Steka Kött|Allt mellan himmel och jord|Forum|Nordichardware

Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
Steka Kött
klaus
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1062
Member Since:
February 10, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1
October 26, 2007 - 9:06 am
sp_Permalink sp_Print

När jag vill i Ungnen steka et större Bit Kött ,va måste stå Temperaturen på Ungnen(Grade) -vet detta non.Mvh.......Klaus

matssjoberg
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 335
Member Since:
August 17, 2005
sp_UserOfflineSmall Offline
1161717
October 26, 2007 - 9:48 am
sp_Permalink sp_Print

Det beror på vad det är för kött och vad du vill ha för resultat.

klaus
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1062
Member Since:
February 10, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1161728
October 26, 2007 - 11:13 am
sp_Permalink sp_Print

Har frågat en Granne och hoppas att jag lyckas.Huvetsaken man kan tugga den Köttbyten.Mvh....Klaus

Avatar
Death On Wings
Member
Medlem
Forum Posts: 5938
Member Since:
December 31, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1161746
October 26, 2007 - 11:56 am
sp_Permalink sp_Print

Det här kanske hjälper dig lite.

http://www.hs.halland.net/mat/...../kott1.htm

Avatar
Andreas Galistel
Member
Medlem
Forum Posts: 16287
Member Since:
November 27, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1161754
October 26, 2007 - 12:07 pm
sp_Permalink sp_Print

http://www.tasteline.com är underbart för matlagning.

//Andreas

engine52
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 494
Member Since:
September 16, 2007
sp_UserOfflineSmall Offline
1161756
October 26, 2007 - 12:07 pm
sp_Permalink sp_Print

Kött ska inte göras i ugn :cy:

Avatar
Jekyll 3000
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1330
Member Since:
April 18, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1161764
October 26, 2007 - 12:25 pm
sp_Permalink sp_Print

Givetvis tillagas kött även i en ugn, hur ska du annars kunna göra en riktig tjälknöl eller stek?

engine52
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 494
Member Since:
September 16, 2007
sp_UserOfflineSmall Offline
1161784
October 26, 2007 - 1:40 pm
sp_Permalink sp_Print

Jekyll 3000 wrote: Givetvis tillagas kött även i en ugn, hur ska du annars kunna göra en riktig tjälknöl eller stek?

Det som inte kan göras i en stekpanna är inte mat..

nXsty
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1926
Member Since:
August 2, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1161786
October 26, 2007 - 1:58 pm
sp_Permalink sp_Print

engine52 wrote: [quote=Jekyll 3000]Givetvis tillagas kött även i en ugn, hur ska du annars kunna göra en riktig tjälknöl eller stek?

Det som inte kan göras i en stekpanna är inte mat..

?

Jag skulle i alla fall se pasta, bröd, sallad mm. som mat. Men det kanske bara är jag som är annorlunda.

Json_81
Member
Medlem
Forum Posts: 7561
Member Since:
November 22, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1161796
October 26, 2007 - 3:28 pm
sp_Permalink sp_Print

nXsty wrote: [quote=engine52][quote=Jekyll 3000]Givetvis tillagas kött även i en ugn, hur ska du annars kunna göra en riktig tjälknöl eller stek?

Det som inte kan göras i en stekpanna är inte mat..

?

Jag skulle i alla fall se pasta, bröd, sallad mm. som mat. Men det kanske bara är jag som är annorlunda.

Allt det där går alldeles utmärkt att steka.
Wookade grönsaker t ex?
Fattiga riddare.

Pasta har jag nog aldrig stekt, men jag ser inget problem med det.

chalaha
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 481
Member Since:
March 13, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1161802
October 26, 2007 - 4:31 pm
sp_Permalink sp_Print

eller så kan du käka felstavade spellribs.
eller, om du ej gillar spellribs kan du ju äta din köttbyten tillagaden i ungenen . en temperatur stå 500 grader på.
bit Kött är god.

Json_81
Member
Medlem
Forum Posts: 7561
Member Since:
November 22, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1161855
October 27, 2007 - 4:07 am
sp_Permalink sp_Print

chalaha wrote: eller så kan du käka felstavade spellribs.
eller, om du ej gillar spellribs kan du ju äta din köttbyten tillagaden i ungenen . en temperatur stå 500 grader på.
bit Kött är god.

?

Jerry
Member
Medlem
Forum Posts: 4381
Member Since:
June 18, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1161875
October 27, 2007 - 7:59 am
sp_Permalink sp_Print

500 grader - det vore något.

engine52
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 494
Member Since:
September 16, 2007
sp_UserOfflineSmall Offline
1161897
October 27, 2007 - 10:36 am
sp_Permalink sp_Print

nXsty wrote: [quote=engine52][quote=Jekyll 3000]Givetvis tillagas kött även i en ugn, hur ska du annars kunna göra en riktig tjälknöl eller stek?

Det som inte kan göras i en stekpanna är inte mat..

?

Jag skulle i alla fall se pasta, bröd, sallad mm. som mat. Men det kanske bara är jag som är annorlunda.

Jag pratade egentligen om kött. Men varför skulle man inte kunna steka bröd några sekunder? Osv

MrWeizel
Member
Medlem
Forum Posts: 4639
Member Since:
January 28, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1161951
October 27, 2007 - 6:39 pm
sp_Permalink sp_Print

Naan-bröd steks 😛

Och tillagas i stekpanna, kan ju innebära att man kokar det i stekpanna också.

För att gå tillbaka till frågan, så 150grader skulle nog fungera alldeles utmärkt, stekt rostbiff och älgstek i den tempen. Det mest intressanta är dock innertempen, och då behövs en köttermometer. 55 grader är lagom för till exempel rostbiff, men sedan är det kanske jag som är lite extra mycket kannibal... 🙂

GL HF!

Avatar
-=*ThE_cRoW*=-
Member
Medlem
Forum Posts: 4679
Member Since:
February 12, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
1162215
October 29, 2007 - 10:15 pm
sp_Permalink sp_Print

Tänd en brasa på din ek-tvbänk (ger en fyllig smak i köttet), lägg över den löstagbara sidan på ditt datorchassi (lufthål erfodras som galler) och grilla. Serveras med fördel utan sallad och med en kall öl i näven.

Dinos
Member
Medlem
Forum Posts: 4381
Member Since:
September 1, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
1162597
November 1, 2007 - 8:17 am
sp_Permalink sp_Print

Jekyll 3000 wrote: tjälknöl

Det låter som en stackars asful val.

Hugge
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1847
Member Since:
August 27, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1162700
November 2, 2007 - 5:11 am
sp_Permalink sp_Print

Är det nötkött?

Ta fram hårtorken, ställ den på medium, värm lite på varje sida i ungefär en minut, servera med råa rovor och lohmanders bearnaise-sås.

obelix
Member
Medlem
Forum Posts: 5371
Member Since:
January 12, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1162704
November 2, 2007 - 8:01 am
sp_Permalink sp_Print

Dinos wrote: [quote=Jekyll 3000]tjälknöl

Det låter som en stackars asful val.

det är älgkött, och förbannat gott :bok: 😀

Avatar
ilg@dd
Ljungaverk
Member
Medlem
Forum Posts: 10810
Member Since:
August 31, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1162723
November 2, 2007 - 10:48 am
sp_Permalink sp_Print

obelix wrote: [quote=Dinos][quote=Jekyll 3000]tjälknöl

Det låter som en stackars asful val.

det är älgkött, och förbannat gott :bok: 😀

http://www.minjakt.se/?service=recipe&action=readRecipe&recipeId=16
Inte speciellt svårt att tillaga (Lagerbladet brukar jag dock skippa).. Brukar göra nån emellanåt, kalas till potatisgratäng och det som blir över är finfint som smörgåspålägg.

ASUS M5A97 - AMD FX-6300 6-core - 12 GB Corsair DDR3 - Gigabyte 7790 2GB GDDR5 - Några TB HDD

Inte så flitig besökare på forum numera, intresset för hårdvara och datorer har minskat rejält. Mer om mej på min SD-kritiska blogg på: http://www.christer.gunnarsson.biz

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 1030
Currently Online:
Guest(s) 493
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Andreas Galistel: 16287
Jonas Klar: 15897
ilg@dd: 10810
Nyhet: 10607
Mind: 10550
Ctrl: 10355
Gueno: 9881
Guest: 9344
Snorch: 8881
Callister: 8468
Newest Members:
PetrbonFU PetrbonFU
Karine Bembry
Dolores Mcdaniels
Anibal McLeish
Francisca Alt
Alfie Everhart
Lester Huitt
Orlando Jorgensen
Mikki Lundgren
Dakota Kozlowski
Forum Stats:
Groups: 11
Forums: 59
Topics: 146630
Posts: 1300967

 

Member Stats:
Guest Posters: 2
Members: 79425
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL