skinner wrote: Ta en bil laxfilé (så mycket som du anser dig behöva). Ta en ugnsplåt fyll den med ett tunt lager av grovsalt. Lägg på laxen med åvansidan mot saltet. In i ugnen tills laxen är klar. Pressa lite kokt potatis och ta en sån där färdig creme fresh sås allt gräddfil och servera med lite brockoli eller microkokta morötter.
När du läser igenom det där själv igen, så lär du uppskatta Edit-knappen va??
*Edit*
Låter smarrigt iaf..
ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD
Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz
March 23, 2004
Bröd med korv
Stek ett valfritt antal korvar i en stekpanna med ett tunt lager margarin i botten (se till att du har lika många korvar som bröd).
Under tiden korvarna steks tar du fram bröden ur frysen och lägger dom i en micro och kör igång den på 15-30 sekunder då bör dom vara tillräckligt aptitretande.
Nu är det bara det sista kvar, stek klart korven. Skaka lite på stekpannan osv, sen tar du upp korvarna med exempelvis en gaffel o trycker ner var och en o varsitt nyvärmt bröd.. Toppas sedan med senap och ketchup.
Mums.
August 20, 2001
Räkwok
1 burk räkor i lake
1 påse frysta wokgrönsaker
1 burk kokosmjölk
korianderkrydda
sweet-chilisås
matolja
basmatiris
Börja med att koka riset.
Häll matolja i en stekpanna och stek wokgrönsakerna tills du tycker de är klara. Häll i räkorna (utan lake) och låt dem värmas upp. Häll i kokosmjölken och sweet-chilisås efter eget tycke och krydda med koriander. Låt koka upp.
Avnjut det sedan med riset.
November 29, 2001
En variant för hetsiga dagar:
Chorizo och makaroner eller pommes och ketchup. 🙂 Snabbt och enkelt och dessutom ganska gott.
En lite mer avancerad men desto godare och ändå lättlagad (extremt lätlagad) rätt:
Papa Con Ai:
Redskap:
Mixer
Skål
Matskeds- och decilitermått
Två kastruller
(Bestick och tallrikar också förstås)
Ingredienser:
100gr fetaost (behöver inte vara finlur från saluhallen, dock gärna en med mycket sälta)
5st skivor formfranska
5st ägg
1.5dl standardmjölk
3 stora vitlöksklyftor
1 stor färsk spansk peppar alt. 4-5 inlagda pheferonis
3msk olja
Några nypor salt
Ett par blad isbergssallad
Oliver (gärna stora, svarta , färska och urkärnade)
1.5kg potatis (gärna av "mjölig" sort)
Tillagning:
Börja med att sätta potatisen på kokning så att den blir färdig samtidigt som det andra. Glöm inte att skala den först.
Hårdkoka de fem äggen och skala dem sedan.
Häll mjölken i en skål och smula ner bödet i mjölken.
Kärna ur den spanska pepparn och skär i små bitar. Lägg sedan det i skålen.
Skala vitlöken och lägg i klyftorna i skålen.
Häll upp matoljan i skålen.
Lägg i ett av äggen i skålen.
Tillsätt en bra bit salt och mixa sedan tills det blir en tjock smet. (Blir det för tjockt är det bara att hälla på mer mjölk eller lite vatten.)
Servering:
Ta ett par stora salladsblad och täck ett tunt lager sallad över tallrikarna. Potatisen bör vara färdig nu så skiva den i relativt tjocka skivor och sprid ut skivorna över salladen.
Dela äggen i två eller fyra delar och sprid ut det över potatisen.
Fördela 5-6 oliver per tallrik.
Sist men inte minst tar man och häller på smeten ovanpå.
Riktigt jäkla gott, inte helt onyttigt (bara nästan 😉 ) och dessutom busenkelt att laga (trots att mängden text här kanske avskräcker).
Till maten passar det bra med rödvin eller bara vanligt vatten.
Läsk passar inte bra då det blir någon konstig smakreaktion med kolsyredrycker som gör att läsken smakar sand. 🙂
Ett annat litet tips för att göra en godare köttfärssås är:
Använd blandfärs.
Var inte rädd för grönsaker i köttfärsen. 🙂 Morötter passar fint. Färsk klyftad tomat likaså.
Färsk basilika gör susen.
Och bäst av allt: blanda i en burk creme fraische, blir en helt annan maträtt nästan.
February 12, 2003
DexiL's Tortellini
Ingredienser: tortellini, valfri smak (valfritt antal paket också)
Matlagningsgrädde
Paprika (2-3 st.)
Tillagning: Fräs paprikan i stekpanna, koka tortellinin, häll på grädden i stekpannan på paprikan och smäll på tortellinin i grädden tillsammans med paprikan.
Låt stå och puttra nån minut.
Förresten, kärna ur paprikan och skiva den innan ni slänger den i pannan. 🙂
Ledsen, Dex. Tyckte det var så gott så jag kladdade ner receptet här. 😛
January 12, 2004
Biff i Chokladsås med Tortillas och Guacamole.
400g Lövbiff, strimlad.
2 tsk Kakao.
1 tsk Kummin.
1 tsk Paprikapulver.
1 tsk röd Chili, finhackad färsk eller torkad.
½ dl vatten.
1 msk olja.
4 mck Guacamole.
4 majstortillas.
Grönsaker.
Rosta chilin, tillsätt olja och kummin, låt det fräsa lite.
Lägg i köttet och bryn det i ca 1 min.
Lägg i resten och låt det puttra ett tag.
Servera med Tortillas, grönsaker och Guacamole.
Guacamole.
2 mogna Avocado, skalade och urkärnade.
2 vitlöksklyftor.
2 tsk valfri hackad chili.
1 msk olivolja.
Saften från 1 lime.
Salt.
Peppar.
1 tärnad tomat (valfritt).
Mixa till en slät smet.
Strimlad fläskfilé med majstortillas.
400g fläskfilé.
½ burk strimlad bambuskott.
3 msk cremé fraiche
Majstortillas.
Chiliflakes (torkad).
Olivolja.
Sallad.
Värm olivoljan i en stekpanna.
Häll i chilin och värm den, rör i fläskfilén och bryn.
Häll i bambuskotten, rör runt ett tag, häll sedan i cremè fraichen.
Låt det koka ihop litet.
Serverad med en sallad och tortillas.
May 29, 2001
Teriyaki kyckling
Ingredienser
Kycklingfilér
Japansk soya
Ingefära
Sesam olja
Tillagning
Kasta i kycklingen i en fryspåse, ta så många som du känner för. Häll i en matsked sesamolja och sen knåda påsen så att kycklingen blir täckta av oljan. Häll i japanskt soya, cirka 2 matskedar.
Sista så har du i ingefära, har brukar jag ha i rejält men ha i två teskedar om du vill vara försiktig.
Sen så knådar man in marinaden i kycklingen och låter det ligga i kylen någon timme, sen är det bara att grilla/steka kycklingen.
Servera med ris.
Banangröt
Detta har jag kommit på helt själv 🙂
Ingredienser
Havregryn
Mjölk
Banan
Mosa bananen med en gaffel i en skål, tillsätt lite mjölk och rör det till en smet. Häv i havregryn och rör om samtidigt som du tillsätter mer mjölk.
Kör skiten i micron i ca 2 minuter. Klart!!
Nyttigt, snabbt och jäkligt gott.
1 Guest(s)