Skinksåsen i skolan !|Allt mellan himmel och jord|Forum|Nordichardware

Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
Skinksåsen i skolan !
Mind
Member
Medlem
Forum Posts: 10550
Member Since:
June 28, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1
May 30, 2003 - 2:13 pm
sp_Permalink sp_Print

minns att den enda lyckade skinksåsen till pasta är den jag har käkat i skolan.
nästan det enda goa dom kunde göra i bamban.

letar efter receptet som en galning men eftersom jag inte har en Aning om vad den kan ha innehållit förutom skinkbitarna och att den var vit,
så är det ju liiiite svårt o veta vilken av alla dessa väldigt konstiga recept på webben som är rätt.

va innehöll den igentligen ?
har någon nånsin lyckats göra den själv ?
vad heter den ?
sommarens mysterium Måste lösas.

jag måste äta [Image Can Not Be Found]

Hauk
Member
Medlem
Forum Posts: 4055
Member Since:
October 28, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
347525
May 30, 2003 - 2:15 pm
sp_Permalink sp_Print

vafan?! HUUUUR hUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUuur kan du tycka den är god?!?! du ska få recept på mamma hauk's skinksås...

kommer...

em
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 373
Member Since:
January 19, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
347531
May 30, 2003 - 2:25 pm
sp_Permalink sp_Print

En av de få saker som var goda i vår bamba också faktiskt.

MrWeizel
Member
Medlem
Forum Posts: 4639
Member Since:
January 28, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
347544
May 30, 2003 - 2:41 pm
sp_Permalink sp_Print

en av dom många saker som inte smakar ett piss i vår bamba...

BelGarath
Member
Medlem
Forum Posts: 3611
Member Since:
February 22, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
347546
May 30, 2003 - 2:44 pm
sp_Permalink sp_Print

vad är en bamba?

Mind
Member
Medlem
Forum Posts: 10550
Member Since:
June 28, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
347547
May 30, 2003 - 2:47 pm
sp_Permalink sp_Print

ah en 08a
bamba är samma som en spann 😀

Zap
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 720
Member Since:
January 22, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
347548
May 30, 2003 - 2:47 pm
sp_Permalink sp_Print

Bamba är skolmatsalens namn i Göteborg. Tydligen verkar namnet ha spritt sig därifrån med....

BelGarath
Member
Medlem
Forum Posts: 3611
Member Since:
February 22, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
347550
May 30, 2003 - 2:49 pm
sp_Permalink sp_Print

ni göteborgare ojojoj ni är ett konstigt släkte....

Mind
Member
Medlem
Forum Posts: 10550
Member Since:
June 28, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
347552
May 30, 2003 - 2:51 pm
sp_Permalink sp_Print

tar det som en komplimang
tillbaka till såsen nu.

Starscream
Member
Medlem
Forum Posts: 7750
Member Since:
February 1, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
347579
May 30, 2003 - 3:42 pm
sp_Permalink sp_Print

gå o fråga de som tillverkar den.

Hellspawn79
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 528
Member Since:
March 23, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
347586
May 30, 2003 - 3:52 pm
sp_Permalink sp_Print

BelGarath wrote: ni göteborgare ojojoj ni är ett konstigt släkte....

säger ni som kallar en taxi för bulle...ge en bra förklaring till det!!

Mind
Member
Medlem
Forum Posts: 10550
Member Since:
June 28, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
347589
May 30, 2003 - 3:56 pm
sp_Permalink sp_Print

va, bulle ? den var ny.
hörde en snubbe vid kiosken kalla taxiföran för kroknäsa, men bulle ?

BelGarath
Member
Medlem
Forum Posts: 3611
Member Since:
February 22, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
347591
May 30, 2003 - 4:00 pm
sp_Permalink sp_Print

Hellspawn79 wrote: [quote=BelGarath]ni göteborgare ojojoj ni är ett konstigt släkte....

säger ni som kallar en taxi för bulle...ge en bra förklaring till det!!

VAA BULLE? den har jag aldrig hört

Hauk
Member
Medlem
Forum Posts: 4055
Member Since:
October 28, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
347592
May 30, 2003 - 4:01 pm
sp_Permalink sp_Print

Mamma Hauk's skinksås:

det blir ganska mkt, men detta är grundreceptet, bara modda om mängerna lite så funkar det...använd "kalkylatorn" under tillbehör ;):

150-200g skina, kassler...(RÖKT skinka rekommenderas)
sen ska du ha "vitsås" som grund...e en särskild sås hon har...kan la skriva ner den också om du inte har något eget sånt recept...

Sen kan du köra lite kryddor i, morsan kör hackad persilja, LITE gräslök, och/eller timjan/basilika..<<< detta ska då blandas i vitsåsen bara, låt det koka ihop en liten stund och ät sen..

Mind
Member
Medlem
Forum Posts: 10550
Member Since:
June 28, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
347594
May 30, 2003 - 4:05 pm
sp_Permalink sp_Print

men men men vad består vitsåsen av ?

Marcan-
Member
Medlem
Forum Posts: 3747
Member Since:
April 14, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
347597
May 30, 2003 - 4:14 pm
sp_Permalink sp_Print

Inge fel på stockholmska och vi säger INTE bulle 😛 Göteborgare har lite rolig dialekt 🙂 Schex tex 😀

Mind
Member
Medlem
Forum Posts: 10550
Member Since:
June 28, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
347602
May 30, 2003 - 4:18 pm
sp_Permalink sp_Print

ah yes, det stavas kex och utalas schex.
lika dant med kiosk
schosk, mkt skönare utal.
men när folk säjer schönt så spyr jag.

edit: vissa ord ska vist vara med tj inte sch.

TERdON
Member
Medlem
Forum Posts: 2919
Member Since:
October 7, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
347677
May 30, 2003 - 6:34 pm
sp_Permalink sp_Print

Mind wrote: men men men vad består vitsåsen av ?

vanlig bechamel-sås... dvs bara redd mjölk. Bottenredning med vetemjöl är det vanligaste men är man nybörjare kan en toppredning vara enklare att göra. Lite salt och peppar med kanske. 🙂

Jag för min del föredrar ost- och skinksås. Mitt recept:

ingredienser:

mjölk
ost (gärna lagrad)
smör
bacon, kassler, rökt skinka eller något annat rökt griskött (kokt skinka och liknande rekommenderas inte)
lök
vetemjöl
salt
muskotnöt
vitpeppar
basilika
oregano

Fräs kött och hackad lök i en gryta. När det fått fin färg, slå på "lagom" mycket mjöl, och blanda i. Vispa sedan ner mjölk, lite i taget. Det bör koka upp (eller nästan ivf) mellan ihällningarna. Krydda med salt, en gnutta vitpeppar, samt lite, lite muskotnöt. Riv/skiva ost och vispa ner, låt smälta och rör ihop. Krydda med ganska rikligt med oregano och basilika. Servera med pasta!

Tyvärr har jag inga mängder, brukar laga pastasås "på känn", men med rätt proportioner blir den här såsen ruskigt god. Gillar man kaninmat är det ganska gott med majskorn i också.

Sist ett tips: Mjölk bränner lätt i botten, dessutom kokar det över lätt. Rör om hela tiden och ha spisen på högst 4 (av 6) så slipper du mycket städ och disk som inte är så kul

TERdON
Member
Medlem
Forum Posts: 2919
Member Since:
October 7, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
347679
May 30, 2003 - 6:36 pm
sp_Permalink sp_Print

Marcan- wrote: Inge fel på stockholmska och vi säger INTE bulle 😛 Göteborgare har lite rolig dialekt 🙂 Schex tex 😀

Schex? Nä "tjex" uttalas det om vi får bestämma. Sch uttalas ju som i schäfer!

Alex aka NH|WiggeR
Member
Medlem
Forum Posts: 2067
Member Since:
June 17, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
347712
May 30, 2003 - 7:14 pm
sp_Permalink sp_Print

Skönt att se hur hemmafruarna diskuterar godast skinksås, recept och olika dialekter...

Keep up the great work, girls... 😉

/FD. Crew ffs
"A computer let's you make more mistake's faster than any invention in human history - with the possible exceptions of handgun's and tequila"

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 1030
Currently Online:
Guest(s) 241
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Andreas Galistel: 16287
Jonas Klar: 15897
ilg@dd: 10810
Nyhet: 10607
Mind: 10550
Ctrl: 10355
Gueno: 9881
Guest: 9344
Snorch: 8881
Callister: 8468
Newest Members:
PetrbonFU PetrbonFU
Karine Bembry
Dolores Mcdaniels
Anibal McLeish
Francisca Alt
Alfie Everhart
Lester Huitt
Orlando Jorgensen
Mikki Lundgren
Dakota Kozlowski
Forum Stats:
Groups: 11
Forums: 59
Topics: 146630
Posts: 1300967

 

Member Stats:
Guest Posters: 2
Members: 79425
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL