March 5, 2002
Marcan- wrote: Är det nån här som smakat "majskaka"? Var och handlade för ett par år sen och då fick man provsmaka nått som kallades majskaka. Det såg ut precis som ostkaka. Jag minns att det var riktigt gott men vet inte om det finns kvar längre. Nån som smakat och vet vad jag snackar om?
Jag har ingen aning om vad du pratar om.
😛
March 3, 2004
April 14, 2002
Adam wrote: [quote=Marcan-]...Var och handlade för ett par år sen...
O så kom du o tänka på den där kakan just nu...? 🙂
Btw, hur ofta handlar du sa du..? 😉
Hehe, det där lät kanske lite fel. 😉 Har gått i tankarna länge och undrat om den här kakan nånsin kommer tillbaka.
Aelrik wrote: Fanns den att köpa färdig eller blev du bjuden någonstans?
Liknar den på något sätt kesokaka?
Edit: Var det en efterrätt?
Man blev bjuden när de visade upp kakan, den hade nyligen kommit då.
Kanske inte var en sån hit så de bestämde sig för att ha kvar den. Men som jag sagt, den såldes precis som ostkaka bara att den hade en mildare smak och hette "majskaka".
March 3, 2004
February 1, 2002
Aelrik wrote: Jag mailade Frödinge och fick till svar:
Hej Erik!
Majskaka är inget jag känner till. Hittar du någon information eller recept får du gärna skicka det till mig.Med vänlig hälsning
Magnus CarlssonFrödinge Mejeri AB
598 95 VIMMERBY
0492-098 00
Skicka denna till dom o kräv lite pengar då 😉
Majskaka
2 portioner
Ingredienser:
1 stor majskolv
1/2 röd lök, hackad
2 tsk persilja, hackad
1 1/4 dl vetemjöl
1 ägg, lätt vispat
1/2 dl vatten
salt
1 tsk olivolja
Utförande:
Skär loss majsen och lägg i en skål med lök och persilja. Häll i mjöl, ägg, vatten och salt och rör ihop. Värm oljan i en medelvarm panna. Lägg i två rågade skedar av majsröran per kaka. Stek tre minuter per sida (tills kakorna är gyllenfärgade).
Låt kaka väl smaka! 😀
1 Guest(s)