January 28, 2003
Pannacotta
Till 4 pers:
4 dl grädde
2,5 msk socker
1 vaniljstång
1 gelatinblad
Så här gör du;
Sjud grädden tillsammans med socker och vaniljstång i 2-3 minuter. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Lös sedan upp gelatinet i gräddblandningen. Slå blandningen i fyra portionsformar. Låt stå i kylskåp i några timmar tills panna-cottan stelnar.
Sedan så gör du limegelé och har över när pannacottan stelnat helt, så det blir tydliga lager, 2/3 pannacotta i botten och 1/3 limegelé över det. Därefter lägger du en lagom stor bit jordgubb överst + två blad av citronmeliss (eller vad faen det heter...).
Ha det i inte alltför höga glas så man ser den fina effekten med den vita pannacottan mot den gröna limegelén 8)
En given succe och det är inte allt för svårätet ens efter två tunga för- och huvudrätter :D/
Over and out
/Dessertkungen 8)
July 22, 2003
Gör som vi gjorde på vår student... en mkt "god" tårta. Krävs inte många ingredienser heller, utan så få som 3 st faktiskt.
- Gelatin
- Karamellfärg
- Absolut vodka (även annan sprit fungerar)
Blanda allt i en form och vips så har man en sprittårta. Smakar inte bra på nåt sätt men eftersom vi inte fick ha alkohol på skolan så var det enda sättet att lösa det på 🙂
July 13, 2002
smurfen- wrote: Gör som vi gjorde på vår student... en mkt "god" tårta. Krävs inte många ingredienser heller, utan så få som 3 st faktiskt.
- Gelatin
- Karamellfärg
- Absolut vodka (även annan sprit fungerar)
Blanda allt i en form och vips så har man en sprittårta. Smakar inte bra på nåt sätt men eftersom vi inte fick ha alkohol på skolan så var det enda sättet att lösa det på 🙂
haha, men man borde ju kunna smaksätta den också så den smakade lite annat än ren vodka... Måste faen prova det där.
1 Guest(s)