbart göra ägg, hamburgare samt makaroner. wink

Jag har en bekant som antagligen är det hopplösaste som finns i köket..
Kan knappt steka falukorv utan att hälften av korven sitter fast i stekpannan efteråt..
Ger mej fasen på att han inte kan koka vatten utan att det fastnar också..
Allvarligt, han kan inte fixa något mer avancerat än en tallrik filmjölk utan att ställa till det..

ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD

Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 1030
Currently Online:
Guest(s) 247
Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)
Top Posters:
Andreas Galistel: 16287
Jonas Klar: 15897
ilg@dd: 10810
Nyhet: 10607
Mind: 10550
Ctrl: 10355
Gueno: 9881
Guest: 9344
Snorch: 8881
Callister: 8468
Newest Members:
PetrbonFU PetrbonFU
Karine Bembry
Dolores Mcdaniels
Anibal McLeish
Francisca Alt
Alfie Everhart
Lester Huitt
Orlando Jorgensen
Mikki Lundgren
Dakota Kozlowski
Forum Stats:
Groups: 11
Forums: 59
Topics: 146630
Posts: 1300967

 

Member Stats:
Guest Posters: 2
Members: 79425
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL