Steka nudlar :P|Page 2|Allt mellan himmel och jord|Forum|Nordichardware

Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
Steka nudlar :P
Akatosh
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1970
Member Since:
December 15, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
531559
February 3, 2004 - 5:31 pm
sp_Permalink sp_Print

Hehe, jag äter det just nu framför datorn.

Jag stekte champinjoner med en klyfta vitlök + lite kryddor, sen kastade jag in sex korvar (vikinggrillare ifall det är intressant) som jag skurit i bitar. Nudlarna (två 1:kr's paket) som jag kokat upp slängde jag sen i pannan med lite cremefraiche och kinesisk soja samtidigt som jag stängde av plattan. Sen rörde jag om röran i ett par minuter.

Blir lite knaperstekt, skitgott, och resterna kan jag ta med till jobb imorgon. Detta är riktig ungkarlsmat, man tager vad man haver 😉

Pim_
Member
Medlem
Forum Posts: 3947
Member Since:
March 20, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
531575
February 3, 2004 - 5:49 pm
sp_Permalink sp_Print

HerrPutte wrote: Hehe, jag äter det just nu framför datorn.

Jag stekte champinjoner med en klyfta vitlök + lite kryddor, sen kastade jag in sex korvar (vikinggrillare ifall det är intressant) som jag skurit i bitar. Nudlarna (två 1:kr's paket) som jag kokat upp slängde jag sen i pannan med lite cremefraiche och kinesisk soja samtidigt som jag stängde av plattan. Sen rörde jag om röran i ett par minuter.

Blir lite knaperstekt, skitgott, och resterna kan jag ta med till jobb imorgon. Detta är riktig ungkarlsmat, man tager vad man haver 😉

Ungkarlsmat?? Jag ser champinjoner, vitlök, creme fraiche, soja och specialkorv.....det är lyx på hög nivå!!

Akatosh
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1970
Member Since:
December 15, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
531610
February 3, 2004 - 6:22 pm
sp_Permalink sp_Print

eh.. kärringen är på tjejmiddag så jag fick ta vad som fanns i kylen 😉

En kul grej som jag kom på, tjejer under 25 år går på dammiddag, efter 25 blir det tjejmiddag......

Stefan Samuelsson
Member
Medlem
Forum Posts: 3346
Member Since:
January 23, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
531611
February 3, 2004 - 6:22 pm
sp_Permalink sp_Print

Pytt i panna med stekt ägg ska jag laga mig nu.
Gott gotti gott 😀

Callister
Member
Medlem
Forum Posts: 8468
Member Since:
July 27, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
531630
February 3, 2004 - 6:47 pm
sp_Permalink sp_Print

Hittat ett par bra recept på nätet..
Btw, vad är oyser-sås? :cy:

Jingizu
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 375
Member Since:
January 12, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
531710
February 3, 2004 - 7:57 pm
sp_Permalink sp_Print

callister
inte oyster då?

oyster är iaf mussla 🙂

Akatosh
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1970
Member Since:
December 15, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
532909
February 4, 2004 - 9:27 pm
sp_Permalink sp_Print

oysersås är en kall sås med vinäger och grädde(?) + div kryddor (har ätit det ett par gånger till stek med ungsbakad potatis, smakar salt iaf..)

Kan återkomma med receptet om du absolut måste ha det (svärmor lagar sånt, tar tid det vet jag...)

Peter@20ghz
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1920
Member Since:
April 10, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
533029
February 4, 2004 - 10:45 pm
sp_Permalink sp_Print

Oystersås är en kall sås, ser ut som soya, men till skillnad mot soya som är gjord på svamp är denna gjord på just ostron, denna är ett måste i asiatisk matlagning. Lika viktig som fisksåsen som så många missar att använda. Lemon grass, ingefära, lime,vitlök, chilipasta och färsk chili är också ett måste att alltid ha i kylen. Har man det kan man alltid rodda ihop en smarrig rätt.
Och sen till att steka nudlar, håller med Pim_ där, det skall göras i en wokpanna med olja, inte i stekpanna med margarin/smör. Vidare så skall man hellst använda nudlar som har en koktid på ca 7-10 minuter om man vill woka dem, annars riskerar man att få snoriga sönderkokta klistersnören som inte smakar nånting.

.doedels
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1972
Member Since:
September 7, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
533162
February 5, 2004 - 9:22 am
sp_Permalink sp_Print

asså, det du gör är att du först kokar dom och sedan steker dom.

christian.
Mina inlägg skrivs i binär kod
Medlem
Forum Posts: 134
Member Since:
November 28, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
533911
February 5, 2004 - 10:39 pm
sp_Permalink sp_Print

Den där peter kan det där med asiatisk mat.
Men jag är inte riktigt vän med lemon grass(om det är det jag tänker på), ganska vanligt i bland annat thairätter va?
Fan blev sugen på stekta nudlar nu..
Får banne mig laga det någon dag här framöver.

Avatar
denstore
Member
Medlem
Forum Posts: 7128
Member Since:
March 11, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
533914
February 5, 2004 - 10:42 pm
sp_Permalink sp_Print

Callister wrote: Hittat ett par bra recept på nätet..
Btw, vad är oyser-sås? :cy:

Det stod inte oyster-sås?

Öwall
Member
Medlem
Forum Posts: 4377
Member Since:
November 26, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
533943
February 5, 2004 - 11:14 pm
sp_Permalink sp_Print

Peter@20ghz wrote: Vidare så skall man hellst använda nudlar som har en koktid på ca 7-10 minuter om man vill woka dem, annars riskerar man att få snoriga sönderkokta klistersnören som inte smakar nånting.

jag råkade ut för just detta en gång =/

Peter@20ghz
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1920
Member Since:
April 10, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
534042
February 6, 2004 - 8:12 am
sp_Permalink sp_Print

christian. wrote: Den där peter kan det där med asiatisk mat.
Men jag är inte riktigt vän med lemon grass(om det är det jag tänker på), ganska vanligt i bland annat thairätter va?
Fan blev sugen på stekta nudlar nu..
Får banne mig laga det någon dag här framöver.

Tjaa, 🙂 som sagt, Gift med en asiatiska (singapor, mycket fusion i matlagningen där) spenderat en del tid där, snappat upp matlagning. Jobbade som kock i några år när jag var yngre. Vidare så roddar jag väl sånt käk minimum 2ggr i veckan, så det börjar sitta nu 🙂

Men sen är det alltid så med matlagning, smaken är olika hos alla, dock finns det alltid ett par grundregler i all matlagning/livsmedelshantering som bör följas för ett så lyckat resultat som möjligt.

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 1030
Currently Online:
Guest(s) 367
Currently Browsing this Page:
3 Guest(s)
Top Posters:
Andreas Galistel: 16287
Jonas Klar: 15897
ilg@dd: 10810
Nyhet: 10607
Mind: 10550
Ctrl: 10355
Gueno: 9881
Guest: 9344
Snorch: 8881
Callister: 8468
Newest Members:
PetrbonFU PetrbonFU
Karine Bembry
Dolores Mcdaniels
Anibal McLeish
Francisca Alt
Alfie Everhart
Lester Huitt
Orlando Jorgensen
Mikki Lundgren
Dakota Kozlowski
Forum Stats:
Groups: 11
Forums: 59
Topics: 146630
Posts: 1300967

 

Member Stats:
Guest Posters: 2
Members: 79425
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL